99,4% asiakkaista suosittelee meitä! 💜
Yli 23.000 sensuroimatonta arvostelua ✅
Kaikkien arvostelujen keskiarvo 4,5 ⭐️
99,4% asiakkaista suosittelee meitä! 💜
Yli 23.000 sensuroimatonta arvostelua ✅
Kaikkien arvostelujen keskiarvo 4,5 ⭐️
Kirjoittaja: Annina Francioso 23. 04. 2020
Kudokset korjaantuvat tehokkaimmin levossa. Tämä pätee niin ihosolujen uudistumiseen kuin lihaskasvuunkin. Tässä blogissa paneudumme palautumisen merkitykseen elimistön detoksifikaatiossa.
Kaikki ihonhoidosta podcastin jaksossa 70 "Hyvä paha detox" käsittelimme detoksia kehon puhdistuselinten toiminnan näkökulmasta. Voit kuunnella podcastin alta:
Näkemyksemme mukaan detoxissa on kyse kuormittavien tekijöiden poistamisesta ja hyvän lisäämisestä, sillä kehon kuormitus on este hyvälle palautumiselle.
Päivittäisillä elintapavalinnoilla on tässä suuri merkitys, vaikka ne tuntuisivatkin pieniltä asioilta. Jos siis haluat optimoida detoksifikaatiota, ajattele että kyse on ennemminkin kehosi puhdistuselimille antamasta lomasta, kuin elimistön buustaamisesta "kevästsiivoukseen" tarkoitetuilla lisäravinteilla.
Tehokkainta detoxia onkin vähentää erilaisia elimistöä - etenkin kehon puhdistuselimiä ihoa, maksaa ja munuaisia - rasittavien asioiden esiintymistä arjessa. Näin annat kehollesi parhaat edellytykset voida hyvin, palautua paremmin ja tehdä detoxia luonnollisesti.
Nämä tekijät lisäävät sekä kehon että ihon kuormitusta ja rasittavat kehon puhdistuselinten toimintaa:
Voit myös kuunnella lisää ajatuksistamme kehon kuormitusteoriasta "Ihonhoidon aikakone" -podcastista.
Kaikki kehon eheyttävät ja puhdistavat toimonnat ovat tehokkaimmillaan yön aikana, kun elimet ovat lepotilassa. Esimerkiksi suolistolle ja maksalle lepotila on tärkeää puhdistautumisen aikaa.
Iho korjaantuu yöllisen levon aikana peräti kolme kertaa nopeampaan tahtiin kun päivällä.
Ihon uudelleenrakentumista voidaankin pitää terveen ihon perusedellytyksenä! Hyvä lepo siis auttaa kehon puhdistuselimiä toimimaan hyvin, mutta hyvin toimivat elimet myös takaavat sen, että keho pääsee palautumaan.
Palautumiseen ja tätä kautta vaikuttaa unen pituuden lisäksi unen laatu.
Saatamme helposti ajatella, että illalla rättiväsyneenä sänkyyn romahtaminen ja nopea nukahtaminen ovat merkkejä syvästä yöunesta.
Palautuminen voi kuitenkin jäädä puutteelliseksi, jos kehoa rauhoittava parasympaattinen hermosto aktivoituu viiveellä. Tällöin voi kehittyä itseään ruokkiva sykli, jota voi olla vaikea palauttaa raiteilleen, jos kuormitusta on jatkunut pitkään.
Tästä hyvänä esimerkkinä on alkoholi. Illalla voi tehdä mieli siemaista lasillinen punaviiniä hepottamaan nukahtamista, kun päivän kiireet ja stressi pitävät ajatukset vilkkaina. Alkoholin aikaansaama rentoutumisen tunne saattaa auttaa nukahtamista, mutta samaan aikaan maksassa aktivoituvat alkoholin pilkkoutumisprosessit.
Palautuminen viivästyy ja seuraavana päivänä on edelleen väsynyt ja hermostunut olo, jota taas tekee mieli rauhoittaa yömyssyllä.
Jos palautuminen jää puutteelliseksi myös tietyt iholle tärkeät toiminnot, kuten ravintoaineiden kulkeutuminen ihosoluihin ja kuona-aineiden poistuminen eivät tapahdu tehokkaasti.
Kuormituksen poistamisen lisäksi parasympaattisen hermoston aktivoitumista voi auttaa luontaisesti aminohapoilla, kasviyhdisteillä, kuten hapankirsikalla tai ottamalla magnesiumia iltaisin.
Vuorokausirytmi - Sisäelimet, ruoansulatus ja hormonitoiminta eivät tunne kellonaikoja vaan rytmitämme niiden toimintoja omilla toimillamme. Siksi on tärkeää antaa aikamerkki esimerkiksi sisäelimillemme siitä, että on yö. Jos syöt raskaan aterian juuri ennen nukkumaanmenoa ohjautuu energia ruuan sulatukseen eikä suoliston kudosten uusiutumiseen.
Säännöllinen unirytmi - Pidä nukkumaanmeno ja herääminen ajallisesti säännöllisenä - myös viikonloppuisin! Jos se tuntuu vaikealta, aloita vakioimalla heräämisaika, vaikka olisitkin mennyt myöhään nukkumaan. Heräämisajasta alkaa kertyä unipainetta, joka luo tarpeen nukkua.
Päivän aktiviteettien priorisointi - Vältä aktiivisuutta vaativien tehtävien kertymistä iltaan. Onko asioita joista voi luopua ilman että jotain tärkeää jää tekemättä? Aloita päivä niistä asioista jotka koet erityisen tärkeiksi, tai jotka eivät saa jäädä mieleen painamaan ja jätä vähemmän tärkeät asiat vähemmälle ilman stressiä.
Rauhoittavat rutiinit - Päivän sävy on se mikä ohjaa monesti nukahtamista ja unen laatua. Yhtä tärkeää kun on oppia tunnistamaan kuormittavat tekijät, on oppia tuntemaan kehoon rauhoittavasti vaikuttavia asioita. Nämä voivat olla suolistoa hellivä iltapala, hengitysharjoitukset, jooga ja venytely, mukava kävelylenkki luonnossa tai rauhallisen tunnelman luominen eteerisillä öljyillä.
Kaikkia tekijöitä voi olla välillä vaikea tarkastella objektiivisesti, siksi unen laadun mittaaminen on usein fiksua.
Neurosonic hoito - keino parantaa palautumista, unen laatua ja omaa hyvinvointia
Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista