Herkkä iho - Helposti reagoiva iho

Herkkä iho

Jos ihosi tuntuu kireältä sekä usein jopa polttelevalta ja kutiavalta, on sinulla todennäköisesti herkkä iho. Tämä ei varsinaisesti ole fysiologinen ihon rakenne, sillä mikä tahansa ihotyyppi voi kärsiä herkkyydestä.

Sinulla saattaa olla myös tilanne, jossa ihosi on herkistynyt esimerkiksi liiallisen kosmetiikan käytön seurauksena.

Herkkäihoinen kärsii usein myös yliherkkyyksistä, intoleransseista ja allergioista. Kiinnitä erityistä huomiota kosmetiikan raaka-aineisiin ja tuotteisiin mitä ostat.

Herkän ihon hoito ja erityispiirteet

Herkkä iho ärsyyntyy ja reagoi helposti. Se myös punottaa yleensä. Herkän ihon hoidossa onkin oleellista pyrkiä vahvistamaan ihon omia mekanismeja ja olla häiritsemättä ihon luontaista toimintaa. Sitä voi edistää ihon uloimman kerroksen toimintaa tukemalla runsaan kosteutuksen, ja ihon pH tasapainon ylläpitämisen kautta.

Herkkää ihoa on tärkeää käsitellä lempeästi ja se kaipaa erityistä huomiota sekä hellävaraisuutta kohtaamiltaan ihonhoitorutiineilta.

Herkkäihoisia ärsyttävät tyypillisesti myös hajusteet, säilöntäaineet ja muut tuotteen "infrastruktuuriin" kuuluvat raaka-aineet. Herkkäihoinen löytää usein itselleen sopivan ihonhoitorutiinin helpoiten suosimalla laadukkaiden kasviöljyjen seoksia, kukkaisvesiä ja jauhemaisia tuotteita, sillä niihin ei kyseisiä raaka-aineita tarvita.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme Veeran ja Katin valitsemat herkän ihon hoidon täsmätuotteet sekä vinkkejä niiden käyttöön.

Säästä ostamalla tuotesetti

Osta kerralla vähintään 4 ihotyypin tuotetta, saat 10% alennuksen syöttämällä kassalla koodin: HERKKÄ