0

Ostoskorisi on tyhjä

Aurinkorasva - kuinka paljon on tarpeeksi?

Aurinkorasva - kuinka paljon on tarpeeksi?

Olet saattanut törmätä erilaisiin ohjeistuksiin siitä, kuinka paljon aurinkorasvaa tulisi käyttää, jotta se antaa iholle lupaamansa suojakertoimen. Katso alta video, jossa kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntija Kati näyttää kuinka paljon aurinkorasvaa on tarpeeksi!

Aurinkorasvan suositusmäärä kasvoille, kaulalle ja dekolteelle

EU:ssa suositellaan yleisesti noin 1,25 ml eli ¼ teelusikkaa vastaavaa määrää aurinkorasvaa kasvoille. Tämä suositus perustuu Euroopan tiedekomitean arvioimaan kasvojen pinta-alaan, eli noin 565 cm2 kokoiseen ihoalueeseen. Luku on tietenkin suuntaa antava, mutta sen pohjalta voidaan laskea kasvoille tarvittava määrä aurinkorasvaa.

Myös kaulan ja dekolteen alue on tärkeä muistaa suojata aurinkorasvan avulla auringolta, jos et käytä vaatetusta suojana. Kaulan alueen pinta-alaksi tiedekomitea määrittelee 320 cm2 ja dekoltee on suurin piirtein samaa luokkaa. Karkeasti arvioiden suojaa tarvitseva kaulan ja dekolteen alue on siis noin 640 cm2. 

Tuplaa siis kasvoille suositeltu aurinkorasvan määrä ja käytä aurinkorasvaa yhteensä noin 2,5 ml, jos suojaat voiteella kasvojen lisäksi kaulan ja dekolteen. Katso alla olevalta videolta mallia!

 

Näin annostelet aurinkorasvaa

Voit hahmottaa tarvittavaa aurinkorasvan määrää teelusikkamitan avulla, joka on vetoisuudeltaan 5 ml - tarvitset siis noin puolikkaan teelusikallisen aurinkorasvaa, jotta saat sen lupaamaan suojakertoimen kasvoille, kaulalle ja dekolteelle. Täten 100 ml aurinkorasvapurkista riittää suojaa 40 päivän ajaksi, jos levität sitä päivittäin kasvoille, kaulalle ja dekolteelle.

Mitä seuraavaksi?

  1. Kierrätä päiväyksen ylittäneet aurinkorasvat. Vanhentunut aurinkorasva on voinut menettää tehoaan, jolloin ihon palamisriski kasvaa.
  2. Valitse valikoimastamme laadukas fysikaalinen aurinkosuoja kasvoille ja vartalolle.
  3. Tilaathan jo uutiskirjeemme? Saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarjouksista ja uutuuksista sekä etuja vain uutiskirjeemme tilaajille. Tästä pääset liittymään uutiskirjeen tilaajaksi.

Lue myös:

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Twistbe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi
Twistbe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista