0

Ostoskorisi on tyhjä

Ihon punoitus: parhaat raaka-aineet ja tuotteet

Ihon punoitus: parhaat raaka-aineet ja tuotteet

Olen itse pohtinut paljon punoittavan ihon hoitoa, sillä minulla on herkkä couperosaiho, joka punoittaa helposti. Ihon biologiaa sekä raaka-ainetuntemusta opiskellessani, keräsinkin paljon vinkkejä muistiin punoituksen hoitamista varten.  Tähän blogiin olen koonnut parhaat raaka-aineet punoittavan ihon hoitoon sekä muutaman vinkin, mitä punoittavan ihon hoidossa kannattaa huomioida. 

Mistä ihon punoitus johtuu?

Ihon punoitukseen voi olla muutama syy. Jotta ihonhoidossa voidaan päästä pitkäkestoisiin ja pysyviin tuloksiin, punoituksen syy on hyvä huomioida. Näin onnistut valitsemaan juuri sinun ihollesi parhaat tuotteet sekä tavat hoitaa ihoasi. 

  • CouperosaCouperosan tuoma punoitus johtuu ihon rakenteesta. Couperosassa ihon pinnalla olevat verisuonet laajenevat, mutta eivät enää palaudu, jolloin ne kuultavat ihon läpi ja iho punoittaa. Couperosasta johtuvan punoituksen tunnistat siitä, jos ihosi punoittaa helposti esimerkiksi urheillessa, juotuasi muutaman lasin viiniä, kun olet ahdistunut ja stressaantunut tai jos ihosi reagoi voimakkaihin lämpötilan vaihteluihin esimerkiksi tullessa pakkassäällä takaisin sisälle.
  • Ihoärsytys - Jos ihoa on hoidettu vääränlaisilla tuotteilla, tuotteita on vaihdeltu liian usein tai sinulla on käytössä liian monta tuotetta, voi ihon tasapaino järkkyä ja tästä seurata ihon epätasapaino. Tämän punoituksen tunnistat siitä, jos ihosi tuntuu olevan epätasapainossa, sillä tuntuu olevan montaa eri oiretta ja jos tunnistat itsesi edellä mainitusta kuvauksesta.
  • Ihon liika hankaaminen - Jos ihoa pesee liian usein, vääränlaisilla tuotteilla tai sitä hankaa liikaa esimerkiksi kasvoharjoilla tai muilla kasvojen pesemiseen tarkoitetuilla välineillä, voi iho alkaa punoittaa. Tämän punoituksen tunnistat siitä, että iho näyttää punoittavalta esimerkiksi puhdistuksen tai liian kovakouraisen kuorinnan jälkeen.

Parhaat raaka-aineet punoittavalle iholle

Raaka-aineet kannattaa valita ihosi tarpeen mukaan ja punoituksen “lähteen” perusteella. Mieti siis ensin mistä punoituksesi johtuu ja nappaa sitten tästä talteen raaka-aine- ja tuotevinkit talteen juuri sinun ihollesi.

Ihosi punoittaa couperosan vuoksi

Parhaita raaka-aineita ovat ruusu, ruusunmarja, niasiiniamidi eli B3 vitamiinin esiaste, bisabolol, C-vitamiini, magnolia kuoriuute sekä gotu kolasta valmistettu madecassoside. Löydät näitä raaka-aineita muun muassa seuraavista tuotteista: 

Ihosi punoittaa ihoärsytyksen vuoksi 

Parhaita raaka-aineita ovat kamomilla, kaura, kehäkukka, laventeli, lakritsinjuuriuute ja ektoiini. Löydät näitä raaka-aineita muun muassa seuraavista tuotteista: 

Miten hoitaa punoittavaa ihoa?

Oli punoituksen syy mikä tahansa, ihon hoitaminen kannattaa aloittaa lempein ottein. Ihon reaktiivisuutta kannattaa siis rauhoittaa oikeiden raaka-aineiden lisäksi ihonhoitotottumusten avulla. Tässä 3 vinkkiä mitä sinun kannattaa huomioida ihosi hoidossa:

  1. Vaihda puhdistustuote ihoystävälliseen vaihtoehtoon - Näitä ovat muun muassa puhdistusmaidot, -öljyt sekä emulgoituvat puhdistusbalsamit, eli tuotteet, jotka ovat öljymäisiä, mutta muuttuvat maidoksi reagoidessaan veden kanssa.
  2. Poista rutiinista kaikki liian hankaavat välineet sekä tuotteet - Näitä ovat muun muassa rankat mekaaniset kuorintatuotteet, erilaiset kasvoharjat ja liian karheat liinat. Suosi puhdistuksessa apuvälineenä pehmeitä liinoja ja kestovanuja. Kuorintatuotteeksi kannattaa valita mieluummin syväpuhdistava naamio tai entsymaattinen kuorinta
  3. Lakkaa sinkoilemasta tuotteesta toiseen - Tehokas ihonhoito on yksinkertaista. Et tarvitse, eikä sinun kannata käyttää valtavaa tuotearsenaalia ja juosta jatkuvasti uusien tuotteiden perässä. Ihosi kaipaa systemaattisuutta ja juuri sen tarpeisiin vastaavia raaka-aineita. Jos kaipaat tuotteiden valinnassa apua, kannattaa laittaa meille viesti verkkokaupan chatin kautta. Jos haluat, että paneudumme tilanteeseesi perusteellisimmin, varaa aika ihonhoitorutiinin analyysin. 

Mitä seuraavaksi?

  1. Tutustu tästä couperosa-ihon tuotesuosituksiin ja lue blogi: Couperosa - näin hoidat oikeaoppisesti.
  2. Tilaathan uutiskirjettämme? Saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarjouksista ja uutuuksista sekä etuja vain uutiskirjeemme tilaajille. Tästä pääsen liittymään uutiskirjeemme tilaajaksi.

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista