Meikki ja aurinkosuojat

08. 07. 2020

Meikki ja aurinkosuojat

Meiltä kysytään varsinkin kesäaikaan paljon sitä, miten parhaiten yhdistää meikki ja aurinkosuojatuotteet.

Nykyään löytyy onneksi jo paljon meikkituotteita, jotka sisältävät itsessään aurinkosuojan. Meidänkin valikoimissamme näitä on monia, ja joissa erityisen kätevää on se, ettei tarvitse huolehtia erikseen monen tuotteen laittamisesta.

Aurinkosuojalliset meikkimme ovat laadukkaita, joten myöskään meikin “performanssista” ei tarvitse tinkiä - päinvastoin. Ne kun sisältävät lisäksi runsaasti ihoa hoitavia raaka-aineita. Tuotteita voi käyttää hyvillä mielin koko päivän eikä tarvitse murehtia, että meikki huonontaisi ihon kuntoa.

Tässä muutamia esimerkkejä:

Millainen aurinkovoide sopii meikin alle?

Meikin alle kannattaa tyypillisesti käyttää melko kevyttä aurinkosuojavoidetta. Etenkin nestemäiset meikkivoiteet vaativat kevyen pohjan. On myös hyvä huomioida, että silikoneja sisältävä meikkivoide ei välttämättä toimi hyvin yhteen kasviöljyjä sisältävän aurinkovoiteen kanssa.

Toki emme ihonhoidon asiantuntijoina suosittele silikonipohjaisia meikkituotteita muutenkaan ihon hyvinvoinnin näkökulmasta. Poikkeuksen aurinkovoiteen paksuuteen tekee kuitenkin mineraalimeikki, sillä se toimii hyvinkin tuhdin pohjan kanssa!

Mineraalimeikkipuuteriksi suosittelemme:

Paras aurinkosuoja ja meikkiyhdistelmä?

Tähän kysymykseen voisimme vastata Katin kanssa molemmat erikseen.

Katilla on sekaiho johon tulee epäpuhtauksia helposti, joten hänen suosikkinsa on kevyt Muktin SPF 15 -voide yhdistettynä INIKA SPF 25 mineraalipuuteriin.

Veeralla puolestaan on superherkkä ja kuiva couperosaiho, joten hänen suosikkinsa on Muktin SPF 15 -voide yhdistettynä Alima Puren mineraalipuuteriin.

Aliman SPF -suojan tasoa ei ole mitattu, mutta mineraalipuuterit sisältävät luontaisesti aurinkosuojan, joka on n. 10-20.

Voiko aurinkovoidetta myöhemmin lisätä meikin päälle?

Vielä emme ole löytäneet luonnonkosmetiikasta sellaista kasvovesi tai setting spray -tyyppistä suihketta, jonka voisi vain suihkia kasvoille. Se on mineraalisuojien kanssa varmasti todella vaikea valmistaa.

Tästä syystä mitatun SPF kertoimen sisältävät mineraalimeikit kuten INIKAn mineraalipuuteri ovat loistavia vaihtoehtoja päivän mittaan kasvoille lisättävinä.

Fysikaalisissa aurinkosuojissa on myös se hyvä puoli, että ne eivät kulu samalla tavalla kun kemialliset suojat, eli jos fysikaalinen suoja ei ihan fyysisesti pyyhkiydy pois, ei sitä ole samalla tavalla tarpeen lisätä iholle kuin kemiallista suojaa. 

Kuinka paljon on hyvä määrä aurinkovoidetta?

Moni käyttää aurinkosuojavoiteita liian vähän. Helposti myös jälleenmyyjät sortuvat mainostamaan tuotteita sanomalla että tuotetta riittää vain pieni määrä, vaikka todellisuudessa levittyvyydellä ja suojan määrällä ei ole mitään korrelaatiota!

Kasvoille sopiva määrä on noin teelusikallinen, ja vartalolle noin kuusi teelusikallista.

Mitä aurinkovoiteen alle?

Aurinkovoiteen alle ei ole välttämätöntä laittaa muita tuotteita, mutta voit hyvin laittaa kasvoveden sekä kasvovoiteen kuten normaalistikin.

Aurinkosuojavoide kannattaa levittää kasvoille aina viimeisenä ennen mahdollista meikkituotetta.

Käytetäänkö aurinkovoidetta myös silmien ympärille?

Silmänympärysiho kannattaa myös ehdottomasti suojata auringolta sillä iho alueella on muuta ihoa huomattavasti ohuempaa ja altistuu siten muutenkin ensimmäisille ikääntymisen merkeille. Tähänkin paras keino on suoran auringossa oleilun välttäminen, suojaavat aurinkolasit ja lisäksi aurinkosuojavoide.

Silmien suojaamista ajatellen SPF -suojakertoimen sisältävä meikkivoide on erityisen hyvä, sillä sitä kautta silmänympärysalueellekin saa automaattisesti aurinkosuojaa!

Lue myös:

Hyvä paha aurinko - Opas fiksumpaan auringonottoon

Tiesitkö tämän aurinkorasvastasi

Voiko ihoa suojata auringolta sisäisesti?

Kaikki aurinkovoiteista

Kirjoittaja:
Veera Brückler

Ihonhoidon asiantuntija, TwistBen perustaja ja toimitusjohtaja


Liity postituslistalle

Suomi