0

Ostoskorisi on tyhjä

Luonnonkosmetiikan deodorantti - opas valintaan

Luonnonkosmetiikan deodorantti - opas valintaan

Deodoranttia käytetään joka päivä ja se on kehollamme suurimman osan päivästä - monilla ympäri vuorokauden. Ei siis ihme, että deodorantti nousee monella ensimmäisenä mieleen ryhtyessään vaihtamaan kosmetiikkatuotteitaan luonnollisempaan suuntaan tai pohtiessaan kosmetiikan tuomaa kemikaalikuormaa keholle. Tässä blogissa kerromme, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon luonnonkosmetiikan deodorantin valinnassa!

Yhä useampi kuluttaja on kiinnostunut löytämään vaihtoehtoja perinteisille, alumiinia sekä synteettisiä hajusteita ja lisäaineita sisältäville deodoranteille. Vaikka käytössäsi olisi hajusteettomaksi tai herkkäihoiselle mainostettu deodorantti, se voi silti kuormittaa ihosi ja kehosi toimintaa.Etenkin jos kärsii ihon punoituksesta, kuumotuksesta tai ihottumasta, niin kannattaa kokeilla löytyisikö apu luonnollisesta, ihoystävällisistä deodorantista.

Näin luonnonkosmetiikan deodorantti toimii

Luonnonkosmetikan deodorantin toimintamekansimi, eli kainalot kuivana pitävä ominaisuus perustuu useimmiten niissä raaka-aineina käytettyihin vahoihin, saviin ja tärkkelykseen. Raikasta tuoksua niihin tuo eteeriset öljyt.

Kannattaa kuitenkin pitää myös mielessä, ettei luonnonmukainen deodorantti tee automaattisesti autuaaksi. Katso tästä vinkkimme siihen, miten löydät luonnollisista deodoranteista sinulle sopivan ihoystävällisen vaihtoehdon - näitä raaka-aineita kannattaa tarkkailla INCI-listaa silmäillessä:

 1. Alumiinin eri muodot - Myös luonnollisissa deodoranteissa saattaa olla alumiinista miedompia muotoja tai allergeenejä. Tarkista siis luonnonkosmetiikan deodoranttia ostaessasi, että se ei sisällä alum-sanaa sisältävää raaka-ainetta. 
 2. Eteeriset öljyt ja allergeenit- Laajalti käytettyjen eteeristen öljyjen osalta kannattaa varmistaa, että tuote sisältää kokonaisen eteerisen öljyn eikä siitä eristettyä hajusteallergeenia. Yleinen käytäntö on, että hajusteallergeeni merkataan loppuun esimerkiksi geraniol ja limonene -sanoilla. 
 3. Ruokasooda - Luonnonkosmetiikan deodoranteissa käytetään usein ruokasoodaa. Se on vahva raaka-aine, jonka käytössä on hyvä muistaa maltti, sillä muuten ihoärsytystä voi esiintyä. Tämä johtuu siitä, että ruokasooda on hyvin emäksinen ihomme ollessa puolestaan hapan. Etenkin jos olet herkkäihoinen tai kainaloistasi herkkä, tarkista siis, ettei ruokasoodaa löydy heti INCI-listan alusta. Toiset myös ajan saatossa herkistyvät soodalliselle deodorantille jos sitä on käytetyssä tuotteessa todella paljon.

Muista myös nämä vinkit, kun vaihdat luonnonkosmetikan deodoranttiin:

 • Sheivaa kainalot
 • Kuori kainaloita
 • Juo paljon vettä
 • Käytä hengittäviä vaatteita ja luonnonmateriaaleja (keinokuidut saattavat hiostaa enemmän)
 • Pidä mielessä, että muun muassa stressi, hormonit ja ruokavalio vaikuttavat myös siihen, miten hikoilemme
 • Älä huolestu jos hikoilu lisääntyy, se kyllä tasoittuu! Toisilla deodorantin vaihdosta seuraa tietynlainen puhdistumisreaktio, joka voi kestää muutamasta päivästä jokuseen viikkoon. Toisilla tätä ei puolestaan tule lainkaan.

Mitä seuraavaksi: 

 1. Tutustu valikoimamme deodorantteihin. Meiltä löydät joukon laadukkaita ja todella toimivia alumiinittomia deodorantteja, niin ruokasoodattomia kuin -soodallisia. Kaikki ovat sellaisia, joiden tehoon itse luotamme ja joissa on ihoa tehokkaasti hoitavat luomu raaka-aineet.
 2. Lue myös blogimme: Tiesitkö tämän hikoilusta?
 3. Tilaathan uutiskirjettämme? Lähetämme sinulle kerran viikossa hyödyllistä tietoa ihonhoitoon liittyen, sekä tarjouksia ja etuja vain uutiskirjeen tilaajille. 
 4. Jos olet kiinnostunut oppimaan ja ymmärtämään INCI-listoista ja niiden lukemisesta lisää, jätä yhteystietosi odotuslistalle, niin ilmoitamme kun suosittu INCIt haltuun -verkkovalmennuksemme tulee taas saataville!

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista