0

Ostoskorisi on tyhjä

Silmäpussit pois - kokeile näitä ihonhoidon asiantuntijan vinkkejä!

Silmäpussit pois - kokeile näitä ihonhoidon asiantuntijan vinkkejä!

Kamppailetko turvonneiden silmäpussien kanssa ja mietit kuinka saada silmäpussit pois? Tässä artikkelissa ihonhoidon asiantuntijamme Kati Partanen käy läpi mistä silmäpussit johtuvat, miten silmäpussit saa pois ja miten voit kotikonstein estää silmäpussien turvotusta.

Mistä silmäpussit johtuvat?

Turvonneet silmäpussit johtuvat tyypillisesti kahdesta toisistaan poikkeavasta syystä:

  • Liiallisesta rasvakudoksesta
  • Liiallisesta nestekertymästä

Näiden syntysyyt eroavat toisistaan, jonka vuoksi myös hoitokeinot ovat erilaiset.

Miten tunnistaa mistä omat silmäpussit johtuvat?

Silmäpussien koko ja turvotus voi joko vaihdella tai pysyä tasaisesti samanlaisena. Tähän vaikuttaa se johtuuko turvotus elintapatekijöistä vai geneettisistä syistä. Käydään seuraavaksi läpi eri syitä silmäpussien takana.

💦 Liiallisesta nestekertymästä johtuvat isot silmäpussit

Liiallisesta nestekertymästä johtuvat isot silmäpussit ovat usein seuraus heikentyneestä lymfanestekierrosta, liian suolaisesta ruoasta, alkoholin käytöstä tai valvomisesta. Siinä missä suolainen ruoka kerryttää nestettä silmäpusseihin, kuivattaa alkoholi puolestaan ihoa ja saa silmänympärysihon roikkumaan. Huonot yöunet puolestaan heikentävät ihon luontaista uudistumista ja nestekiertoa. Ehkä oletkin kokenut näiden kaikkien yhteisvaikutuksen joskus pitkän juhlaillan jälkeen.

🏃‍♀️ Liikunnan puute ja ylävartalon kireys silmäpussien taustalla

Myös liian vähäinen tai yksipuolinen liikunta, ylävartalon jäykkyys ja kasvojen alueen kireys voi heikentää ihon lymfanestekiertoa ja olla syy silmäpussien taustalla.

🚩 Allerginen reaktio silmäpussien aiheuttajana

Silmäpussien syy voi olla myös allerginen reaktio. Tällöin tulehdus aiheuttaa turvotuksen silmänalusalueella. Erityisesti allergisen reaktion vaivatessa, mutta myös muulloin silmien hieromista tulisi välttää sillä se voi pahentaa tilannetta tai itsessään aiheuttaa silmäpussien turvotusta, jota voidaan kutsua myös oedeemaksi.

🧬 Perinnölliset silmäpussit

Perinnölliset silmäpussit syntyvät kun silmäpusseihin kertyy geneettisistä syistä johtuen ylimääräistä rasvakudosta. Tunnistat tämän tyypillisesti silmäpusseista, jotka alkavat välittömästi silmän alta ja joiden koko ei vaihtele eri päivien välillä. Perinnölliset silmäpussit voivat myös ilmestyä vasta ajan mittaan kun rasvakudosta on päässyt kertymään ja ihon muut tukirakenteen ohenevat ikääntymisen myötä.

👧 Silmäpussit nuorella

Silmäpussit nuorella ovat normaalia ja voivat johtua joko perinnöllisistä syistä ja liiallisesta nestekertymästä.

Miten saada silmäpussit pois? 

Moni miettii miten saada silmäpussit pois nopeasti. Hyviä uutisia - se on mahdollista!

Mikäli et ole varma mistä silmäpussit johtuu sinun tapauksessasi kokeile ensin hoitaa silmäpusseja kotikonstein. Näin saat selville johtuuko silmäpussien turvotus elintapatekijöistä vai onko niiden taustalla todennäköisemmin geneettiset tekijät joihin kotikonstit eivät tehoa.

Näillä vinkeillä silmäpussit pois kotikonstein

Vältä silmäpussien aiheuttajia. On sanomattakin selvää, että mikäli haluat ymmärtää mistä silmäpussien turvotus johtuu kokeile minimoida sitä aiheuttavat tekijät: liian suolainen ruoka, alkoholi, huonot yöunet ja liiallinen paikallaanolo/liian vähäinen liikunta.

Apeiron

Vältä tuhteja tai erityisen öljyisiä tuotteita silmänympärysiholla

Runsaasti öljyjä sisältävät ihonhoitotuotteet saattavat aiheuttaa turvotusta ohuella silmänympärysalueella - erillisen silmänympärysvoiteen käyttäminen onkin siis erittäin perusteltua. Apeironin kevyt, juonteita tasoittava silmänympärysvoide on erinomainen valinta kaikille ihotyypeille.

Pure

Vähennä turvotusta kofeiinilla

Kofeiini on erityisen tehokas raaka-aine laskemaan silmäpussien turvotusta kosmetiikkatuotteen avulla. Tutustu erityisesti silmäpussien hoitoon suunniteltuun Pure=Beauty silmänympärysseerumiin.

Water

Juo riittävästi

Myös liian vähäinen vedenjuonti voi aiheuttaa turhia silmäpusseja. Huolehdi siis riittävästi noin 1-1,5 litran päivittäisestä vedensaannista. Kahvin juonti ja liikunta lisäävät veden tarvetta.

collagen

Huolehdi kollageenin saannista

Ikääntymisen aiheuttamia silmäpusseja voi ennaltaehkäistä huolehtimalla riittävästi kollageenin saannista. Hyödynnä laadukasta luuliemijauhetta tai kollageenilisää.

cucumber

Puhdista kasvot viileällä tai kylmällä vedellä

Kylmä vesi tai vaikkapa klassiset kylmät kurkkuviipaleet tai lusikat silmillä auttavat laskemaan turvotusta. Kuuma vesi on muutenkin ihoa kuivattava, mutta se voi lisäksi pahentaa silmäpussien turvotusta.

Kasvojooga ja silmäpussit

Heikentyneestä lymfanestekierrosta ja ylävartalojen kireydestä johtuvaan turvotukseen saat tehokkaasti apua kasvojoogasta ja kasvojumpasta. Kasvojumppa silmäpussien hoidossa auttaa laittamaan lymfanesteet liikkeelle ja rentouttaa kasvojen pieniä sekä ylävartalon suurempia lihaksia. Kasvojoogasta saa aina parhaat tulokset kun huomioi kasvojen lihaksien lisäksi hartiat ja pään lihaksiston, joka jumiutuu herkästi etenkin päätetyötä tehdessä ja runsaasta puhelimenkäytöstä.

Tuntuuko kasvojoogan aloittaminen vaikealta? Tule Twistbe hoitolalle lymfanesteelle tehokkaasti vauhtia antavaan lymfakasvohoitoon!

Silmäpussit pois laserilla?

Oletko miettinyt saako silmäpussit leikkaus- tai laserhoidolla pois? Kokeile ennen lääkärin puoleen kääntymistä yllä olevia keinoja, jotta voit olla varma ettei väärät valinnat arjessa ole silmäpussiesi takana. Näin vältyt turhalta lääkärilaskulta. Mikäli olet jo kokeillut kaiken ja varmistunut siitä, että silmäpussien syy on geneettinen on laser tai leikkaus toimiva vaihtoehto.

Mitä seuraavaksi?

  1. Kaipaatko apua itsellesi sopivan tuotteiden löytämisessä - Kysy ihonhoidon asiantuntijoiltamme sivun alareunasta löytyvän chatin kautta.
  2. Haluatko asioida meillä paikan päällä? - Myymälämme yhteydestä löydät hoitolan. Voit varata suoraan ajan kasvohoitoon tai tulla myymäläämme shoppailemaan tuotteita. Osaava henkilökuntamme tarjoaa sinulle henkilökohtaista palvelua.
  3. Onko Twistbe sinulle uusi tuttavuus? - Lue tarinamme täältä. Jos olet kiinnostunut ihosi hyvinvoinnista ja ostat kosmetiikkatuotteita, kannattaa ehdottomasti olla Twistbe kanta-asiakas! Kanta-asiakkaanamme saat edun jokaiseen ostokseesi, mutta se ei velvoita sinua mihinkään. Pääset lukemaan lisää täältä!

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista