Akne - Hormonaalinen iho-ongelma

Akne

Akne on iho-ongelma, joka kumpuaa usein kehon sisäisistä epätasapainotiloista kuten hormonitoiminnan tai suolistobakteerien epätasapainosta. Aknelle voikin altistua kuka tahansa ja sitä voi esiintyä eri ikäisillä.

Etenkin murrosiässä lisääntynyt sukupuolihormonien tuotanto saattaa aiheuttaa talin liikatuotantoa. Tämä voi tukkia talirauhasen tai hiustupen ja aiheuttaa aknea.

Hormonaalinen aikuisiän akne puhkeaa tyypillisimmin hormonaalisten muutosten kuten hormonaalisen ehkäisyn käytön, raskauden, imetyksen tai liiallisen arjen kuormittavuuden seurauksena.

Aknen ennaltaehkäisy ja hoito

Aknen syntyyn voivat vaikuttaa myös vääränlaiset ihonhoitotottumukset. Hoidossa onkin tärkeää vahvistaa ihon omia suojamekanismeja ja tukea terveen mikrobiomin hyvinvointia iholla, mikä tarkoittaa liian pesevien ja hankaavien tuotteiden välttämistä.

Aivan liian moni kyseisen iho-ongelman kanssa kamppaileva sortuu käyttämään tuotteita, jotka heikentävät ihon omia luontaisia mekanismeja ja näin joko pahentaa tilannetta tai koukuttaa ihon kosmetiikan antaman keinotekoisen suojan kierteeseen.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme Veeran ja Katin valitsemat akneihon hoidon täsmätuotteet, sekä vinkkejä niiden käyttöön.

Säästä ostamalla tuotesetti

Osta kerralla vähintään 4 ihotyypin tuotetta, saat 10% alennuksen syöttämällä kassalla koodin: Akne