0

Ostoskorisi on tyhjä

Kuivat kädet? 5 vinkkiä nopeaan apuun!

Kuivat kädet? 5 vinkkiä nopeaan apuun!

Vaivaavatko kuivat kädet sinua? Olipa käsiesi kuivuus pitkään jatkunutta tai yllättäen tullutta, näistä vinkeistä on varmasti apua aivan jokaiselle!

Kuivat kädet tuntuvat kantajastaan ikävältä ja tämän lisäksi käsien kuivuuteen piileytyy muitakin ongelmia.

Kädet kuivuvat kun ihon luonnollisesta suojamuurista ja tasapainosta vastaavien tärkeiden rasvojen, kosteuden ja hyvien bakteerien määrä iholla on vähentynyt. Tämä altistaa ihon helposti ongelmakierteelle, joka voi johtaa tulehduksiin ja ongelmia aiheuttavien bakteerien ja viruksien pääsyn ihoon ja kehoon.

Monet saippuat ja käsidesin runsas käyttö altistavat kädet jo muutamalla käyttökerralla käsien ihon merkittävälle kuivumiselle.

Toisilla, esimerkiksi atooppisen ihon kanssa kamppailevilla ja käsien jatkuvaa desinfiointia vaativaa hoitotyötä tekevillä, käsien luonnollisen tasapainon ylläpitäminen on haastavaa ja kädet kuivuvat muita helpommin.

1. Vältä käsiä kuivattavien tuotteiden käyttöä

Saippua, jossa on runsaasti voimakkaasti peseviä ja vaahtoavia raaka-aineita vie pois lian lisäksi iholta myös ihon luonnollisen toiminnan ja suojamuurin kannalta kriittisen tärkeitä rasvoja ja bakteereita. Tämä johtaa ihon nopeaan kuivumiseen, etenkin jos tälläinen pesu toistuu usein.

Tunnistat saippuan liiallisen pesevyyden pesun jälkeisestä ihon karheudesta ja kiristelystä.

Esimerkkeinä liian pesevistä raaka-aineista ovat muun muassa Sodium Lauryl Sulfate ja Sodium Laureth Sulfate - tarkista käyttämiesi käsisaippuoiden sekä shampoiden raaka-aineluettelot ja eliminoi nämä raaka-aineet käyttämistäsi tuotteista!

2. Valitse käsisaippua, joka ei sisällä ihoa kuormittavia raaka-aineita

Voit siis vaikuttaa käsiesi kuntoon merkittävästi välttämällä liiallista pesua ja liian voimakkaasti peseviä tuotteita.

Valitse sen sijaan miedommin vaahtovia ja lempeämmin peseviä tuotteita, jotka sisältävät myös ihoa hoitavia öljyjä ja uutteita:

Mikäli ihosi on todella kuiva tai atooppinen on käsien voidepesu erittäin suositeltavaa. Voit huomata eron käsiesi kunnossa aivan muutaman pesukerran jälkeen.

Valikoimastamme c/o GERD Canola puhdistusvoide on tähän erinomainen valinta ja tehokas apu atooppisen ihon oireiluun.

3. Pidä julkisilla paikoilla ja työpaikkallasi mukana omaa saippuaa

Julkisissa tiloissa tarjolla olevat saippuat ovat usein ihon hyvinvoinnin näkökulmasta turhan peseviä. Oman pienen saippuan mukana kantaminen onkin fiksu veto mikäli työpaikallasi tarjolla olevat saippuat kuivattavat ihoasi liiallisesti. c/o GERD Canola puhdistusvoiteesta löytyy kätevä minikoko tätä varten!

Mikäli sinulla on mahdollisuus (työsi) puolesta rajoittaa turhaa käsien pesua ja käsidesin käyttöä kiittää ihosi siitä.

4. Suojaa käsiä kuivumiselta

Käsien pesun lisäksi myös kylmä ja kuiva ilma kuivattaa herkästi käsien ihoa.

Ihollamme on luontainen kyky sitoa itseensä ilmasta kosteutta, mutta talvisin sisä- eikä ulkoilmassamme ole kosteutta otettavaksi. Sen vuoksi käsien iho kuivuu talvella kesää herkemmin. Kun kuivaan ja kylmään ilmaan lisätään influessakauden tehostettu käsien pesu ja mahdollinen desinfiointi on käsien kuivuminen monelle valitettavan tuttua.

Suosittelemme siksi etenkin talvella rasvaamaan kädet aina pesun jälkeen runsaasti laadukkaita, ihon luonnollista tasapainoa tukevia kasviöljyjä sisältävällä käsivoiteella.

Valikoimastamme löytyy useita nopeasti imeytyviä voiteita, jotka ovat ihanteellisia päiväkäyttöön:

Essen probioottinen käsivoide tukee ihon tervettä ja tasapainoista mikrobiomia ja on erityisen kiinnostava valinta atooppiselle ja kuivuudesta oireilevalle iholle

Yöksi karheille, halkeileville ja kipeille käsille kannattaa levittää ihoa tehokkaasti ravitseva, korjaava ja suojaava tuhti voide.

Runsaasti kasviöljyjä ja vahoja sisältävä vedetön voide auttaa mimikoimaan ihon luonnollista suojamuuria ja estää kosteutta haihtumasta iholta. Tämä edistää ihon paranemista. Voide kannattaa levittää heti suihkun tai käsienpesun jälkeen, jolloin saat lukittua iholle myös hieman vesikosteutusta.

5. Säästä käsidesin käyttö hetkiin, jolloin et voi pestä käsiä

Käsidesin käyttö kuivattaa myös käsiä. Influenssakausina terveysviranomaistenkin suositus on ensisijaisesti tehostaa käsien pesua sillä se on tehokkain tapa estää viruksien leviäminen. Valitse siis aina käsienpesu käsidesin sijaan kun mahdollista!

Mitä seuraavaksi?

  1. Tutustu meihin ja vaikoimamme kriteereihin.
  2. Lue myös kasvojen ihon oikeaoppisesta puhdistuksesta blogistamme.
  3. Tilaa uutiskirjeemme, niin saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarjouksista ja uutuuksista sekä etuja vain uutiskirjeen tilaajille.

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista