Miten pitää ihohuokoset puhtaina? - 4 täsmävinkkiä!

Ihohuokosten puhdistus

Kuulostaako tutulle: ihohuokoset loistavat kuuhun asti, nenässä on mustapäitä, jonka vuoksi näyttää kuin se olisi täynnä mustia pieniä pisamia. Epätasaisuudet kuultavat meikin läpi, naama kiiltelee kuin sulanut voipaketti eikä meikki näytä hyvälle.

Mietit ehkä kiinnittääköhän joku huomiota ihohuokosiin ja voisiko niistä vain päästä eroon? Kaikki ongelmat rasvaisuudesta epätasaisuuteen ratkeaisivat sillä! 

Ihonhuokoset aiheuttavat monelle päänvaivaa - et siis ole yksin!

Ihohuokosiin liittyy paljon vääränlaisia olettamuksia, jotka ohjaavat ihonhoitoa vääränlaiseen suuntaan. Ihoa hoidetaan tyypillisesti liian rajusti ja liian voimakkailla tuotteilla, joka voi pahentaa ongelmaa.

Tämänkertainen blogimme käsitteleekin ihohuokosten puhdistusta. Näiden 4 täsmävinkin avulla voit lakata murehtimasta ihohuokosistasi ja muiden ihmisten mielipiteistä. Vinkkejämme noudattamalla ihosi on tasaisempi, jolloin nautit meikkihetkistäsi ja hymyilet peilikuvallesi.  

Vinkki 1: Tehosta puhdistusta liinalla tai sienellä

Avain kauniiseen ja kuulaaseen ihoon on systemaattinen ihon luontaista tasapainoa kunnioittava hoito. Tähän kuuluu olellisena osana oikeaoppinen puhdistus, jonka vaikutusta voit tehostaa puhdistusliinalla tai -sienellä.

Tämä auttaa pitämään ihohuokoset puhtaana ja ihosi saa paremman hyödyn muista hoitotuotteista.

Puhdista siis ihosi iltaisin puhdistusaineella ja puhdistusvälineellä kuten konjac-sienellä tai musliiniliinalla. Nämä tehostavat puhdistusta, kuorivat kevyesti ihoasi ja auttavat ennaltaehkäisemään finnien, mustapäiden sekä tukkeumien syntymistä pitäen ihohuokoset puhtaana.

Aamuisin iholle riittää pelkkä vesipesu yhdessä konjac-sienen kanssa.

Kumman valitsen musliiniliinan vai konjac-sienen?

 • Herkkä tai ohut iho, ihollasi on tulehtuneita näppyjä - valitse konjac-sieni. Konjac-sieni on varma valinta, sillä se sopii käytännössä kaikille.
 • Normaali tai sekä iho - valitse musliiniliina. Musliiniliina on oiva apuväline myös naamioiden puhdistamiseen!  

Vinkki 2: Käytä kasvovettä, joka sisältää salisyylihappoa

Oikein valittu ja käytetty kasvovesi auttaa pitämään ihohuokosesi puhtaana. Jotta kasvovesi auttaisi ihohuokosia pysymään puhtaana sen tulisi sisältää salisyylihappoa.

Salisyylihappoa voi ajatella ikäänkuin roskakuskina, joka puhdistaa ihohuokoset ja estää talia kertymästä niihin.

Salisyylihappo eli BHA-happo on rasvaliukoinen happo, joka tehokkaasti liuottaa talia ja vanhoja ihosoluja huokosista. BHA-hapoilla on myös tulehdusta ehkäiseviä vaikutuksia, joten ne sopivat ihanteellisesti myös epäpuhtaalle ja akne iholle.

2 suositusta kasvoveden valintaan: 

 • Rasvoittuva tai sekaiho? Valitse Olivia Klein Hydra Spray Toner, se pitää tehokkaasti ihohuokoset puhtaana ja samanaikaisesti kosteuttaa ihoa. Hydra Spray on yksi rakastetuimmista tuotteista asiakkaidemme keskuudessa, jolla useat asiakkaamme ovat saaneet merkittäviä parannuksia ihon kunnossa.
 • Tulehtunut iho, aknea? Valitse Antipodes Resurrect kasvovesi. Ihoa tehokkaasti rauhoittava ja tulehtunutta ihoa tasapainottava kasvovesi. Vähentää ihon punoitusta ja ärtyneisyyttä.

Tästä blogista löydät vinkit kasvoveden oikeaoppiseen käyttöön

Vinkki 3: Tee viikoittain syväpuhdistava naamio tai kuorinta

Syväpuhdistava naamio puhdistaa iholta ylimääräistä talia, vie pois öljyisiýyttä sekä syväpuhdistaa ihohuokoset. Tuloksena on puhdas ja kirkas iho, jossa ihohuokoset eivät näy niin selvästi. Käytä naamiota ihosi kunnosta riippuen kerran tai pari viikossa.

Syväpuhdistavista naamioista löydät valikoimastamme kolme huippuvaihtoehtoa:

  • Esse Refining Cleanser - Bentoniittisavi imee iholta tehokkaasti ylimääräistä talia, epäpuhtauksia ja kuona-aineita, joten se on ihanteellinen raaka-aine pitämään ihohuokoset puhtaina. 
  • Olivia Klein Detox Masque- Naamion sisältävä aktiivihiili, ihohuokosia puhdistava BHA-happo sekä niasiiniamidi puhdistavat ihon lempeästi, mutta tehokkaasti. Puhdistavien ominaisuuksiensa lisäksi naamion kosteuttaa ihoa hyaluronihapon ja ravitsevien öljyjen avulla.
  • Antipodes Halo Mud Mask - Vulkaaninen uusiseelantilainen muta ja mineraalipitoinen kaoliinisavi syväpuhdistavat ihoa. Arbutiini, greippi- ja pioniuutte kirkastavat ihoa ja tasoittavat pigmenttimuutoksia. Saatavilla kaksi eri kokoa. Hyvä käyttää yhdessä musliiniliinan kanssa! 

  Syväpuhdistavan naamion lisäksi kuorinnan avulla voit tehokkaasti poistaa kuollutta ihosolukkoa, joka auttaa pitämään ihohuokoset puhtaina.

  Kuorintatuote kannattaa valita oikein, sillä vääränlaisella, liian voimakkaalla tai liian usein toistuvalla kuorinnalla joudut ojasta allikkoon. Nämä altistavat ihon erilaisille ongelmille, kuten herkistumiselle, ärtymiselle tai kuivumiselle, josta puolestaan voi seurata finnien ja tukkeutumien syntymistä. 

  Olemme tehneet tarkan testaus-, tutkimis- ja vertailutyön tuotteillemme, joten valikoimastamme löydät tehokkaat kuorintatuotteet, jotka eivät kuivata ihoa tai häiritse sen tasapainoa! Kuori ihosi vain kerran viikossa. 

  Tässä suosituksemme sinulle:

  • Herkälle ja tukkeutuneelle iholle - Valitse Flow Cosmetics Lingonperry Bright - Entsymaattinen kuorintanaamio, jonka ananaksen ja papaijan entsyymit nopeuttavat kuolleiden ihosolujen hajoamista, kuljettavat kuolleet ihosolut ihon pinnalta pois jolloin iho kirkastuu ja ihohuokoset pysyvät puhtaana. Ei sisällä rakeita.
  • Kunnon kuorintaa etsivälle - Valitse Baiobay kasvokuorinta. Se on tehokas kuorinta, joka kuljettaa kuollutta ihosolukkoa pois ihon pinnalta ja puhdistavaa ihohuokosia. 
  • Samea, tukkeutunut ja rasvainen iho - Valitse Leahlani Honey Love. Se auttaa pitämään ihohuokoset puhtaana, ennaltaehkäisee finnien syntymistä ja kirkastaa ihoa. 

  Tutustu myös muihin kasvojen kuorintatuotteisiin!

  Vinkki 4: Ymmärrä ihoasi

  Olisi epärealistista ajatella, että ihohuokoset saisi pois kokonaan. Opi siis ymmärtämään miltä iho luonnollisesti näyttää sen sijaan, että keskittyisit esimerkiksi pitämään photoshopattuja tai filtteröityjä kuvia normaalina. 

  Ihohuokoset - niin harmillisilta, kuin ne vaikuttavatkin - ovat tärkeä osa ihosi hyvinvointia. Niiden avulla ihollesi kulkeutuu talia, joka puolestaan pitää ihon joustavana ja rypyt loitolla sekä nopeuttaa haavojen paranemista. Ihohuokosten ja talin avulla ihosi säilyy nuorekkaampana pidempään ja paremmassa kunnossa!

  Ihon rakenteeseen kuuluu tekstuuri. Se on luonnollista. Katso siis itseäsi hymyillen ja hyväksyvästi peilistä. Ihosi on sen ansainnut. 

  Mitä seuraavaksi?

  1. Lue blogipostaus Laajentuneet ihohuokoset - mikä avuksi? 5 täsmävinkkiä!Opit siitä miksi ihohuokoset laajentuvat, mitkä ovat ihohuokosiin liittyvät väärät olettamukset ja miten ennaltaehkäistä niiden syntymistä sekä miten elintavat ja vääränlaiset ihonhoitorutiinit vaikuttavat ihohuokosten tukkeutumiseen.
  2. Tutustu ihonhoidon asiantuntijoiden suosittelemiin täsmätuotteisiin ihohuokosten hoitamiseen.
  3. Tilaa uutiskirjeemme? Saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarjouksista ja uutuuksista sekä etuja vain uutiskirjeemme tilaajille. Tästä pääset liittymään uutiskirjeen tilaajaksi.

  Kati Partanen
  Kati Partanen

  Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


  Tilaa uutiskirje

  Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista