0

Ostoskorisi on tyhjä

Top 10 kauneusruoat: Nro 2 Raakakaakao

Top 10 kauneusruoat: Nro 2 Raakakaakao

Tässä blogipostauksessa esittelemme sinulle raakakaakaon hyödyt. Blogin lopusta löydät myös herkullisen ja nopean reseptin itse tehtyyn raakasuklaaseen!

Raakakaakaolla on aivan mielettömiä etuja terveydelle sekä ihon kunnolle. Siksi raakakaakao löytyy kauneusruoat TOP 10 -listan sijalta 2.

Miksi raakakaakao sitten on meidän suosikkimme? Löydät alta listan ihon kunnon kannalta tärkeistä ravintoaineista, joita tämä upea superfood sisältää:

Kupari

Kupari suojaa ennenaikaiselta vanhenemiselta, nopeuttaa haavojen paranemista ja stimuloi energian tuotantoa.

E-vitamiini

E-vitamiini tehostaa kollageenin tuotantoa, joka on vastuussa ihon elastisuudesta. Riittävä kollageenin tuotanto ja saanti toisin sanoen vähentää ryppyjen ja juonteiden syntymistä. E-vitamiini on myös antioksidantti, joka neutralisoi vapaiden radikaalien aiheuttamia vaikutuksia ihossa ja kehossa. E-vitamiiini myös auttaa rauhoittamaan auringonpolttamia.

Ravintokuitu

Kuidut auttavat puhdistamaan suolen seinämiä, jotta ravintoaineet pääsevät paremmin imeytymään mm. ihosi käytettäväksi.

Magnesium

Magnesium puhdistaa epidermistä eli ihon ulointa kerrosta ja auttaa taistelemaan mm. aknea ja muita ihon tulehduksia vastaan.

Kalium

Kalium on elimistölle välttämätön kivennäisaine. Se on tärkeä etenkin jos kärsit stressistä. Kaliumin puutos vaikuttaa myös tummien silmänalusten syntyyn. Lue lisää tästä aiheesta täältä.

Rikki

Rikki vaikuttaa merkittävästi ihon ulkonäköön. Sulfurin ansiosta ihomme, kyntemme ja hiuksemme hehkuvat ja kiiltävät!

Flavonoidit

Eräiden tutkimusten mukaan raakakaakao voi estää auringossa palamista. Tälle olisi syynä flavonoidit, jotka suojelevat auringonvalolta, parantavat ihon verenkiertoa ja parantavat ihon ulkonäköä sekä kosteutusta. Suosittelemme kuitenkin aurinkovoiteen käyttämistä aurinkosuojana!

Polyfenolit

Auttavat estämään ennenaikaista vanhenemista.

Näiden ihonhoidon kannalta oleellisten mikroravinteiden lisäksi raakakaakao sisältää myös seuraavia hyvinvointimme kannalta hyödyllisiä ravintoaineita:

Anandamidi: hyvän olon boostaaja.

Fenyylietyyliamiini: voimakas stimulantti, joka yhdistetään tyypillisesti hyvään mieleen ja hyvään oloon.

Raakakaakao stimuloi myös serotoniinin tuotantoa. Säännöllisellä raakakaakaon käytöllä on todettu olevan stressihormoni kortisolia alentava vaikutus. Raakakaakao voi myös parantaa aineenvaihduntaa ja siten edesauttaa hyvää mikrobitasapainoa vatsassa.

Nämä huomioiden raakakaakaota voidaan pitää todellisena hyvän mielen ruokana!

Helpoin tapa nauttia raakakaakaota on herkutella Foodinin raakasuklailla, joita löytyy valikoimastamme useita eri makuja. Raakakaakaota voi myös nauttia sellaisenaan esimerkiksi smoothien joukossa tai raakaleivonnassa. Katso alta resepti itse tehtyyn raakasuklaaseen!

Nopea 5 min herkullinen resepti DIY raakasuklaisiin

Tarvikkeet:

  • 1 dl kookosöljyä
  • 1,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus merisuolaa

Tee näin:

  1. Sulata kookosöljy vesihauteessa miedolla lämmöllä.
  2. Lisää joukkoon hunaja ja sekoita.
  3. Lisää sekaan kaakaojauhe ja sekoita.
  4. Kaada seos jäähtymään esim jääpalamuotteihin ja laita hetkeksi pakkaseen.

Vinkki! Jos tykkäät pähkinöistä ja marjoista, niin lisää murskattuja pähkinöitä ja kuivattuja marjoja suklaaseoksen joukkoon. Esimerkiksi karpalo ja cashew-pähkinä on suussasulava yhdistelmä.

Mikäli haluat lisätä suklaan joukkoon lisukkeita, ne kannattaa ripotella muottiin ensin ja kaataa päälle suklaaseos.

Kärsitkö iho-ongelmista, mutta et ole saanut haluamiasi tuloksia sen hoidossa? Tutustu myös iho-ongelmien hoitoon keskittyvään ruokavalio-oppaaseen, joka sisältää 21 iho-ongelmiin auttavaa reseptiä!

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista