0

Ostoskorisi on tyhjä

Voiko ihoa suojata auringolta sisäisesti?

Voiko ihoa suojata auringolta sisäisesti?

Auringolla on meille paljon tärkeitä hyötyjä, mutta myös haittoja. Haittoihin voimme vaikuttaa merkittävästi sisäisesti, eli oikeanlaisella ruokavaliolla fiksun auringossa olon ohella.

Auringon UV-säteily synnyttää ihollamme vapaita radikaaleja, joiden aiheuttama hapetusstressi on vahingollista soluillemme ja mm. vanhentaa ihoamme ja kehoamme ennenaikaisesti.

Auringon UV -säteily onkin merkittävin ihoa ennenaikaisesti vanhentava tekijä.  Auringolta suojautumisesta ulkoisesti voit lukea täältä, mutta jatketaan nyt sisäisen ihonhoidon parissa.

Miten suojata ihoa auringolta sisäisesti?

Keskeisessä roolissa sisäisessä ihonhoidossa auringolta suojautumisen näkökulmasta on runsaasti puhdasta luomuruokaa sisältävä ruokavalio. Tällaisia ruokia ovat muun muassa paljon retinolia sisältävät ruoat kuten kala, maito, munat, tumman vihreät lehtivihreät oranssit/keltaiset hedelmät ja kasvikset.

Kauppaan kannattaa siis jättää kaikki valmisruoat, prosessoidut ruoat sekä lisäaineita sisältävät ruoat.

Vapaita radikaaleja ja niiden ei-toivottuja vaikutuksia ihoomme voi puolestaan vähentää nauttimalla runsaasti antioksidanttipitoista ruokaa kuten marjoja, kasviksia, kylmäpuristettuja kasviöljyjä, vihreää teetä sekä täysjyväviljaa. Lisää antioksidanttirikkaasta ruokavaliosta voit lukea tästä blogista.

Antioksidantteja voi myös “tankata” laadukkaiden ravintolisien muodossa ja etenkin lisääntyneen auringossa oleilun alkaessa se on monelle meistä hyödyksi.

Erityisesti astaksantiini on oma suosikkimme, sillä se ei hapetu kehossa kuten vitamiinit ja antaa siten moninkertaisen ja pitkäkestoisen suojan vapaita radikaaleja vastaan. 

Vitamiinit ovat luontaisesti vahvasti antioksidanttipitoisia ja omaavat myös muita hyötyjä iholle:

D-vitamiini on myös erinomainen antioksidanttien lähde. Mikäli D-vitamiinin riittävästi saannista on huolehtinut läpi talven auttaa se ihoa kestämään kevätaurinkoa paremmin.

Laadukas raakakaakao on yksi parhaimmista antioksidantin lähteistä ja sillä on muitakin auringolta suojaavia vaikutuksia:

Voit nauttia raakakaakaota esimerkiksi jogurtin tai smoothien seassa tai tehdä siitä nopeati tämän antioksidanttiherkun ihoa suojaamaan:

2 banaania
½ avokado
4 rkl raakakaakaojauhetta
3 taatelia tai hunajaa maun mukaan
0,5 dl kasvimaitoa

Annostele kaikki raaka-aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderillä. Nauti esimerkiksi marjojen ja kaakaonibsien kanssa.

Voit jäädyttää avokadon tai toisen banaanin niin saat koostumuksesta jähmeää, se ei kuitenkaan ole välttämätöntä.

Lue myös:

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Annina Francioso
Annina Francioso

Sisäisen ihonhoidon asiantuntija, diplomiravintoneuvoja


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista