0

Ostoskorisi on tyhjä

Näin teet oikeaoppisen kaksoispuhdistuksen

Näin teen oikeaoppisen kaksoispuhdistuksen

Olet ehkä kuullut ihonhoidosta puhuttaessa kaksoispuhdistuksesta, mutta mietitkö silti mitä kaksoispuhdistus oikein on ja miten se tehdään? Annamme sinulle vaihe vaiheelta ohjeet tässä blogipostauksessa! Alla on aiheesta myös podcast, jossa käymme läpi kaksoispuhdistuksen tekemistä.

 

Mitä kaksoispuhdistus on?

Kaksoispuhdistuksella tarkoitetaan ihon- ja erityisesti meikinpuhdistusrutiinia, jossa iho pestään ensin öljymäisellä ja sitten maitomaisella puhdistustuotteella. Kaksoispuhdistus on tehokas tapa puhdistaa kasvot liasta ja meikistä, eikä siihen välttämättä kulu enempää aikaa kun pelkkään öljypuhdistukseen.

Kaksoispuhdistus on myös hyvä menetelmä, sillä siitä jää mattaisempi tunne kuin öljypuhdistuksen jälkeen. Kaksoispuhdistuksessa ei myöskään tarvitse olla niin perusteellinen öljypuhdistuksen kanssa kuin pelkällä öljyllä puhdistettaessa.

Kaksoispuhdistus soveltuu todella hyvin kaikenlaisen meikin ja lian poistamiseen eli se sopii todella hyvin myös silmämeikin puhdistukseen ja esimerkiksi kaikkia Twistbe valikoiman kaksoispuhdistukseen soveltuvia tuotteita voit huoletta käyttää silmänympärysiholle.

Kenelle kaksoispuhdistus sopii?

Kaksoispuhdistus on erinomainen valinta oikeastaan kaikille ihotyypeille. Siitä hyötyy erityisesti runsaasti meikkiä käyttävä, herkkäihoinen kuin myös hieman malttamattomampi kasvojen pesijä.

"Yhdistämällä kaksoispuhdistukseen juuri omalle ihotyypillesi sopivat putsarit saat kaksoispuhdistuksesta uuden parhaan ystäväsi."

Öljypuhdistus on oiva menetelmä sellaisenaan, mutta mikäli olet huolissasi, että sen jälkeen iho jää öljyiseksi tai, että ihollesi jäisi meikkiä, on kaksoispuhdistus hyvä "varmistus" sinulle.

Miten kaksoispuhdistus tehdään?

Annamme seuraavaksi sinulle vaihe vaiheelta ohjeet kaksoispuhdistuksen tekoon. Kaksoispuhdistuksen ensimmäisen vaiheen (öljypuhdistuksen) tarkoituksena on hellävaraisesti, mutta tehokkaasti saada (öljyliukoinen) meikki ja lika liikkeelle ja toisen vaiheen (maitomaisen puhdistuksen) viimeistellä puhdistus ja huuhdella lika ja meikki pois iholta.

Vaihe 1: Puhdistusöljyn käyttö

1. Aloita hieromalla puhdistusöljyä tai balsamia hellävaraisesti kuivalle iholle ylöspäin suuntautuvin, pyörivin liikkein, unohtamatta silmänympärysihoa ja kaulaa. Jatka hieromista kunnes meikki ja lika ovat lähteneet irtoamaan.

2. Pyyhi enimmät öljyt ja meikit kevyesti lämpöiseen veteen kostutetulla musliiniliinalla, pehmeällä pyyhkeellä tai vanulla.

Vaihe 2: Puhdistusmaidon käyttö

3. Viimeistele kasvojen puhdistus pesemällä loput meikit ja öljy kasvoilta pienellä määrällä puhdistusmaitoa.

4. Huuhtele kasvot lopuksi kädenlämpöisellä vedellä ja taputtele kasvot kuiviksi pehmeällä pyyhkeellä. Valmista!

Miten valitsen itselleni sopivat tuotteet kaksoispuhdistukseen?

Olemme koonnet ihotyyppikohtaiset tuotesuositukset tänne, löydät oman ihotyyppisi kategoriasta sinulle erityisen hyvin sopivan öljyputsarin kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen. Löydät sieltä myös kaikki muut tuotteet juuri sinun ihotyypillesi sopivaan niin sisäiseen kuin ulkoiseen ihonhoitoon.

Kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen valittavan puhdistusmaidon eli vesipohjaisen puhdistustuotteen on hyvä olla suhteellisen kevyt (öljypitoisuudeltaan) ja mietoja surfaktantteja sisältävä, jotta se kykenee liottamaan iholta loput öljyt pois. Toiset suosivat tässä geelimäisiä ja vaahtomaisia puhdistustuotteita, sillä öljy suojaa ihoa niiden kovalta pesevyydeltä, mutta me suosittelemme ihoystävällisempiä puhdistusmaitoja tai Olivia Kleinin aloe vera geelipohjaisia putsareita. Näin ei synny riskiä liiasta pesevyydestä ja sinun ei tule tehtyä tyypillisimpiä virheitä ihonpuhdistukseen liittyen.

Alta löydät loistavia vaihtoehtoja kaksoispuhdistuksen toiseen vaiheeseen eri ihotyypeille. Voit käyttää näitä puhdistustuotteita hyvin myös sellaisenaan esimerkiksi päivinä kun sinulla on kevyempi meikki.

Epäpuhtaan ja akneihon tuotesuositukset kaksoispuhdistuksen 2. vaiheeseen:

Kuivan ja ikääntyvän ihon tuotesuositukset kaksoispuhdistuksen 2. vaiheeseen:

Sekaihon tuotesuositukset kaksoispuhdistuksen 2. vaiheeseen:

Herkän ihon tuotesuositukset kaksoispuhdistuksen 2. vaiheeseen:

Mikäli kaipaat apua oikeiden tuotteiden valinnassa tai ihonhoitorutiiniesi suunnittelussa, ota meihin reippaasti yhteyttä, tule piipahtamaan myymälässämme tai laita viestiä sivuiltamme alareunasta löytyvän chatin kautta. Olemme täällä sinua varten.

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista