0

Ostoskorisi on tyhjä

Kokonaisvaltainen ihonhoito: Mikä kaikki vaikuttaa ihon kuntoon?

Mitä on kokonaisvaltainen ihonhoito

Aidosti vaikuttava ja kokonaisvaltainen ihonhoito ei ole vain kasvojen pesemistä ja voiteen levittämistä kasvoille, vaan siihen liittyy paljon muutakin.

Kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta on kuitenkin olemassa monia eri käsityksiä: moni mieltää sen ihonhoitona, jossa katsotaan kokonaisvaltaisesti käytettäviä tuotteita, toiselle se tarkoittaa, että ihonhoitoon panostetaan arjessa paljon. 

Mutta mitä kokonaisvaltainen ihonhoito todellisuudessa on?

Tässä artikkelissa kerromme mitä kokonaisvaltaisella ihonhoidolla tarkoitetaan, miten eri elämäntavat vaikuttavat ihosi kuntoon sekä miksi kokonaisvaltaisen ihonhoidon avulla saa parempia ja pitkäkestoisempia tuloksia ihonhoidossa. 

Mitä on kokonaisvaltainen ihonhoito?

Lyhyesti sanottuna kokonaisvaltaisessa ihonhoidossa huomioidaan kosmetiikan lisäksi myös elintavat ja kaikki arjessasi tapahtuvat asiat kuten ruokavalio, stressinhallinta, palautuminen, liikunta ja uni.

Nopeasti ajateltuna sitä ei ehkä tule miettineeksi miten iso rooli elintavoilla on ihosi terveyden kannalta. 

Jotta saat asiaan perspektiiviä, tämä keksimämme vertauskuva auttaa sinua hahmottamaan asiaa: Ihonhoitoa voi ajatella kuten kakkuna, jossa elintavat ovat itse kakku ja kosmetiikka on kakun kuorrutus.

Ihon terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta ei siis ole ollenkaan sama mitä arjessaan puuhaa tai iholleen laittaa!

Ensimmäinen askel pitkäkestoisten ja parempien tuloksien saamisessa onkin ymmärtää, että me voimme joko hoitaa tai vahingoittaa ihoa sisäisesti (elintavoilla) tai ulkoisesti (kosmetiikalla.)

Kun sisäistää tämän, on jo askeleen lähellä saavuttamaan parempia tuloksia ihonsa hoidossa tai esim iho-ongelmien ratkaisussa. Tällöin on helpompi lähteä miettimään tekemiään arkisia valintoja eri valossa. 

Hyvinvointia valintoja tulee tehtyä postiviisella kulmalla: niitä tekee, koska haluaa tehdä mahdollisimman paljon hyviä valintoja ihonsa terveyden edistämiseksi eikä esimerkiksi kieltääkseen itseltään jotain. 

Kokonaisvaltainen ote ihonhoidossa on myös avain iho-ongelmien hoitoon:

Jos esimerkiksi on vahingoittanut ihoaan sisäisesti huonolla ruokavaliolla, unettomilla öillä, joka on johtanut suoliston sekä hormonien epätasapainoon ja tätä kautta iholle on puhjennut esimerkiksi hormonaalinen akne, on turha yrittää hoitaa tilannetta kosmetiikalla tai lääkekuurilla.

Iho-ongelmien hoito aloitetaankin kokonaisvaltaisessa ihonhoidossa ongelman lähteiltä. Näin on mahdollista päästä iho-ongelmista pysyvästi eroon kun ongelman aiheuttajaa ei kehossa ole. 

Iho-ongelmissa on aina ensin ratkaistava juurisyy

Miten eri elämäntavat vaikuttavat ihon kuntoon?

Olemme listanneet tähän artikkeliin keskeisimpiä kokonaisvaltaisen ihonhoidon osa-alueita, jotka vaikuttavat merkittävästi ihosi kuntoon. Kerromme miksi ja miten ne vaikuttavat ihosi kuntoon, jotta ymmärrät mihin tekijöihin juuri sinun olisi mahdollisesti hyvä kiinnittää huomiota. 

Jos kamppailet iho-ongelman kanssa, haluat saada parempia tuloksia ihosi hoidossa tai haluat ylläpitää mahdollisimman tehokkaasti yllä ihosi nuorekkuutta, suosittelemme sinua lukemaan myös artikkelimme Näin saat tuloksia ihonhoidossa: Twistbe ihonhoitometodi

Liikunta saa ihosi hehkumaan

Kuten varmasti tiedät, liikunta edistää terveyttä ja auttaa voimaan paremmin. Liikkuessa vapautuu lisäksi hyvän olon tunnetta lisääviä endorfiineja, joiden ansiosta myös mieliala kohenee. Harva kuitenkaan tulee ehkä ajatelleeksi, että liikunta vaikuttaa myös ihon kuntoon.

Liikunta vaikuttaa muun muassa ääreisverenkierron toimintaan, joten kokonaisvaltaista ihonhoitoa ajatellen näkyy liikkumattomuus siis myös ihosi kunnossa.

Kun ääreisverenkierto toimii optimaalisesti, kulkeutuvat myöskin happi ja tärkeät ravinteet hiussuonia pitkin kehon äärialueille, kuten kasvojen iholle asti. Tämän ansiosta iho saa terveen värin ja hehkun.

Kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon kuuluu siis myös tärkeänä osana riittävä hyötyliikunta ja mahdollisuuksiesi mukaan aktiiviliikunta.

Liikunta osana kokonaisvaltaista ihonhoitoa

Iho on maksan peili ja suolisto toiset aivot

Jos maksasi on täysin ylikuormittunut, näkyy se ihossasi. Esimerkiksi liiallien alkoholin käyttö sekä käristettyjen ja prosessoitujen ruokien syöminen kuormittavat maksaa ja tämä näkyy ihosi kunnossa. Samoin suoliston oireet ja epätasapainotilat pulpahtavat tyypillisesti pintaan iho-ongelmina.

Sanotaan myös, että jos ei tarkalleen tiedetä, mitä pitäisi hoitaa, niin kannattaa aloittaa suolistosta. Riittämätön vitamiinien, hivenaineiden, antioksidanttien ja hyvien rasvojen saanti näkyy ihon kunnossa. Monipuolinen ja puhdas ravinto hoitaa kokonaisvaltaisesti koko kehoa ja hyvinvointi näkyy myös ihosi kunnossa.

Luuletko, että sinulla on ongelmia suoliston toiminnan kanssa tai oletko ehkä kamppailut iho-ongelman kanssa pitkään?

Suosittelemme tutustumaan ravintoneuvojamme palveluun Sisäisen ihonhoidon reset, jossa saat täsmäohjeet eri ongelmatilanteiden ratkaisuun. Tästä monet asiakkaamme ovat saaneet avun!

Laadukkaat yöunet - kokonaisvaltaisen ihonhoidon perusta

Olet varmasti huomannut, miten jopa jo yhden yön univelat näkyvät seuraavana päivänä kasvoissa. Mitä arvelet, että ihosi kunnolle tapahtuu, jos univajetta kertyy jatkuvasti? 

Monet elämäntapaongelmat ovatkin lähtöisin riittämättömästä unesta.

Jos et ole nukkunut tarpeeksi, et myöskään välttämättä herää uuteen päivään kaikki avaimet kädessäsi. Kun päiväsi jo alkaa energiavajeella, ei aina riitä voimavaroja hyvinvointia ja terveyttä tukevien ratkaisujen tekemiseen.

Ihonhoidossa, kuten hyvinvoinnissa yleisesti yksikin pieni asia saattaa vaikuttaa toiseen ja sitä kautta kolmanteen ja neljänteen ja näin edespäin.

Univaje itsessään vaikuttaa suoranaisesti ihon kuntoon. Välillisesti se vaikuttaa useampaan tekijään: väsynyt ihminen ei välttämättä jaksa miettiä, mikä olisi se paras ravinto tai miten kannattaisi liikkua. Väsyneenä yksinkertaisesti teemme huonompia valintoja ja sitä kautta myös kokonaisvaltainen ihonhoito heikkenee.

Parempien ja pidempien yöunien saanti ei ole monesti itsestään selvyys kiireen ja vanhemmuuden keskellä, mutta mieti mitä pieniä asioita voisit muuttaa, jotta pääsisit lähemmäs 8 tunnin yöunia. Se on tuntimäärä, jonka valtaosa meistä tarvitsisi, mutta harva meistä saa.

Stressi kuivattaa ihoa, aiheuttaa finnejä ja ennenaikaista ikääntymistä

Stressi on alkukantainen reaktio, jonka tehtävänä on ollut auttaa meitä joko taistelemaan tai pakenemaan. Stressitilanteessa energiamme suuntautuvat niihin toimintoihin, jotka auttavat meitä selviytymään. Stressi ei itsessään ole huono asia, mutta sen tarkoitus on olla lyhytkestoista.

Nykyään stressi saattaa kuitenkin olla melkeinpä jopa pysyvä olotila ja kokonaisvaltaista ja tuloksekasta ihonhoitoa ajatellen valtava haaste.

Energia menee muihin elintoimintoihin ja esimerkiksi iho ja aineenvaihdunta ovat vasta listan loppupäässä, sillä ne eivät ole fight or flight -reaktion kannalta oleellisia.

Kun ihoa hoidetaan kokonaisvaltaisesti, tulisi siis oman elämänsä stressi - ja etenkin stressin sekä palautumisen tasapaino - ottaa aktiivisesti huomioon.

Palautuminen ja stressin vaikutus ihon kuntoon

Haitallisten elintapojen vaikutus ihon hyvinvointiin

Ei varmasti ole yllätys, että alkoholilla, tupakoinnilla ja liiallisella auringonotolla/ihon palamisella on negatiivinen vaikutus ihon hyvinvoinnille. Mutta miksi? Kyseessä on vapaiden radikaalien aiheuttamat vahingot solutasolla. Lisää vapaista radikaaleista ja niiden vaikutuksesta ihon terveyteen voit lukea tästä aiemmasta blogipostauksestamme.

Mikäli näiden haitallisten elintapojen eliminointi ei tunnu mahdolliselta, mutta haluaisit vähentää niiden haittoja ihollasi ovat antioksidantit apunasi, myös niistä puhumme ja annamme konkreettisia vinkkejä yllä mainitussa blogipostauksessa. Kaikista tehokkainta on kuitenkin ainakin vähentää näitä vapaiden radikaalien määrää lisääviä elintapoja.

Kosmetiikka osana kokonaisvaltaista ihonhoitoa

Toki myös kosmetiikalla on oma osansa kokonaisvaltaisessa ihonhoidossa. Peruspilareiden eli elämäntapojen tulee kuitenkin ensisijaisesti olla kunnossa.

Mikään kosmetiikkatuote ei ole niin ihmeellinen, että se kompensoisi haitallisia elämäntapoja. Kuitenkin myös kosmetiikkaa valitessa ja ihonhoitorutiineja tarkasteltaessa tulee ottaa huomioon kokonaisuus. Ei riitä, että käyttämäsi voide on sinulle hyvä, jos jo lähtökohtaisesti pesutuotteet ovat sopimattomat.

Ihonhoitotuotteiden ja kaiken kosmetiikan kanssa saa myös tänä päivänä olla tarkkana: on helppo tarttua kaupan hyllyltä tuotteeseen, joka kuormittaa omaa kehoa, ihoa tai ympäristöä. Lisää tästä aiheesta voit lukea tarinastamme.

Kannattaa siis tarkastella tuotteita omista tarpeista lähtöisin. Puhdistustuotteen, kasvoveden, voiteen, öljyn ja seerumin tulee olla järkevä kokonaisuus ja sopia nimenomaan omaan sen hetkiseen tarpeeseen.

Kaipaatko apua itsellesi sopivien tuotteiden valinnassa?

Tule meille ihotyyppianalyysiin, jossa saat apua ihosi hoitoon joko etänä tai paikanpäällä myymälällämme. Saat meiltä täsmälliset sinulle räätälöidyt hoito-ohjeet, juuri sinun ihollesi oikeat tuotesuositukset sekä kuvauksen ihosi tilanteesta ja kunnosta. Lue lisää analyysistä täältä ja katso asiakkaidemme upeita muutoskuvia!

Kokonaisvaltaisen ihonhoidon verkkovalmennus: Saat paremmat eväät terveen ja hyvinvoivan ihon tukemiseen loppuelämäksi

Kaikkien edellä mainitsemiemme osa-alueiden huomioiminen osana kokonaisvaltaista ihonhoitoa voi tuntua isolta projektilta, jota ei tiedä mistä aloittaa. Sen vuoksi olemme ottaneet ihonhoidon kokonaisvaltaisuuden ja elintapojen merkityksen merkittäväksi osaksi Uusi alku ihollesi -verkkovalmennustamme.

Jo 15 minuuttia päivässä mahdollistaa sinulle valmennuksen hyötyjen saamisen osaksi arkeasi!

Uusi alku ihollesi on neljän viikon innostava, käytännönläheinen ja ihon biologiaan perustuva verkkovalmennus, joka antaa osallistujalle tietotaidon tehdä oikeita päätöksiä ihonsa hyvinvoinnin eteen koko loppuelämän. Valmennus kertoo kaiken oleellisen, mitä sinun tulee tietää ihostasi, kosmetiikasta ja kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta.

Neljän viikon valmennus koostuu innostavista teksteistä ja lyhyistä videotietoiskuista, jotka katsot itsellesi sopivimpaan aikaan ja sinulle mieleiseltä laitteelta joko kuunnellen materiaalit äänitiedostoista kuunnellen tai videomateriaaleja katsellen ja tekstejä lukien.

Haluatko tietää, koska Uusi Alku Ihollesi -verkkovalmennus on myynnissä seuraavan kerran?

Liity uutiskirjelistallemme ja saat tiedon ensimmäisenä. Tämän lisäksi saat kerran viikossa viikkokirjeemme, joka sisältää ihonhoidon asiantuntijoidemme ajankohtaiset vinkit ihonhoitoon sekä huipputarjouksia, jotka ovat voimassa vain uutiskirjeemme tilaajille. TILAA UUTISKIRJE TÄSTÄ. 

Miten voit seuraavaksi edistää matkaasi kokonaisvaltaisen ihonhoidon kanssa?

  1. Kaipaatko apua itsellesi sopivan tuotteiden löytämisessä - Kysy ihonhoidon asiantuntijoiltamme sivun alareunasta löytyvän chatin kautta.
  2. Haluatko asioida meillä paikan päällä? - Myymälämme yhteydestä löydät hoitolan. Voit varata suoraan ajan kasvohoitoon sähköisestä ajanvarauskalenteristamme tai tulla myymäläämme shoppailemaan tuotteita. Osaava henkilökuntamme tarjoaa sinulle henkilökohtaista palvelua.
  3. Onko Twistbe sinulle uusi tuttavuus? Jos olet kiinnostunut ihosi hyvinvoinnista ja ostat kosmetiikkatuotteita, kannattaa ehdottomasti olla Twistbe kanta-asiakas! Kanta-asiakkaanamme saat edun jokaiseen ostokseesi, mutta se ei velvoita sinua mihinkään. Pääset lukemaan lisää täältä!

 

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista