Beetakaroteeni ja muut 'sisäiset aurinkosuojat' - toimivatko ne?

01. 06. 2020

Beetakaroteeni ja muut sisäiset aurinkosuojat

Minkään sisäisen tuotteen varaan ei kannata, eikä voi luottaa aurinkosuojasta puhuttaessa. Tämä pätee myös beetakaroteeniin sen eri muodoissa.

Ravinnosta löytyy kuitenkin erittäin kiinnostavia valmisteita, jotka tukevat ihon suojautumista auringolta, sekä ehkäisevät ennenaikaisen ikääntymisen vaikutuksia.

Olemme nostaneet tähän kolme omaa suosikkiamme sisäisiin aurinkosuojiin:

1. Astaksantiini

Beetakaroteeniin verrattuna vähemmän tunnettu, mutta sitä kiinnostavampi on rasvaliukoinen ei-hapettuva karoteinoidi astaksantiini.

Se toimii elimistössä antioksidanttina nostaen ihon luonnollista suojaa.  Luontainen, edes pieni lisäsuoja on erittäin hyödyllinen etenkin ihmisille, jotka palavat helposti auringossa.

Astaksantiinin vahva antioksidanttisuus auttaa neutralisoimaan UV -säteilyn seurauksena syntyvien vapaiden radikaalien ei-toivottuja vaikutuksia iholla.

Siten astaksantiini hidastaa ennenaikaista ikääntymistä sekä myös kosteuttaa ihoa sisäisesti.

Tästä syystä astaksantiini on loistava valmiste kesän aikaan käytettäväksi ihan jokaiselle. Auringonottoon valmistauduttaessa astaksantiinin lisäksi on hyvä ottaa D -vitamiinia.

2. Raakakaakao

Myös raakakaakaolla on todettu olevan auringolta suojaavia ominaisuuksia. Taustalla tähän uskotaan olevan flavonoidit.

Flavonoidit suojelevat ihoa auringonvalolta, edesauttavat ihon verenkiertoa ja parantavat ihon ulkonäköä sekä kosteutusta.

Lisäksi sen sisältämät polyfenolit auttavat estämään ennenaikaista vanhenemista.

Hyvä raakakaakaon lähde valikoimissamme on mm. Puhdistamon Raakakaakaojauhe.

3. Kauneuden monivitamiinivalmiste

Terranovan lisäravinteista Beauty Complex on todellinen sisäinen kauneuspommi, sillä se sisältää monipuolisesti ihon hyvinvoinnille tärkeitä ravinteita.

Se sisältää muun muassa tyrniä, jossa siinäkin on runsaasti ihon terveydelle tärkeitä flavonoideja, karotenoideja, sekä C- ja E-vitamiineja.

Beauty Complexin stabiloitu riisinlese eli SRL sisältää myös yli 100 tunnettua antioksidanttia. Happiradikaalit ovat merkittävin ihon vanhenemista edistävä tekijä ja SRL on hyvä suoja niitä vastaan.

Näiden lisäksi tuote sisältää mm. Gotu Kolaa, takiaisen juurta sekä vesikrassia.

Hyvinvointi, myös ihon, lähtee aina sisältäpäin. Siten sen ulkoisen hoitamisen ohessa ensiarvoisen tärkeää on keskittyä aina myös hyvään laadukkaaseen ravintoon, riittävään uneen ja jos vain mahdollista - stressin vähentämiseen.

Lisäravinteet ja erilaiset ravintolisät ovat tässä kokonaisuudessa hyvä lisä. Löydätkin meiltä kattavan valikoiman myös ihosi parhaaksi valittuja ravintolisiä

Auringossa suojautumiseen paras tapa on kuitenkin liiallisen auringonoton välttely, sekä laadukkaisiin auringonsuojatuotteisiin panostaminen.

Lue myös:

Kaikki aurinkovoiteista

Meikki ja aurinkosuojat

Kirjoittaja:
Veera Brückler

Ihonhoidon asiantuntija, TwistBen perustaja ja toimitusjohtaja


Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Paras kasvonaamio? Asiatuntijan vinkit ihon eri tarpeisiin
Kasvonaamio - Asiantuntijan vinkit ihon...

28. 10. 2020

Naamiot ovat erinomaisia täydentäviä tuotteita ihonhoitoon vuodenaikojen vaihdellessa aivan kaikille.

Kokosimme tähän blogipostaukseen ihonhoidon asiantuntijoidemme toimivimmat kasvonaami...

Lue lisää
Ihana iho -messut toivat piristystä poikkeusaikaan
Ihana iho -messut toivat piristystä poi...

22. 10. 2020

I love me -messujen siirryttyä tältä syksyltä ensi vuoteen päätimme järjestää TwistBellä omat messut poikkeusajan keskelle piristystä tuomaan: näin syntyi Ihana iho -hemmottelumessut!

Täs...

Lue lisää
Ihana iho hemmottelumessut 2020
Ihana iho hemmottelumessut 2020

12. 10. 2020

I love me -messut siirtyivät syksyyn 2021, mutta me TwistBellä päätimme järjestää oman messutapahtuman niiden tilalle: Ihana iho -hemmottelumessut.

Katso tästä koko ohjelma sekä verkkokau...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi