Beetakaroteeni ja muut sisäiset aurinkosuojat - toimivatko ne?

Beetakaroteeni ja muut sisäiset aurinkosuojat

Beetakaroteeni ja astaksantiini nousevat usein esiin suosituimpina sisäisinä aurinkosuojina, mutta toimivatko ne ja millaista suojaa niiltä voit odottaa saavasi?

Auringolla on meille paljon monipuolisia hyötyjä, mutta samaan aikaan sen UV-säteily synnyttää ihollamme vapaita radikaaleja, joiden aiheuttama hapetusstressi on vahingollista soluillemme. Soluvahinko lisää tunnetusti ihosyöpäriskiä, mutta se myös vanhentaa ihoamme ja kehoamme ennenaikaisesti.

On tärkeää tiedostaa, ettei beetakaroteenin, astaksantiinin tai minkään muunkaan sisäisen tuotteen varaan voi yksin luottaa aurinkosuojasta puhuttaessa. Tämä pätee myös beetakaroteeniin sen eri muodoissa.

Ravinnosta ja ravintolisistä löytyy kuitenkin erittäin kiinnostavia valmisteita, jotka tukevat ihon suojautumista auringolta, sekä ehkäisevät ennenaikaisen ikääntymisen vaikutuksia.

Nämä ovat ihonhoidon asiantuntijoiden 5 suositusta ihon sisäiseen suojaan:

1. Astaksantiini

Beetakaroteeniin verrattuna vähemmän tunnettu, mutta sitäkin kiinnostavampi on rasvaliukoinen, ei-hapettuva karoteinoidi astaksantiini.

Se toimii elimistössä antioksidanttina nostaen ihon luonnollista suojaa.  Luontainen, edes pieni lisäsuoja on erittäin hyödyllinen etenkin ihmisille, jotka palavat helposti auringossa.

Astaksantiinin vahva antioksidanttisuus auttaa neutralisoimaan UV -säteilyn seurauksena syntyvien vapaiden radikaalien ei-toivottuja vaikutuksia iholla.

Siten astaksantiini hidastaa ennenaikaista ikääntymistä sekä myös kosteuttaa ihoa sisäisesti.

Tästä syystä astaksantiini on loistava valmiste kesän aikaan käytettäväksi ihan jokaiselle. Auringonottoon valmistauduttaessa astaksantiinin lisäksi on hyvä ottaa D-vitamiinia.

Tiesitkö? Astaksantiini antaa iholle myös luontaista päivetystä säännöllisesti 1-2 kuukauden ajan käytettynä - se onkin myös mm. lohen punaisen värin taustalla.

2. Beetakaroteeni + paljon muuta

Beetakaroteeni valmisteita löytyy markkinoilta valtavan paljon. Tässä suosimassamme Sun Capsules valmisteessa laadukkaan beetakaroteenin tukena on kuitenkin myös kollageenia ja muita antioksidantteja, jotka yhdessä suojaavat ihoa erityisesti UV-säteilyn aiheuttamilta ikääntymismuutoksilta, kuten ihon veltostumiselta ja pigmenttimuutoksilta.

Sun Capsulesissa on runsaasti A-, C- ja E-vitamiinia sekä laadukasta kalakollageenia ja sitrusrosmariiniuutetta (NutroxSun).

3. SOD eli superoksididismutaasi

Vielä astaksantiiniakin tuntemattomampi, mutta äärimmäisen mielenkiintoinen ja voimakas antioksidantti on SOD eli superoksididismutaasi, jonka määrä kehossamme vähenee iän sekä ulkoisien stressitekijöiden kuten UV-säteilyn, stressin ja rankan liikunnan seurauksena. 

Terranovan SOD Complex with Catalase valmiste on myös paljon enemmän kuin keskiverto SOD valmiste - se on vahva antioksidanttiyhdistelmä, joka suoraa ihoa ja kehoa. Tuotteessa SOD ei ole pelkästään eristettynä entsyyminä vaan luonnollisessa, planktonista peräisin olevassa muodossa, jolloin sen imeytyminen on myös erityisen tehokasta. 

SOD Complex ravintolisässä on mukana myös L-glutationia sekä fykosyaniinia ja SOD-entsyymin luonnolliselle muodostumiselle keskeisiä sinkkiä, mangaania ja kuparia.

4. Resveratroli

Resveratroli on voimakas antioksidantti ja fenoliyhdiste, jota löytyy erityisesti punaisista viinirypäleistä, puolukoista ja karpaloista, mutta myös muista marjoista, hedelmistä sekä pähkinöistä. 

Resveratroli auttaa sekä neutralisoimaan ennenaikaisesti ikääntyvien vapaiden radikaalien vaikutuksia iholla ja kehossa että nostaa antioksidanttitasoja ihon uusiutumisen tueksi.

Terranova Pine Bark & Grapeseed Complex puolestaa yhdistää kaksi vahvaa antioksidanttia ja flavonoidien yhdistettä yhteen tuotteeseen: kotimaisen korkealaatuisen männynkuoriuutteen sekä viininrypäleensiemenuutteen.

5. Kauneuden moniravinne

Terranovan lisäravinteista Beauty Complex on todellinen sisäinen kauneuspommi, sillä se sisältää monipuolisesti ihon hyvinvoinnille tärkeitä ravinteita.

Se sisältää muun muassa tyrniä, jossa siinäkin on runsaasti ihon terveydelle tärkeitä flavonoideja, karotenoideja, sekä C- ja E-vitamiineja.

Beauty Complexin stabiloitu riisinlese eli SRL sisältää myös yli 100 tunnettua antioksidanttia. Happiradikaalit ovat merkittävin ihon vanhenemista edistävä tekijä ja SRL on hyvä suoja niitä vastaan.

Näiden lisäksi tuote sisältää mm. gotu kolaa, takiaisen juurta sekä vesikrassia.

Tarvitseeko ravintolisiä vai pärjääkö ilman?

Hyvinvointi, myös ihon, lähtee aina sisältäpäin. Siten sen ulkoisen hoitamisen ohessa ensiarvoisen tärkeää on keskittyä aina myös hyvään laadukkaaseen ravintoon, riittävään uneen ja jos vain mahdollista - stressin vähentämiseen.

Lisäravinteet ja erilaiset ravintolisät ovat tässä kokonaisuudessa hyvä lisä. Löydätkin meiltä kattavan valikoiman myös ihosi parhaaksi valittuja ravintolisiä

Auringolta suojautumisessa ei tule kuitenkaan unohtaa liiallisen auringonoton välttelyä sekä laadukkaisiin auringonsuojatuotteisiin panostamista.

Lue myös:

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista