Samea iho? Kokeile nämä 4 helppoa täsmävinkkiä

Samea iho? Kokeile nämä 4 helppoa täsmävinkkiä

Iho voi olla samea monesta eri syystä. Sekaiho ja rasvoittuva iho ovat alttiimpia sameudelle ihon rasvoittuvuuden vuoksi. 

Talvesta kevääseen siirtyminen on myös tyypillisesti hetki, jolloin huomaa ihon olevan samea ja kaipaa kevättä kohti iholle kirkastusta.

Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijoina emme voi myöskään ohittaa elämäntapojen vaikutusta samean ihon muodostumiseen. Elintavoista ihon sameuteen vaikuttavat muun muassa stressi, liikunnan puute sekä huono palautuminen.

Lue tästä blogista ihonhoidon asiantuntijan 4 vinkkiä, joiden avulla saat ihon hehkumaan kotona tehtävien ihonhoitokikkojen avulla!

Jos sinulle herää kysymyksiä blogin luettuasi tai kaipaat esimerkiksi apua itsellesi sopivien tuotteiden valinnassa, älä epäröi ottaa yhteyttä ihonhoidon asiantuntijoihimme sivun alareunasta löytyvän chatin kautta. 

Vinkki numero 1: Heleytä samea iho kuorintavoiteella

Ihon kuorinta kirkastaa samean ihon ja kasvojen ilmettä välittömästi sekä edesauttaa ihoa hoitavien raaka-aineiden imeytymistä.

Tutustu näihin kuorintavoiteisiin elvyttääksesi sameaa ihoa:

 • Leahlani Honey Love kuorintavoide"Aivan ihana kuorinta! Iho on kuin kosmetologin tekemän timanttihionnan jälkeen. Pehmentää ja kirkastaa ihoa."
 • Antipodes Reincarnation kuorintavoide - Honey Love kuorintaan verrattuna hellävaraisempi vaihtoehto, joka kirkastaa ja elvyttää sameaa ihoa.

Vinkki numero 2: Syväpuhdistus vie pois ihon sameutta

Syväpuhdistus auttaa kirkastamaan kasvoja viemällä iholta pois sameutta ja tunkkaisuutta. Se puhdistaa ihohuokosia ja saa ihon näyttämään ja tuntumaan raikkaammalta.

Nämä kaksi mieletöntä aktiivihiilinaamiota sisältävät lisäksi ihoa hellästi kuorivia entsyymejä, jonka vuoksi ne ovat erityisen tehokkaita sameuden hoitoon.

Valitse Olivia Klein jos kaipaat helpoutta ja nopeutta, by mukk kun kaipaat kirkkautta ja rauhottavuutta.

Vinkki numero 3: Kirkasta sameaa ihoa tehotuotteilla

Seerumit ovat mitä loistavin tapa viilata ihonhoitorutiinia kunkin vuodenajan tai elämäntilanteen mukaan.

Seerumit ovat kuin ihonhoidon ravintolisiä, joita voit käyttää kuuriluontoisesti ihosi sen hetkisen tarpeen perusteella.

Voitkin pitää muuten toimivan päivittäisen ihonhoitorutiinisi samana ja tuoda mukaan tehohoitavan seerumin kirkastamaan kasvojen ilmettä.

Rakastu näihin kirkastaviin seerumeihin:

 • Laponie Brightening Treatment seerumi - "Loistava tuote! Wau, tämä todellakin toimii! Jättää ihon kirkkaaksi, kimmoisaksi ja tasaisen väriseksi."
 • Antipodes Apostle seerumi - "Mieletön kirkastava ja kosteuttava vaikutus sekä ihanan tuoksuinen. Iho tykkäsi tosi paljon, eikä ärsyttänyt atooppista ihoani."

Samea iho? Kokeile nämä 4 helppoa ihonhoidon asiantuntijan täsmävinkkiä

Vinkki numero 4: Tuo samealle iholle hehkua parantamalla ihon sävyä

Iholle hehkua ja terveyttä voi luoda lisäämällä karotenoideja sisältäviä tuotteita ihonhoitorutiiniin joko sisäisesti tai kosmetiikkatuotteisiin sekä sävyttämällä ihoa itseruskettavalla.

Karotenoideja ja sameaa ihoa kirkastavia raaka-aineita löytyy eri iholle jätettävistä tuotteista.

Ravintolisistä muun muassa Astaksantiini ruskettaa ihoa ilman aurinkoa! Se sisältää samoja raaka-aineita kuin esimerkiksi katkaravut, joita syömällä muun muassa Flamingoille tulee niille ominainen pinkki väri. 

Nämä tuotteet tuovat ihollesi hehkua:

 • Face Tan Water asteittain itseruskettava kasvovesi Yhdestä käsittelystä huomaa selvän eron ja olen käyttänyt myös talvella piristämään kalpeaa hipiäni.
 • BYBI C-Caf kasvovoide - "Sekaihoni kirkastaja ja kosteuttaja! Sopii mainiosti mineraalimeikin alle.Todella riittoisa voide, käytän myös voidetta illalla yöksi sekoittaen mukaan muutaman tipan kasvoöljyä. Tykkään todella paljon!"
 • Föllinge Carrot Oil kasvoöljy - "Heleä ja kosteutettu iho Ihanan tuntuinen kasvoöljy joka antaa kesäisen glown kasvoille."
 • Leahlani Siren kasvoöljy - "On jokailtainen nautinto levittää tämä kasvoille, huumaavan trooppinen tuoksu joka kyllä todella hellii aisteja😍 koostumus on ihana ja imeytyy ihoon hyvin. On auttanut tasapainottamaan ja kirkastamaan ihoa sekä epäpuhtaudet on pysyneet kurissa." 
 • Leahlani Citrus and Citrine kirkastava kasvovesi - "Taattua Twistbe laatua ylellisellä fiiliksellä varustettuna! Tämä kasvovesi kosteuttaa ihoa, tuoksuu taivaalliselle ja pakkaus on ilo silmälle. 🤩 mun suosikki kasvovesi!"
 • Leahlani Aqua A retinoliseerumi - "Nyt on pakko sanoa, että tämä taitaa olla mielettömin ihonhoitotuote, jota olen koskaan käyttänyt!"

Kirkastava ja hehkua antava ihonhoitorutiini samealle iholle

Tuntuuko vaikealta koostaa monista eri vaihtoehdoista itselle sopiva ihonhoitorutiini? Poimimme tämän blogin vinkeistä sinulle valmiin ehdotuksen ihonhoitorutiinille tuotesuosituksineen! 

Näin hoidat aamuisin sameaa ihoa:

 1. Huuhtele kasvot kylmällä vedellä, kuivaa pehmeällä pyyhkeellä.
 2. Suihkuta kasvoille Leahlani Citrus and Citrine kirkastava kasvovesi. 
 3. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä, levitä päälle BYBI C-Caf kasvovoide.

Näin hoidat iltaisin sameaa ihoa:

 1. Pese kasvot entsyymejä sisältävällä ja ihoa kirkastavalla puhdistusaineella. Paras tuote tähän on Leahlani emulgoituva Pamplemousse öljypuhdistusaine
 2. Suihkuta kasvoille Leahlani Citrus and Citrine kirkastava kasvovesi. 
 3. Kun kasvot ovat vielä kosteana kasvovedestä, levitä päälle Antipodes Apostle seerumi, joka kirkastaa sekä kosteuttaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä. 
 4. Viimeistele illan ihonhoitorutiini levittämällä lopuksi päälle sameaa ihoa elvyttävä Föllinge Carrot Oil kasvoöljy.

Näin teet samean ihon viikkohoitorutiinin:

Viikkohoitotuotteita ovat kuorintavoiteet, syväpuhdistavat naamiot, entsyymikuorinnat, happokuorinnat ja kosteuttavat naamiot.

Näistä neljä ensimmäistä lukeutuvat ns. puhdistaviin naamioihin ja viimeinen on ihoa hoitava naamio.

Tyypilliseen viikkohoitorutiiniin kuuluu puhdistava naamio tai kuorinta ja kosteuttava naamio. Viikkohoito tehdään nimensä mukaisesti pääsääntöisesti kerran viikossa, jolloin iholle levitetään ensin puhdistava naamio ja sitten kosteuttava naamio, jonka voi tuotteesta riippuen jättää yöksi vaikuttamaan. 

Samealle iholle voi kuitenkin tehdä sekä syväpuhdistavan naamion sekä kuorinnan kun teet ne eri päivinä. Kosteuttavan naamion voit skipata ja tehdä viikkohoidon jälkeen normaalin illan ihonhoitorutiinin. 

Mitä seuraavaksi samean ihon hoidossa?

 1. Kaipaatko apua itsellesi sopivan tuotteiden löytämisessä - Kysy ihonhoidon asiantuntijoiltamme sivun alareunasta löytyvän chatin kautta.
 2. Haluatko asioida meillä paikan päällä? - Myymälämme yhteydestä löydät hoitolan. Voit varata suoraan ajan kasvohoitoon sähköisestä ajanvarauskalenteristamme tai tulla myymäläämme shoppailemaan tuotteita. Osaava henkilökuntamme tarjoaa sinulle henkilökohtaista palvelua.
 3. Onko Twistbe sinulle uusi tuttavuus? Jos olet kiinnostunut ihosi hyvinvoinnista ja ostat kosmetiikkatuotteita, kannattaa ehdottomasti olla Twistbe kanta-asiakas! Kanta-asiakkaanamme saat edun jokaiseen ostokseesi, mutta se ei velvoita sinua mihinkään. Pääset lukemaan lisää täältä!

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista