Raakabrownie-suklaakakku

12. 08. 2016

Raakabrownie-suklaakakku

Raakasuklaa on ihon kunnon kannalta aivan mieletön raaka-aine. Se on loistava sisäinen aurinkosuoja ja se sisältää liudan tärkeitä mikroravinteita ihon hyvinvointia ajatellen. Raakakaakao on valittu yhdeksi TwistBen TOP 10 kauneusruoista, ja voitkin lukea blogistamme miksi raakakaakao on niin hyvä ihon hyvinvoinnille.

Tämä kaunis ja maltillisen täyteläinen raakakakku on helppo ja erittäin herkullinen tapa nauttia iholle tärkeitä ravintoaineita. Voit muunnella kakkua helposti pähkinöitä ja koristeluja vaihtamalla.


Raakabrownie-suklaakakku
2,5dl pähkinöitä (esim. parapähkinöitä)
2,5dl taateleita
1dl mulperimarjoja
1dl raakakakaakaojauhetta
1dl manteleita tai haluamiasi pähkinöitä
1-2rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
0,25tl suolaa

Suklaatäyte
3,5dl cashewpähkinöitä liotettuna
2dl kookoskermaa
1,5dl kookospalmusokeri
1,5dl raakakaakaovoita
1dl raakakaakaomassaa
0,5dl raakakaakaojauhetta

Koristeluun tuoreita marjoja ja raakakaakaonibsejä

(resepti Raakasuklaata ja superruokaa -kirjasta)

Tee näin:
Tee brownies-pohja. Hienonna pähkinät tasaiseksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon taatelit, mulperit, kaakao ja suola. Hienonna jälleen tasaiseksi. Sekoita lopuksi veitsellä paloitellut mantelit sekä öljy massan sekaan. Tarkista, että seos on tarttuvaista. Painele seos halkaisijaltaan n. 24 cm:n vuokaan ja pane jääkaappiin odottamaan.

Tee täyte. Valuta liotetut pähkinät huolellisesti ja sulata kaakaovoi sekä -massa vesihauteessa. Pane kaikki täyteainekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku. Kaada täyte brownies -pohjalle ja pane kakku jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

Koristele valmis kakku tuoreilla marjoilla ja raakasuklaalla. Voit myös käyttää marjajauheita koristelussa.



SHOPPAILE RESEPTISSÄ KÄYTETTYJÄ TUOTTEITA:



Lue myös:

Avokado raakasuklaamousse

Sokerikoukussa? Näin selätät mieliteot!

Kirjoittaja:
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Suomi