0

Ostoskorisi on tyhjä

Slugging - mitä, miksi ja miten?

Slugging - mitä, miksi ja miten?

Oletko törmännyt sluggingiin sosiaalisessa mediassa? Villityksen nimiin vannovien mukaan metodi taikoo ihosta kosteutetun ja pehmeän yhdessä yössä. Voiko se oikeasti toimia ja miten sitä voisi kokeilla luonnollisemmin?

Slugging lyhyesti 

Slugging on sosiaalisessa mediassa, erityisesti lyhytvideopalvelu TikTokissa, trendi-ilmiöksi noussut “ihonhoitotemppu”, jonka alkujuuret paikannetaan Koreaan. Vaikka nimi viittaa etanaan (eng. slug = etana), ei kyseessä ole korealaisesta kosmetiikasta niin ikään tunnetut etanan limatuotteet. Sen sijaan slugging on saanut nimensä iholle yöksi levitettävästä paksusta vaseliinikerroksesta, joka joidenkin mielestä muistuttaa etanan jälkeensä jättämää limakerrosta. Metodin tarkoituksena on yksinkertaisuudessaan lukita kosteutta iholle pitkäksi ajaksi.

Slugging Twistbe-tyyliin

Perinteisesti sluggingissa käytetään kosteuden lukitsevina tuotteina joko vaseliinia tai jotain muuta tuhtia kasvovoidetta. Valikoimaamme ei kuulu vaseliinia, sillä siitä puuttuu kasvivahojen ja -öljyjen antioksidantit, vitamiinit sekä iholle tärkeät ravinteet. Suosittelemme sen sijaan kokeilemaan sluggingissa balsameja. Loistavia vaihtoehtoja on esimerkiksi BYBIn Babe Balm ja Balm Balmin balsamit. 

Koska ajatus sluggingin taustalla on lukita kosteus iholle, saa tempusta parhaan hyödyn irti, kun iholle muistaa tarjota vesikosteutta esimerkiksi laadukkaan kasvoveden ja seerumin avulla ennen balsamin levittämistä. 

Hyötyisinkö sluggingista?

Sluggingista hyötyvät erityisen kuivaihoiset - toki näin talvella monen meistä iho voi tuntua kaipaavan hieman ylimääräistä kosteutusta. Balsamikuorrutusta voi siis toki kokeilla muutkin ihotyypit, mutta suosittelemme maltillista lähestymistapaa ja ohutta balsamikerrosta, erityisesti jos ihosi on altis tukkeutumaan.

Vaikka balsamissa itsessään ei olisi ihoa tukkivia ainesosia, se toimii okklusiivina, joka estää kosteuden haihtumista iholta. Siispä sen lisäksi, että balsami estää kosteuden haihtumisen, lukitsee se allensa myös hikeä, kuolleita ihosoluja ja bakteereita. Jos ihoa ei ole puhdistanut kunnolla ennen balsamin levittämistä, voi balsamin alle muhivalle iholle tällöin syntyä epäpuhtauksia.

Monet trendaavat ilmiöt ihonhoidossa saattavat saada meidät hetkellisesti unohtamaan ihonhoidon perusasiat. Vaikka yöllinen extra-kosteutus silloin tällöin käytettynä voi tuntua houkuttelevalta ja helpolta oikotieltä täydellisen kosteutettuun ihoon, kannattaa kuitenkin pitää mielessä ihonhoidon perusteet.

Muista puhdistaa iho huolellisesti ennen sluggingia. Nappaa tästä blogista vinkit siihen, miten vältät ihon puhdistuksen kolme yleisintä virhettä. Huolehdi seuraavaksi kosteutuksen pohja kuntoon. Voit lukea tästä blogista lisää, miten valitset oikeat tuotteet ihon kosteutukseen. Tämän jälkeen oletkin valmis kauneusunille balsamikuorrute kasvoillasi!

Jenni Ylisirniö
Jenni Ylisirniö


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista