0

Ostoskorisi on tyhjä

Mistä tietää että iho on varmasti puhdas?

Mistä tietää että iho on varmasti puhdas?

Saamme paljon kysymyksiä ihonhoidosta ja kosmetiikatuotteista sähköpostitse, verkkokaupan chatissa ja eri somekanavissa. Myös myymälällämme autamme ihmisiä päivittäin erilaisten iho-ongelmien ja kysymysten kanssa.

Välillä huomaamme, että samaa asiaa kysytään toistuvasti. Tästä syystä päätimme käsitellä niitä blogissamme. Tervetuloa siis mukaan ihonhoidon useimmin kysytyt kysyt eli ihonhoidon UKK-sarjaan. Tässä sarjassa pureudumme aina johonkin tiettyyn kysymykseen tai aiheeseen kerrallaan. Toivomme, että näiden vastausten avulla voit matkata kohti parempaa ihonhoitorutiinia :)

Tämänkertainen kysymys kuuluu näin:

"Suosittelette aamuksi vaan vesipesua. Lähteekö vedellä kaikki yölliset rasvat ja liat varmasti pois?"

Kuten aina, "Twistben tapa" lähestyä asioita on miettiä:

  • Miten iho toimii biologian näkökulmasta
  • Miten hoidat ihoasi niin, ettet horjuta ihon luonnollista tasapainoa ja toimintaa
  • Mitä juuri sinun ihosi tarvitsee
  • Miten ravitset ihoa niillä raaka-aineillta, jotka oikeasti tekevät jotain

Tästä näkökulmasta pureudumme myös tämänkertaiseen aiheeseen.

Oikeaoppinen ihonpuhdistus

Oikeaoppisen ihonhoitorutiinin perusta on oikeanlainen puhdistus. Tässä tehdään varmasti eniten virheitä ja siitä on olemassa hyvin paljon ristiriitaista tietoa. Väärät puhdistusrutiinit ovat yksi pääsyy erilaisiin ihon epätasapainotiloihin sekä iho-ongelmiin, kuten ihon kuivuminen tai rasvaisuus ja epäpuhtaudet.

Valitettavasti markkinoilla on PALJON tuotteita, millä ei ole mitään tekemistä ihon biologian tai sen hyvinvoinnin kanssa.

Koska olemme lukeneet myös kauppatieteitä ja niiden opintojen osana myös markkinointia, on välillä huomattavissa, että hyvin usein kosmetiikka-alan markkinointi perustuu ihmisille luotuihin ongelmiin ja niihin ratkaisujen myymiseen. Tavoitteena saada ihmiset ostamaan enemmän ja enemmän tuotteita.

Me Twistbellä tiedämme, että ihonhoitorutiinin voi pitää yksinkertaisena, tehokkaana ja suoraviivaisena ja silti saada mielettömiä tuloksia maksamatta itseä kipeäksi.

Ihon oikeaoppiseen puhdistukseen kuuluu ihon luontaisen rytmin ja mekaniikan kunnioittaminen sekä ymmärtäminen.

Miten puhdistaa iho aamuisin?

Monet ovat "rasvakammoisia". Emme tiedä johtuuko tämä 90-luvun rasvattomasta trendistä vai jostain muista mielikuvista, mutta jo sanalla rasva on usealle negatiivinen kaiku. Yleisesti ihmisillä vaikuttaa olevan tarve päästä rasvasta eroon keinolla millä hyvänsä, vaikka sillä voi olla paljon positiivisia vaikutuksia niin sisäisesti kuin ulkoisesti.

Jotta ymmärtää taustan suosituksellemme aamuisesta ihonpuhdistuksesta on hyvä tietää hieman taustaa ihon biologiasta: Ihon uloin kerros on kuin tiiliseinä, "suojamuuri", joka koostuu kuolleista ihosoluista sekä ihosi tuottamasta "laastista". Yön aikana ihosi uudistuu ja vahvistaa tätä suojamuuria, jotta se on valmiina aamulla kohtaamaan päivän mukanaan tuomat haasteet.

Jos heti aamulla lähdemme voimakkaasti pesemään ihoa, pesemme pois juuri sen, mitä iho on huolellisesti työstänyt yön aikana.

Tästä syystä suosittelemme, että aamuisin iholle riittää pelkkä vesipesu tai yhdessä esimerkiksi konjac-sienen kanssa. Tällä tavalla iholta lähtee juuri kaikki se pois mikä pitääkin lähteä ja saa huuhdottua unihiekat silmistä pois.

Kevyellä vedellä huuhtelulla et kuitenkaan tule vahingoittaneeksi ihon luontaista tasapainoa. Tämä myös selittää yhden kauneudenhoitoalan trendin: sen, että ei pese ihoa ollenkaan aamuisin, mitä voit myöskin halutessasi kokeilla.

Suojamuurin toiminta on myös selitys sille, miksi ihoa ei kannata kuoria liikaa.

HUOM: Ainoa poikkeus tähän on se, jos ihossa on aidosti esimerkiksi märkiviä epäpuhtauksia eli tuttavallisemmin finnejä. Tällöin iho kannattaa puhdistaa hellävaraisesti omalle ihotyypille soveltuvalla puhdistusaineella. Lue halutessasi vinkkimme myös ihoystävälliseen kuorintaan. 

Miten puhdistaa iho iltaisin?

Iltaisin iho kannattaa puhdistaa pesutuotteella etenkin jos on kaupungissa vaikka ei käyttäisikään meikkiä. Päivän aikana iholle ehtii kertyä likaa ja saasteita, joten tästä syystä puhdistus kannattaa tehdä. Usein likaa ja epäpuhtauksia päätyy kasvoille myös käsiemme kautta.

Suosittelemme puhdistusta iltaisin niin naisille kuin miehille. Kesäisillä, meikittömillä mökkireissuilla iltapesunkin voi silloin tällöin tehdä pelkällä vedellä. Puhdistukseen kannattaa valita aina oman ihon tarpeita vastaava tuote.

Monelle reilusti meikkiä käyttävälle ja/tai epäpuhtauksista kärsivälle kaksoispuhdistus voi olla hyvä vaihtoehto.

Kehotamme lähtökohtaisesti välttämään geelimäisiä puhdistusaineita sekä esimerkiksi puhdistusvaahtoja, sillä ne horjuttavat ihon luontaista tasapainoa altistaen ihon erilaisille ongelmille.

Ihon tasapainoa kunnioittavia puhdistusaineita ovat puhdistusmaidot, balsamit ja puhdistusöljyt sekä emulgoituvat puhdistusaineet.

Tämän tyyliset puhdistusaineet ovat paras vaihtoehto ihotyypistä riippumatta, sillä ne eivät sisällä vahvoja veden pintajännitystä rikkovia raaka-aineita, jotka kuljettavat mukaanaan pois likaa, mutta myös kaikkea hyvää ihon pinnalta. Liian voimakkaat puhdistusaineet helposti saattavat myös häiritä ihon mikrobiomia.

Tämä sama pätee myös muualle kehoon: hampaiden pesuun, käsien puhdistukseen sekä intiimialueen pesuun. Suosittelemme käyttämään kasvojen puhdistuksessa apuna vanua/ liinaa, jolloin näet, että iho on varmasti puhdas ja saat tehostettua puhdistusta kuitenkin ihoasi kunnioittaen.

Tiedät, että iho on puhdas, kun käyttämääsi liinaan tai vanuun ei enää jää meikkiä tai likaa.

Kasvoja ei siis ole tarpeellista enää puhdistusaineen jälkeen pyyhkiä esimerkiksi kasvovedellä. Silloin rahasi menevät hukkaan ja tuotetta päätyy suurin osa roskiin vanun mukana!

Kasvovesi kannattaa käyttää aivan toisella tavalla. Tästä voit lukea lisää ilmaisesta ihonhoidon oppaastamme tai UKK-sarjamme ensimmäisestä kysymyksestä: Onko kasvovesi turha tuote?

Onko sinulla ihonhoitoon liittyvä kysymys, joka askarruttaa mieltäsi?

Laita meille kysymyksiä sosiaalisen median kanavissamme tai sähköpostilla osoitteeseen letstalk@twistbe.fi <3

Lue myös:

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista