Top 10 kauneusruoat: Nro 1 Nokkonen

12. 02. 2018

Top 10 kauneusruoat: Nro 1 Nokkonen

Me TwistBellä suhtaudumme ihonhoitoon aina kokonaisvaltainen hyvinvointi huomioon ottaen. Siksi puhumme usein esimerkiksi unen, ruokavalion sekä palautumisen vaikutuksesta ihon kuntoon. Meiltä kysytään usein kuinka hoitaa ihoa esimerkiksi ruokavalion avulla. Niinpä päätimme koota Top 10 suosikkikauneusruokamme tänne blogiimme.

Nokkonen todellista kauneussuperfoodia

Kauneusruokalistauksemme ensimmäiseksi valitsimme nokkosen. Nokkosella on aivan mielettömiä etuja terveyden kannalta ja se kannattaisikin pitää osana ihan jokapäiväistä ruokavaliota. Nokkonen on todellista suomalaista superfoodia.

Miksi nokkonen on sitten niin erityinen?

Nokkonen sisältää mm. seuraavia iholle hyödyllisiä ravintoaineita ja se kannattaakin ottaa osaksi päivittäistä ruokavaliota.

C -vitamiini

Nokkonen sisältää jopa kolme kertaa enemmän C -vitamiinia kuin appelsiinit. C -vitamiini puolestaan stimuloi kollageenin tuotantoa. Lisäksi C-vitamiini toimii kehomme antioksidantt reserviä, joka mm. auttaa kehoamme taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan. Mitä enemmän kehossamme on hyviä rakennuspalikoita kuten antioksidantteja, sitä vähemmän jää tilaa huonoille asioille kuten vapaille radikaaleille.

Rauta

Nokkonen sisältää jopa kolme kertaa enemmän rautaa kuin pinaatti! Jos olet väsynyt alhaisen ferritiinin tai hemoglobiinin vuoksi auttaa nokkonen nostamaan näiden määrää.

Kalsium

Nokkonen sisältää jopa neljä kertaa enemmän kalsiumia kuin lehmän maito! Kalsium on vastuussa esimerkiksi kehon puhdistusmekaniikasta. Se auttaa puhdistamaan kudoksistamme kuona-aineita, jotka saattavat näkyä iholla esimerkiksi selluliittinä.

Kuidut

Nokkosen kuivatut lehdet sisältävät jopa 25% kuitua. Kuidut auttaa puhdistamaan suolen seinämiä, jotta ravintoaineet pääsevät paremmin imeytymään esimerkiksi ihosi käytettäväksi. Lisäksi nokkonen edesauttaa ravinteiden imeytymistä.

A-, B-, E- ja K-vitamiinit

Nämä ovat kaikki tärkeitä vitamiineja ihon kunnon, ja koko kehon hyvinvoinnin kannalta.

Pii

Nokkosessa on jopa 60 kertaa enemmän piitä kun salaatissa. Piitä voidaankin pitää kauneusmineraalina, sillä se on erittäin oleellinen rakennuspalikka hehkuvalle iholle. Lisäksi se auttaa rakentamaan vahvempia niveliä ja luita!

Paras ja helpoin tapa käyttää nokkosta on käyttää sitä kuivattuna vuoden ympäri. Sitä kannattaa ripotella salaatteihin, munakkaisiin, voileivän päälle (esimerkiksi avocadon kanssa Helsinki Wildfoods nokkossuola on aivan mielettömän hyvää) ja käytännössä aivan kaikkien ruokien joukkoon. Nokkonen sopii erittäin hyvin keittoihin sekä vaikka pihvin päälle! Kesällä nokkosta kannattaa käyttää mehustuksessa. Pieniä, nuoria lehtiä voi laittaa mehulinkoon sellaisenaan!

Kotimaista nokkosta sisältäviä tuotteita verkkokauppamme valikoimasta:

Seuraavan kauneusruokavinkkimme jaamme täällä blogissa ensi viikolla!

Lue myös:

TOP 10 kauneusruoat: Kaikki kirjoitukset

Vapaat radikaalit ja ihon ennenaikainen vanheneminen

Kirjoittaja:
Kati Partanen

Ihonhoidon asiantuntija, TwistBen perustaja ja markkinointijohtaja


Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Ihana iho -messut toivat piristystä poikkeusaikaan
Ihana iho -messut toivat piristystä poi...

22. 10. 2020

I love me -messujen siirryttyä tältä syksyltä ensi vuoteen päätimme järjestää TwistBellä omat messut poikkeusajan keskelle piristystä tuomaan: näin syntyi Ihana iho -hemmottelumessut!

Täs...

Lue lisää
Ihana iho hemmottelumessut 2020
Ihana iho hemmottelumessut 2020

12. 10. 2020

I love me -messut siirtyivät syksyyn 2021, mutta me TwistBellä päätimme järjestää oman messutapahtuman niiden tilalle: Ihana iho -hemmottelumessut.

Katso tästä koko ohjelma sekä verkkokau...

Lue lisää
Miten puhdistusöljyä käytetään?
Miten puhdistusöljyä käytetään?

06. 10. 2020

Laadukkaat puhdistusöljyt ja -balsamit ovat ihoystävällisimpiä ihon puhdistustuotteita.

Niiden avulla voidaan tehdä perusteellinen kasvojen syväpuhdistus, joka ei kuitenkaan horjuta ihon ...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi