0

Ostoskorisi on tyhjä

Meikki ja aurinkosuojat

Meikki ja aurinkosuojat

Meiltä kysytään varsinkin kesäaikaan paljon sitä, miten parhaiten yhdistää meikki ja aurinkorasvat.

Nykyään löytyy onneksi jo paljon meikkituotteita, jotka antavat myös iholle aurinkosuojaa. Ne mahdollistavat sekä yksinkertaisemman ihon UV -suojarutiinin sekä varmistavat, että saat ihollesi ylipäänsä riittävästi suojaa. 

Aurinkosuojalliset meikkimme ovat laadukkaita, joten myöskään meikin “performanssista” ei tarvitse tinkiä - päinvastoin. Ne sisältävät UV-suojan lisäksi runsaasti ihoa hoitavia raaka-aineita. Tuotteita voi käyttää hyvillä mielin koko päivän eikä tarvitse murehtia, että meikki huonontaisi ihon kuntoa.

Tässä suosikkimme SPF meikkipohjista:

Vuosien saatossa olemme kattavan testauksen myötä löytäneet valikoimaamme myös erittäin toimivan joukon kevyesti sävytettyjä aurinkovoiteita. Ne ovat loistava valinta sinulle, joka haluat vain kevyttä sävyä kasvoille, mutta sopivat mainiosti myös meikkipuuterin alle.

Sävyttävä aurinkovoide kasvoille – suosikkimme kaikille ihotyypeille: 

Millainen aurinkovoide meikin alle?

Jos meikkipohjassa ei ole mitattua UV-suojaa, kannattaa meikin alle tyypillisesti valita melko kevyt aurinkosuojavoide. Etenkin nestemäiset meikkivoiteet vaativat kevyen pohjan. On myös hyvä huomioida, että silikoneja sisältävä meikkivoide ei välttämättä toimi hyvin yhteen kasviöljyjä sisältävän aurinkovoiteen kanssa.

Toki emme ihonhoidon asiantuntijoina suosittele silikonipohjaisia meikkituotteita muutenkaan ihon hyvinvoinnin näkökulmasta. Poikkeuksen aurinkovoiteen paksuuteen tekee kuitenkin mineraalimeikki, sillä se toimii hyvinkin tuhdin pohjan kanssa!

Mineraalimeikkipuuteriksi suosittelemme:

Paras aurinkovoide ja meikki yhdistelmä?

Mikäli haluat yhdistää sävyttömän aurinkorasvan ja meikkipohjan, on Dhyvana SPF 30 SUN aurinkovoide loistava valinta! Se on sävytön versio Dhyvanan rakastetusta aurinkosuojavoiteesta. Helposti tukkeutuvalle ja rasvoittuvalle iholle sekä erittäin korkean suojan haluavalle suosituksemme on Biosolis SPF 50+ aurinkovoide

Näiden molempien kanssa voit hyvin yhdistää ihollesi ja mieltymyksiisi parhaiten sopivan meikkipohjan. SPF suojakertoimellisen meikkipohjan kanssa saat lisäsuojaa ihollesi <3 

Voiko aurinkovoidetta myöhemmin lisätä meikin päälle?

Vielä emme ole löytäneet luonnonkosmetiikasta sellaista kasvovesi tai setting spray -tyyppistä suihketta, jonka voisi vain suihkia kasvoille. Se on mineraalisuojien kanssa varmasti todella vaikea valmistaa.

Tästä syystä mitatun SPF kertoimen sisältävät mineraalimeikit kuten INIKAn mineraalimeikkipuuteri ovat loistavia vaihtoehtoja päivän mittaan kasvoille lisättävinä. Aliman Pure mineraalimeikkipuuterin SPF-suojan tasoa ei ole mitattu, mutta kaikki mineraalipuuterit sisältävät luontaisesti aurinkosuojaa, joka on tyypillisesti noin 10-20. Monen vuoden Alima Pure kokemuksemme mukaan se antaa erittäin hyvän lisäsuojan iholle ja on siten loistava lisä SPF tuotteen oheen!

Fysikaalisissa aurinkosuojissa on myös se hyvä puoli, että ne eivät kulu samalla tavalla kun kemialliset suojat, eli jos fysikaalinen suoja ei ihan fyysisesti pyyhkiydy pois, ei sitä ole samalla tavalla tarpeen lisätä iholle kuin kemiallista suojaa. 

Kuinka paljon on oikea määrä aurinkovoidetta?

Moni käyttää aurinkovoidetta liian vähän. Helposti myös jälleenmyyjät sortuvat mainostamaan tuotteita sanomalla että tuotetta riittää vain pieni määrä, vaikka todellisuudessa levittyvyydellä ja suojan määrällä ei ole mitään korrelaatiota!

Kaikkien aurinkorasvojen suojakertoimet testataan levittämällä iholle 2 mg aurinkovoidetta per 1 cm2 alue. Euroopan komission tiedekomitean laskelman mukaan kasvojen ihon pinta-ala on 565 cm2. Luku on tietenkin suuntaa antava, mutta tämän laskelman mukaan kasvoille tarvittava määrä aurinkosuojavoidetta on 1,13 mg, joka on käytännässä noin 1,13 ml.

Laskelmassa ei kuitenkaan ole vielä mukana kaulan ja dekolteen aluetta. Kaulan alueen pinta-alaksi tiedekomitea antaa 320 m2 ja laajan dekolteealueen voidaan ajatella olevan suht samaa luokkaa. Tällöin kasvojen, kaulan ja dekolteen suojaamiseksi tarvittava määrä aurinkosuojavoidetta olisi noin 1,25 ml. Määrää voi hahmottaa teelusikkamitan avulla, joka on 5 ml - aurinkovoidepurkin lupaaman lupaaman suojan saamiseksi on siis käytettävä n. 1/4 teelusikallinen tuotetta.

Useimmat kasvojen SPF tuotteet ovat 50 ml purkkeja, jolloin päivittäin kasvoille, kaulalle ja dekolteelle levitettynä tuote kestää noin 40 päivää.

Tämä määrä on runsas, mutta omalle iholle sopivan tuotteen kanssa kuitenkin realistinen. Etenkin sävyttömien ja sävytettyjen aurinkovoiteiden kanssa tähän tarvittavaan määrään on helpompi päästä, meikkivoiteiden kanssa määrä on monelle turhan suuri. Sen vuoksi suojakertoimellisen voiteen ja meikin yhdistelmä on mielestämme paras kombo sillä tällöin saat suojaa molemmista tuotteista!

Mitä aurinkorasvan alle?

Aurinkorasvan alle ei ole välttämätöntä laittaa muita tuotteita, mutta voit hyvin laittaa kasvoveden sekä kasvovoiteen kuten normaalistikin. Suojakertoimellisen, aidosti ihoa hoitavan ja kaikille ihotyypeille sopivan kasvovoiteen löytäminen on äärimmäisen vaikeaa - siksi valikoimassammekaan ei ole niitä montaa. 

Tämän vuoksi etenkin vaatimamman ihon kanssa oman luottokasvovoiteen käyttäminen SPF tuotteen alla on hyvä valinta. Kaikkien ihot eivät sitä kuitenkaan vaadi ja meidän valikoimaan olemme etsineet markkinoiden hoitavimpia koostumuksia SPF tuotteillemme, jotta pystyt yksinkertaistamaan rutiiniasi mahdollisimman paljon niin halutessasi. <3 

Muista, että aurinkorasva kannattaa levittää kasvoille aina viimeisenä ennen mahdollista meikkituotetta.

Käytetäänkö aurinkovoidetta myös silmien ympärille?

Silmänympärysiho kannattaa myös ehdottomasti suojata auringolta, sillä sen alueen iho on muuta ihoa huomattavasti ohuempaa ja altistuu siten muutenkin ensimmäisille ikääntymisen merkeille. Tähänkin paras keino on suoran auringossa oleilun välttäminen, suojaavat aurinkolasit ja lisäksi aurinkovoide.

Silmien suojaamista ajatellen SPF -suojakertoimen sisältävä meikkivoide on erityisen hyvä, sillä sitä kautta silmänympärysalueellekin saa automaattisesti aurinkosuojaa!

Mitä seuraavaksi?

  1. Tutustu alla meikkisuosituksiimme.
  2. Katso myös fysikaaliset aurinkosuojat kasvoille.

Lue myös:

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista