Ihon puhdistus - miten vältän 3 suurinta virhettä

Ihon puhdistus - miten vältän 3 suurinta virhettä

Ihon puhdistus on ihonhoidon tärkeimpiä vaiheita. Tekemällä sen väärin tulee helposti horjutettua ihon luonnollista tasapainoa, joka puolestaan altistaa ihon erilaisille iho-ongelmille kuten kuivuudelle, liialle rasvoittumiselle ja epäpuhtauksille.

Ihon puhdistusta ei ole tehty helpoksi, sillä markkinoilla on paljon tuotteita, jotka eivät ole aidosti ihomme biologian kannalta järkeviä. Lisäksi kosmetiikkaalan markkinointi kannustaa kuluttajaa helposti purkkihysteriaan, jolloin ongelmia voi syntyä vääränlaisista tuotteista sekä rutiineista.

Mitkä sitten ovat ihonpuhdistuksen suurimmat virheet ja miten ne voi välttää? Mitkä tuotteet olisivat aidosti hyviä ihon luontaisen toiminnan kannalta ja minkälainen on oikeaoppinen puhdistusrutiini?

Meidän ideologiaamme kuuluu auttaa ihmisiä ihonhoidon kanssa aina lähtien siitä, mitä iho biologian näkökulmasta kaipaa ja mitkä raaka-aineet sekä minkälaiset rutiinit täyttävät tämän tarpeen ja parhaiten tukevat ihon luonnollista toimintaa. Tästä syystä vinkkimme voivat joskus poiketa aikaisemmin kuulemistasi suosituksista.

Me uskomme, että ihonhoidon tulisi olla vaivatonta, yksinkertaista eikä sen tulisi maksaa maltaita. Sen ei myöskään tulisi kuormittaa kehojamme tai ympäristöämme.

Mikä ihonpuhdistuksessa menee vikaan?

Yleinen harhaluulo vaikuttaa olevan, että saadaksemme ihomme puhtaaksi tulee meidän käyttää tehokkaasti vaahtoavia puhdistusaineita, etenkin jos ihomme tuppaa kiiltämään päivän mittaan. Ihoa tulisi myös pestä aamuin, illoin ja treenin jälkeen puhdistustuotteilla.

Kolme suurinta virhettä mitä ihonpuhdistuksessa voi tehdä:

  1. Pestä ihoa vääränlaisilla tuotteilla
  2. Pestä ihoa liian usein
  3. Pestä ihoa liian hankaavasti ja kuoria sitä liian usein.

Lähtökohtaisesti jos ihoa pesee liian pesevillä tuotteilla, liian voimakkaasti ja liian usein tulee helposti aiheutettua itselleen iho-ongelmia, jotka voisi välttää oikeaoppisella ihonpuhdistusrutiinilla, sekä fiksummilla tuotteilla.

Liian tehokkaat puhdistusaineet ovat näistä usein se, joka on ihollemme kaikista kohtalokkain virhe. Ne pesevät iholta pois ihomme oman supervoiteen, talin ja hyvät bakteerit, sekä horjuttavat sen omaa puolustuskykyä tehden ihomme alttiiksi ulkoisille ärsykkeille sekä kosteuden haihtumiselle. Ylipeseminen saattaa saada myös ihomme reagoimaan tuottamalla yhä enemmän talia, joka näkyy iholla rasvoittumisena.

Mitä tuotteita ihonpuhdistuksessa kannattaa välttää?

Suosittelemme luopumaan vaahtoavista puhdistusaineista- ja geeleistä, vaikka niiden kyljessä lukisi hellävarainen, hajusteeton tai vaikka vegaaninen. Nämä sanat eivät kerro tuotteen todellisesta olemuksesta juuri mitään.

Vaahdot ja geelit ovat tyypillisesti yksinkertaisesti liian rankkoja iholle ja ovat yhtenä syypäänä moniin eri ihon epätasapainotiloihin. Jo pelkästään jättämällä tällaiset tuotteet pois ihonhoitorutiinistasi voit huomata ihosi kunnossa merkittävän eron. Apua iho-oireisiin voi siis saada todella yksinkertaisien vinkkien avulla.

“Rehellisesti sanottuna huomasin eron jo muutaman päivän käytön jälkeen. Enkä oikeasti väritä nyt yhtään.”
Marta Valtovirta.

“Ihoni oli todella punottava ja ärsyyntynyt vaikka luulin hoitavani ihoani hellävaraisesti. Vaihtamalla ihonpuhdistusrutiinin sain jo 2 päivässä helpotuksen oireisiin ja punoitus laski radikaalisti”
Heidi

Mitä tuotteita ihonpuhdistuksessa kannattaa käyttää?

Hyviä tuotteita ihonpuhdistukseen ovat kasvipohjaiset puhdistusöljyt ja -balsamit sekä miedot ja hellävaraiset puhdistusmaidot ja -voiteet. Nämä irrottavat öljyjen ja vahojen ansiosta tehokkaasti lian ja meikin pois, mutta eivät vahingoita ihon luonnollista tasapainoa, eivätkä pese ihoa liikaa.

Mikä on oikeaoppinen ihonpuhdistusrutiini?

Oikeastaan lähes kaikille suosittelemme kokeilemaan ihon pesua ainoastaan kerran päivässä. Iltaisin on tärkeää puhdistaa kasvoilta päivän aikana iholle kertyneet lika, saasteet ja meikki.

Puhdistuksen jälkeen kasvovesi kannattaa suihkuttaa kasvoille ja käyttää sitä hoitotuotteena ja kosteutukseen, ei puhdistukseen! Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä päälle kannattaa levittää kosteutustuote sitomaan kasvoveden kosteus alleen.

Lue myös:

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista