Top 10 kauneusruoat: Nro 1 Nokkonen

12. 02. 2018

Top 10 kauneusruoat: Nro 1 Nokkonen

Me TwistBellä suhtaudumme ihonhoitoon aina kokonaisvaltainen hyvinvointi huomioon ottaen. Siksi puhumme usein esimerkiksi unen, ruokavalion sekä palautumisen vaikutuksesta ihon kuntoon. Meiltä kysytään usein kuinka hoitaa ihoa esimerkiksi ruokavalion avulla. Niinpä päätimme koota Top 10 suosikkikauneusruokamme tänne blogiimme.

Nokkonen todellista kauneussuperfoodia

Kauneusruokalistauksemme ensimmäiseksi valitsimme nokkosen. Nokkosella on aivan mielettömiä etuja terveyden kannalta ja se kannattaisikin pitää osana ihan jokapäiväistä ruokavaliota. Nokkonen on todellista suomalaista superfoodia.

Miksi nokkonen on sitten niin erityinen?

Nokkonen sisältää mm. seuraavia iholle hyödyllisiä ravintoaineita ja se kannattaakin ottaa osaksi päivittäistä ruokavaliota.

C -vitamiini

Nokkonen sisältää jopa kolme kertaa enemmän C -vitamiinia kuin appelsiinit. C -vitamiini puolestaan stimuloi kollageenin tuotantoa. Lisäksi C-vitamiini toimii kehomme antioksidantt reserviä, joka mm. auttaa kehoamme taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan. Mitä enemmän kehossamme on hyviä rakennuspalikoita kuten antioksidantteja, sitä vähemmän jää tilaa huonoille asioille kuten vapaille radikaaleille.

Rauta

Nokkonen sisältää jopa kolme kertaa enemmän rautaa kuin pinaatti! Jos olet väsynyt alhaisen ferritiinin tai hemoglobiinin vuoksi auttaa nokkonen nostamaan näiden määrää.

Kalsium

Nokkonen sisältää jopa neljä kertaa enemmän kalsiumia kuin lehmän maito! Kalsium on vastuussa esimerkiksi kehon puhdistusmekaniikasta. Se auttaa puhdistamaan kudoksistamme kuona-aineita, jotka saattavat näkyä iholla esimerkiksi selluliittinä.

Kuidut

Nokkosen kuivatut lehdet sisältävät jopa 25% kuitua. Kuidut auttaa puhdistamaan suolen seinämiä, jotta ravintoaineet pääsevät paremmin imeytymään esimerkiksi ihosi käytettäväksi. Lisäksi nokkonen edesauttaa ravinteiden imeytymistä.

A-, B-, E- ja K-vitamiinit

Nämä ovat kaikki tärkeitä vitamiineja ihon kunnon, ja koko kehon hyvinvoinnin kannalta.

Pii

Nokkosessa on jopa 60 kertaa enemmän piitä kun salaatissa. Piitä voidaankin pitää kauneusmineraalina, sillä se on erittäin oleellinen rakennuspalikka hehkuvalle iholle. Lisäksi se auttaa rakentamaan vahvempia niveliä ja luita!

Paras ja helpoin tapa käyttää nokkosta on käyttää sitä kuivattuna vuoden ympäri. Sitä kannattaa ripotella salaatteihin, munakkaisiin, voileivän päälle (esimerkiksi avocadon kanssa Helsinki Wildfoods nokkossuola on aivan mielettömän hyvää) ja käytännössä aivan kaikkien ruokien joukkoon. Nokkonen sopii erittäin hyvin keittoihin sekä vaikka pihvin päälle! Kesällä nokkosta kannattaa käyttää mehustuksessa. Pieniä, nuoria lehtiä voi laittaa mehulinkoon sellaisenaan!

Kotimaista nokkosta sisältäviä tuotteita verkkokauppamme valikoimasta:

Seuraavan kauneusruokavinkkimme jaamme täällä blogissa ensi viikolla!

Lue myös:

TOP 10 kauneusruoat: Kaikki kirjoitukset

Vapaat radikaalit ja ihon ennenaikainen vanheneminen


Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.

Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Neurosonic hoito - keino parantaa palautumista, unen laatua ja omaa hyvinvointia
Neurosonic hoito - keino parantaa palau...

17. 07. 2020

Suomalaisesta Neurosonic innovaatiosta saa apua unen laadun parantamiseen, rauhoittumiseen, palautumiseen sekä akuutteihin pää- ja lihassärkyihin!

Tervetuloa kokeilemaan TwistBen hoitolal...

Lue lisää
7 tapaa vähentää selluliittia
7 tapaa vähentää selluliittia

15. 07. 2020

Selluliitti ei lähde muutamassa viikossa; tilanteen paranemiseen voidaan tarvita jopa vuosia.

Älä kuitenkaan lannistu, sillä kun hyviä asioita ja toimintamalleja lisää arkeen pikkuhiljaa,...

Lue lisää
Meikki ja aurinkosuojat
Meikki ja aurinkosuojat

08. 07. 2020

Meiltä kysytään varsinkin kesäaikaan paljon sitä, miten parhaiten yhdistää meikki ja aurinkosuojatuotteet.

Valikoimissamme näitä on monia, ja joissa erityisen...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi