0

Ostoskorisi on tyhjä

Prebiootit – raaka-aine, jolla saat enemmän irti ihonhoidosta

Prebiootit – raaka-aine, jolla saat enemmän irti ihonhoidosta

Olet saattanut kuulla probiooteista ihonhoidosta, mutta oletko tutustunut prebiootteihin? Tässä blogissa kerromme mitä prebiootit ovat, miksi niitä hyödynnetään ihonhoitotuotteissa ja miten ihosi voi hyötyä niistä.

Mitä prebiootit ovat ja miksi niitä hyödynnetään ihonhoitotuotteissa?

Prebiootit ovat probioottien, eli ihon hyvinvoinnin kannalta tärkeiden bakteerien ravintoa. Hyviä prebioottien lähteitä ovat muun muassa kasvisokerit, kuten ksylitoli ja ramnoosi sekä frukto-oligosakkaridit, kuten inuliini.

Prebiootteja hyödynnetään ihonhoitotuotteissa tehostamaan probioottien vaikutusta. Ne toisin sanoen tukevat probioottien toimintaa ja auttavat täten vahvistamaan ihon puolustusmekanismia. 

Miten ihosi hyötyy prebiooteista? 

Prebiootit auttavat tasapainottamaan ihon omaa mikrobiomia. Ihon mikrobiomi on tärkeä pitää monipuolisena, sillä jos yksittäinen bakteerikanta saa iholla yliotteen, saattaa ihon toiminta heikentyä. Tämä puolestaan altistaa erilaisille iho-ongelmille, kuten kuivuudelle, epäpuhtauksille ja tulehduksille. Jos sinusta tuntuu, että iho on epätasapainossa, tutustu prebiootteihin.

Etenkin herkkä, reaktiivinen tai tulehtunut iho hyötyy prebioottisesta ihonhoidosta. 

Koska prebiootit ovat probioottien aisapari, buustaavat ne probioottien hyviä vaikutuksia iholla. Tiivistetysti hyödyt ovat seuraavat:

  • suojaa ihoa ulkopuolisilta ärsykkeiltä
  • vähentää ihon kuivuutta
  • kiinteyttää ihoa
  • hidastaa ikääntymismuutoksia 

Jos haluat ymmärtää aihetta paremmin, lue blogauksemme: Probiootit ihonhoidossa - mitä, miksi ja miten sinä voi niistä hyötyä.

Vinkkejä prebioottisen ihonhoidon aloittamiseen: 

  1. Tutustu Esse-ihonhoitosarjaan. Brändi tunnetaan probioottisen ihonhoidon pioneerina, joten luonnollisesti moni Essen tuote, kuten rakastettu Esse hyaluronihapposeerumi, sisältää myös prebiootteja. Helpoiten tutustut sarjaan Essen 30 day rewild -haasteen kautta, jossa käytetään kuukauden ajan vain Esse-tuotteita. Esse 30 day rewild -setti sisältää kaikki tuotteet, mitä tarvitset ihonhoitorutiiniisi. Lue Twistben henkilökunnan, Jennin ja Hennin, kokemuksia haasteesta. 
  2. Ihoa hoitavat meikit ovat jo hetken olleet “the thing”. Jos haluat hypätä tähän trendiin mukaan, valitse prebiootteja sisältävä Essen SPF 30 meikkivoide. Tämä on muutenkin must-have-tuote kesään, sillä se yhdistää meikin, ihonhoidon ja aurinkosuojan. Voiko yhdeltä tuotteelta oikeastaan enempää pyytää?
  3. Älä säästele prebiootteja vain kasvoille, vaan anna myös vartalosi ihon nauttia tästä loistavasta raaka-aineesta. Aloita esimerkiksi tiimimme vakuuttaneesta, tehokkaasta Evolven prebioottisesta deodorantista.

Mitä seuraavaksi?

  1. Varmista, että saat inspiraatiota ihosi hoitoon, sekä tiedon uutuuksista ja tarjouksista. Tämä onnistuu uutiskirjeemme tilaamalla.
  2. Olethan jo luonut asiakastilin? Aktivoimme tilille kuukausittain vaihtuvia etuja, sekä henkilökohtaisia etuja. Tilin luomalla pääset käsiksi ensimmäiseen etuun!
  3. Tutustu myös muihin kosmetiikan raaka-aineita käsitteleviin blogauksiin.

Jenni Ylisirniö
Jenni Ylisirniö


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista