Aknearpien hoito - vinkit arpien häivyttämiseen

21. 04. 2021

Aknearpien hoito - vinkit arpien häivyttämiseen

Saamme paljon kyselyitä aknearpien hoitoon liittyen. Miten häivyttää aknen aiheuttamia arpia ja hoitaa ihoa? Tässä blogissa kerromme, miten hoitaa aknearpia kotona, mitkä tuotteet toimivat parhaiten arpien hoitamiseen ja miten voit halutessasi tehostaa aknearpien hoitamista.

Paras hoito aknearville on yrittää ennaltaehkäistä niiden muodostumista. Akneihon hoidossa kannattaa muiden tekijöiden ohella kiinnittää erityisesti huomiota ihonhoitotottumuksiin. Tue ihon suojamekanismin toimintaa ja vältä liian peseviä tuotteita - suosi mieluummin maitomaista tai voidemaista puhdistustuotetta. Kasvoveden ja seerumin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota tasapainottaviin ja rauhoittaviin ominaisuuksiin. Kasvovoiteeksi suosittelemme kevyttä voidetta. 

Aknen hoidossa on olennaista ottaa huomioon myös sisäiset tekijät - lue kattava blogauksemme hormonaalisesta aknesta, jos kaipaat vastauksia aknen hoitoon ja sen myötä aknearpien ennaltaehkäisyyn. Jos kaipaat apua ihosi hoidossa, niin tule meille ihonhoitorutiinin analyysiin, jossa ihonhoitosi katsotaan kuntoon ja tutustu akneihon suositustuotteisiin.

Jos akne on kuitenkin jo päässyt arpeuttamaan ihoa, voi sitä yrittää hoitaa sekä kotikonstein että ammattilaisen avulla. Aknearpien kotihoidon kulmakiviä ovat pitkäjänteisyys ja laadukas kasvoöljy. Halutessasi voit tehostaa ihon paranemista erilaisilla hoitomenetelmillä, joiden tarkoitus on tukea ihon paranemista. Muistathan, että pahin tulehdus kannattaa hoitaa ensin kuntoon, ennen arpien hoidon aloittamista.

Parhaat tuotteet aknearpien hoitoon:

Esse Repair Oil

Esse Repair Oil on yksi valikoimamme tehokkaimmista tuotteista arpien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Se sopii kasvojen lisäksi täsmätuotteeksi myös muualle kehoon - kokeile esim. selän aknearpiin! Tuote sopii loistavasti kaikille ihotyypeille.

Huipputuote, olen tähän täysin koukussa. Mikään muu ei korjaa ihoa näin hyvin. Häivyttää arvet näpyistä, korjaa voimakkaan kuivuuden, ehkäisee tehokkaasti värivirheitä ja tekee ihosta silkkisen. Neljäs pullo tilattu.” Tiia

Flow Cosmetics Roseship Intensive Treatment Oil

Flown ruusunmarjaöljy edistää vaurioituneen ihon ja arpien paranemista tehokkaasti. Tuote on ihanteellinen ikääntyvälle, kuivalle, herkälle tai helposti punoittavalle iholle couperosaiholle.

Loistava öljy, joka rauhoittaa ihoa ja on tasoittanut aknearpien jälkiä.” -Leea

BYBI Bakuchiol Booster

 Bakuchiol on kasviperäinen, 100% luonnollinen vaihtoehto A -vitamiinille eli retinolille ja myös sen vaikutukset ovat hyvin samankaltaiset: ihoa silottavat ja uudistavat.

Iho on kirkastunut jo parin viikon säännöllisellä käytöllä ja tuntuu, että aknearvetkaan eivät ole enää niin näkyvät. Jättää ihon ihanan pehmoiseksi.” -Henna

Esse Resurrect Serum

Esse Resurrect seerumi nopeuttaa ihon paranemista, hillitsee tulehdusta ja tehokosteuttaa. Se on ihanteellinen valinta herkälle ja ikääntyneelle iholle.

Seerumi jättää ihon aivan ihanan kosteutuksi ja pehmeäksi. Seerumissa on hieman makeahko, ei liian voimakas, ihana tuoksu. Edelleen aamulla iholla on sama pehmeyden tunne kuin illallakin. Ihossani oli joitain epäpuhtauksia alkaessani käyttää tuotetta ja olin hämmästynyt kuinka paljon tuote rauhoitti epäpuhtauksista ärtynyttä ja couperosaa ihoani. Todella laadukas tuote, jonka käyttöön jää koukkuun!” -Tiina

Dhyvana Express Miracle Lifting ampullit

Dhyvanan ampullit on loistava tehohoito kiinteytystä kaipaavalle epäpuhtaalle iholle. Ampullien Gotu Kola -uute nopeuttaa ihon paranemista ja ennaltaehkäisee aknearpien muodostumista. Pakkauksessa tulee yhteensä 7 ampullia ja yhdestä ampullista riittää jopa neljään käyttökertaan. Käytä kuuriluontoisena tehohoitona vaurioituneelle iholle.

Nämä ampullit tekee ihmeitä mun iholle! Iho hehkuu kauniisti ja kaikki näpyt häviää yön aikana. Tykkään!!” -S

Näin tehostat aknearpien hoitoa kotona

Arpien häivyttämistä voi tukea erilaisten kasvohierontamenetelmien, esimerkiksi kuivakuppauksen ja gua shan avulla.

Näin tehostat aknearpien hoitoa hoitolassamme

Jos haluat tehostaa aknearpien hoitoa, suosittelemme tutustumaan LED-valohoitoon, lymfahoitoon sekä kosmettiseen gua shaan. Saat parhaat hyödyt, kun käyt hoidoissa säännöllisesti.

LED-valohoito

LED-valohoito on kaikille ihotyypeille sopiva turvallinen, tehokas ja luonnollinen ihonhoitoa tukeva hoitomuoto. LED-valohoito on täysin kivuton ja hellävarainen, eikä se vahingoita ihoa. Laitteesta löytyy yhdeksän eri valopituutta eli yhdeksän eri väriä, joilla jokaisella on oma hoitotarkoitus. Aknearpiin tehoaa parhaiten oranssi väri. Yhteen hoitoon voidaan yhdistää kolme väriä, ja värit valitaan paikan päällä ihosi tarpeen mukaan. Tarjoamme ensimmäisen käynnin tutustumishintaan 25 euroa (norm. 60 €). Parhaat tulokset saat sarjakäyntien avulla.

Lymfahieronta kasvoille

Lempeän tehokas lymfahieronta poistaa turvotusta, rentouttaa, rauhoittaa herkkää ihoa sekä ja madaltaa pintajuonteita. Hoitoon kuuluu ihon pintapuhdistus, kasvonaamio sekä loppuvoiteet.

Gua sha -kasvohoito sarjahoitona

Yin Your Skin® pro gua sha hoidossa yhdistetään tekniikoita perinteisestä gua shasta, sidekudoshieronnasta ja lymfahieronnasta. Kosmeettinen gua sha tuo iholle elinvoimaa, kirkkautta ja kiinteyttä. Gua sha poistaa myös tehokkaasti turvotusta ja se voi myös vähentää epäpuhtauksia sekä pigmenttiläiskiä. Jos ihosi on vaurioitunut tai tulehtunut, ei gua shaa suositella tehtäväksi. Se sopiikin siis paremmin jo syntyneiden aknearpien hoitoon. Tarjoamme 3-10 x sarjahoidot -10%.

Mitä seuraavaksi:

  1. Tilaa uutiskirjeemme - saat kutsun 28.4. järjestettävää webinaariin, jossa käsittelemme aknea ja epäpuhtaan ihon hoitamista.
  2. Kuuntele tämä podcast-jakso hormonaalisesta aknesta.
  3. Tutustu suosittelemiimme akneihon tuotteisiin. Kun ostat vähintään 4 tuotetta tästä kategoriasta, saat 10 % alennusta.
Kirjoittaja:
Jenni Ylisirniö

Sisällöntuottaja & YAMK-estenomiopiskelija


Suomi