0

Ostoskorisi on tyhjä

Ihon puhdistus - miten vältän 3 suurinta virhettä

Ihon puhdistus - miten vältän 3 suurinta virhettä

Ihon puhdistus on ihonhoidon tärkeimpiä vaiheita. Tekemällä sen väärin tulee helposti horjutettua ihon luonnollista tasapainoa, joka puolestaan altistaa ihon erilaisille iho-ongelmille kuten kuivuudelle, liialle rasvoittumiselle ja epäpuhtauksille.

Tässä blogissa kerromme:

Ideologiaamme kuuluu auttaa ihmisiä ihonhoidon kanssa aina lähtien siitä, mitä iho biologian näkökulmasta kaipaa ja mitkä raaka-aineet sekä minkälaiset rutiinit täyttävät tämän tarpeen ja parhaiten tukevat ihon luonnollista toimintaa. Tästä syystä vinkkimme voivat joskus poiketa aikaisemmin kuulemistasi suosituksista.

Me uskomme, että ihonhoidon tulisi olla vaivatonta, yksinkertaista eikä sen tulisi maksaa maltaita. Sen ei myöskään tulisi kuormittaa kehojamme tai ympäristöämme.

Mikä ihonpuhdistuksessa menee vikaan?

Ihon puhdistusta ei ole tehty helpoksi, sillä markkinoilla on paljon tuotteita, jotka eivät ole aidosti ihomme biologian kannalta järkeviä.

Lisäksi kosmetiikkaalan markkinointi kannustaa kuluttajaa helposti purkkihysteriaan, jolloin ongelmia voi syntyä vääränlaisista tuotteista sekä rutiineista.

Yleinen harhaluulo vaikuttaa olevan, että saadaksemme ihomme puhtaaksi tulee meidän käyttää tehokkaasti vaahtoavia puhdistusaineita, etenkin jos ihomme tuppaa kiiltämään päivän mittaan.

Toinen yleinen harhaluulo liittyy siihen kuinka usein ihoa tulisi pestä. Monet ovat siinä uskossa, että ihoa tulisi pestä aamuin, illoin ja treenin jälkeen puhdistustuotteilla.

Kolme suurinta virhettä mitä ihonpuhdistuksessa voi tehdä:

  1. Pestä ihoa vääränlaisilla tuotteilla
  2. Pestä ihoa liian usein
  3. Pestä ihoa liian hankaavasti ja kuoria sitä liian usein.

Lähtökohtaisesti jos ihoa pesee liian pesevillä tuotteilla, liian voimakkaasti ja liian usein tulee helposti aiheutettua itselleen iho-ongelmia, jotka voisi välttää oikeaoppisella ihonpuhdistusrutiinilla, sekä fiksummilla tuotteilla.

Liian tehokkaat puhdistusaineet ovat näistä usein se, joka on ihollemme kaikista kohtalokkain virhe. Ne pesevät iholta pois ihomme oman supervoiteen, talin ja hyvät bakteerit, sekä horjuttavat sen omaa puolustuskykyä tehden ihomme alttiiksi ulkoisille ärsykkeille sekä kosteuden haihtumiselle. Ylipeseminen saattaa saada myös ihomme reagoimaan tuottamalla yhä enemmän talia, joka näkyy iholla rasvoittumisena.

Mitä tuotteita ihonpuhdistuksessa kannattaa välttää?

Suosittelemme luopumaan vaahtoavista puhdistusaineista- ja geeleistä, vaikka niiden kyljessä lukisi hellävarainen, hajusteeton tai vaikka vegaaninen. Nämä sanat eivät kerro tuotteen todellisesta olemuksesta juuri mitään.

Vaahdot ja geelit ovat tyypillisesti yksinkertaisesti liian rankkoja iholle ja ovat yhtenä syypäänä moniin eri ihon epätasapainotiloihin.

Jo pelkästään jättämällä tällaiset tuotteet pois ihonhoitorutiinistasi voit huomata ihosi kunnossa merkittävän eron. Apua iho-oireisiin voi siis saada todella yksinkertaisien vinkkien avulla.

“Rehellisesti sanottuna huomasin eron jo muutaman päivän käytön jälkeen. Enkä oikeasti väritä nyt yhtään.”
Marta 

“Ihoni oli todella punottava ja ärsyyntynyt vaikka luulin hoitavani ihoani hellävaraisesti. Vaihtamalla ihonpuhdistusrutiinin sain jo 2 päivässä helpotuksen oireisiin ja punoitus laski radikaalisti”
Heidi

Mitä tuotteita ihonpuhdistuksessa kannattaa käyttää?

Hyviä tuotteita ihonpuhdistukseen ovat kasvipohjaiset puhdistusöljyt ja -balsamit sekä miedot ja hellävaraiset puhdistusmaidot ja -voiteet. Nämä irrottavat öljyjen ja vahojen ansiosta tehokkaasti lian ja meikin pois, mutta eivät vahingoita ihon luonnollista tasapainoa, eivätkä pese ihoa liikaa.

Näitä puhdistustuotteita suosittelemme:

Etkö löytänyt suosituksista sopivaa tuotetta oman ihosi tarpeisiin? Kysy rohkeasti apua ihonhoidon asiantuntijoiltamme sivun alareunasta löytyvän chatin kautta! 

Mikä on oikeaoppinen ihonpuhdistusrutiini?

Aamuisin iholle riittää pelkkä huuhtelu kylmällä vedellä.

Yön aikana iho luo itselleen optimaalisen tasapainon tulevan päivän haasteita vastaan. Tätä ei kannata horjuttaa heti aamusta puhdistamalla iho jollain tuotteella. Kylmällä vedellä saat huuhdottua kaiken tarvittavan iholta.

Esimerkiksi hiki on vesiliukoista eikä yön aikana iholle tule mitään sellaista mikä pitäisi puhdistusaineella pestä pois.

Ainoa poikkeus on tulehtunut iho, jossa on märkiviä epäpuhtauksia kuten esimerkiksi akneiholla saattaa joskus olla. Tällöin ihon voi puhdistaa tulehdusta ja epäpuhtauksia rauhoittavalla puhdistusmaidolla kuten Apeironin hellävarainen puhdistusmaito.

Iltaisin iho kannattaa pestä aina puhdistustuotteella

Iltaisin on tärkeää puhdistaa kasvoilta päivän aikana iholle kertyneet lika, saasteet ja meikki, etenkin jos asuu kaupungissa. Ihon puhdistuksessa ollaan yleensä hieman laiskoja, mutta sitä ei kannata skipata. Oikeaoppinen ihon puhdistus pitää ihosi hyvässä kunnossa. 

Puhdistukseen, kuten muuhunkin ihonhoitoon, on aina tärkeää valita oman ihon tarpeita vastaava tuote. Ihoa puhdistaessa on tärkeä varmistaa, että iho tulee varmasti puhtaaksi. 

Aiheesta voi lukea lisää artikkelistamme Mistä tietää, että iho on varmasti puhdas?

Näillä ohjeilla myös itse ihonhoidon asiantuntijoina puhdistamme kasvomme!

Mitä seuraavaksi?

  • Tarvitsetko apua itsellesi sopivien tuotteiden valinnassa? Kysy ihonhoidon asiantuntijaltamme apua sivun alareunasta löytyvän chatin kautta
  • Tutustu valikoimamme suosituimpaan puhdistustuotteeseen tästä
  • Onko Twistbe sinulle uusi tuttavuus? Tiesitkö, että kanta-asiakkaanamme saat edun JOKAISEEN tilaukseen asioitpa sitten verkkokaupassa tai myymälällämme? Liity kanta-asiakkaksi tästäja katso heti mikä etu sinua odottaa! 

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista