Top 10 kauneusruoat: Nro 4 Chia-siemenet

13. 03. 2018

Top 10 kauneusruoat: Nro 4 Chia-siemenet

Pienestä koostaan huolimatta chia-siemenet voidaan laskea ravinteikkaimpien ruokien joukkoon. Ne sisältävät paljon kuituja, proteiinia, Omega-3 rasvahappoja sekä monia mikroravinteita. Vain pari ruokalusikallista päivässä riittää takaamaan monien tärkeiden ravintoaineiden saantia.

Chia-siemenet ovat loistavia myös ihonhoidon näkökulmasta. Olemme kooneet tähän blogipostaukseen chia-siementen ihonhoidollisesti kiinnostavien ravintoaineiden hyötyjä.

Magnesium

Magnesium puhdistaa epidermistä eli ihon ulointa kerrosta ja auttaa taistelemaan mm. aknea ja muita ihon tulehduksia vastaan.

100 g chia-siemeniä sisältää 300 mg magnesiumia, kun taas esimerkiksi samassa määrässä maitoa sitä on 11 mg. Yksi ruokalusikallinen chia-siemeniä on n. 20 grammaa eli hyvässä päiväannoksessa kahdessa ruokalusikallisessa on 120 milligrammaa magnesiumia. Päivittäinen saantisuositus Suomessa on naisille 280 mg/vrk ja miehille 350 mg/vrk, Yhdysvalloissa vastaava on 420 mg/vrk.

2rkl:ssa chia-siemeniä on 120 mg magnesiumia (42%/34% pv saantisuosituksesta).

Kalsium

Kalsium auttaa muodostamaan uusia soluja ihon uloimmassa kerroksessa. Mikäli kärsit kalsiumin puutoksesta voi ihosi olla hauras, ohut ja kuiva.

100 g chia-siemeniä sisältää 610 mg kalsiumia ja kun käytämme vertailukohteena maitoa kuten yllä, niin 100 g maitoa sisältää kalsiumia 120 mg. Aikuisten saantisuositus on 800 mg/vrk, josta noin 240 mg saat syömällä chia-siemeniä 2 rkl päivässä.

2rkl:ssa chia-siemeniä on 240 mg magnesiumia (30% pv saantisuosituksesta).

Omega-3 rasvahapot

Omega-3 rasvahapot ovat monityydyttymättömia rasvahappoja, joita elimistömme tarvitsee terveytemme ylläpitämiseksi. Ravinnosta saatavat omega-3 rasvahapot hoitavat ja kosteuttavat ihoa sisältäpäin ja moni onkin saanut apua hyvistä rasvoista kuivaan ihoon. Myös hiukset ja kynnet kiittävät, kun syöt hyviä rasvoja.

E-vitamiini

E-vitamiini stimuloi kollageenin tuotantoa, joka on vastuussa ihon elastisuudesta. E-vitamiini vähentää ihon kuivuutta ja ylläpitää sen luonnollista kosteutta. Tämä vaikuttaa esimerkiksi siihen, että ryppyjen ja juonteiden syntyminen vähenee. E-vitamiini on myös antioksidantti, joka neutralisoi vapaiden radikaalien aiheuttamia vaikutuksia. E-vitamiini auttaa myös rauhoittamaan auringonpolttamia.

Chia-siementen käyttö

Chia imee itseensä 9-kertaisen määrän nestettä, joten kyseessä on erittäin riittoisa raaka-aine. Voit valmistaa chia-hyytelöä sekoittamalla 1 dl siemeniä 1 litraan valitsemaasi nestettä. Chia-hyytelö säilyy jääkaapissa useamman päivän, mistä sitä on hyvä sekoittaa esimerkiksi puuron tai smoothien joukkoon. Siementen käyttösuositus 1-2 rkl/päivä.

Blogistamme löydät Chia-siemenistä tehdyn 1-minuutin aamupalareseptin.

Chia merkitsee maya-intiaanien kielellä voimistamista ja vahvistamista ja nyt voitkin ostaa meiltä Puhdistamon luomulaatuisia Chia-siemeniä ja testata pitääkö nimi paikkansa!

Kirjoitukseen liittyvät tuotteet:

Puhdistamo Chia siemenet 300g Puhdistamo 7,90 €

Lue myös:

TOP 10 kauneusruoat: Kaikki kirjoitukset

1 minuutin aamupala

Kirjoittaja:
Veera Brückler

Ihonhoidon asiantuntija, TwistBen perustaja ja toimitusjohtaja


Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Ihana iho -messut toivat piristystä poikkeusaikaan
Ihana iho -messut toivat piristystä poi...

22. 10. 2020

I love me -messujen siirryttyä tältä syksyltä ensi vuoteen päätimme järjestää TwistBellä omat messut poikkeusajan keskelle piristystä tuomaan: näin syntyi Ihana iho -hemmottelumessut!

Täs...

Lue lisää
Ihana iho hemmottelumessut 2020
Ihana iho hemmottelumessut 2020

12. 10. 2020

I love me -messut siirtyivät syksyyn 2021, mutta me TwistBellä päätimme järjestää oman messutapahtuman niiden tilalle: Ihana iho -hemmottelumessut.

Katso tästä koko ohjelma sekä verkkokau...

Lue lisää
Miten puhdistusöljyä käytetään?
Miten puhdistusöljyä käytetään?

06. 10. 2020

Laadukkaat puhdistusöljyt ja -balsamit ovat ihoystävällisimpiä ihon puhdistustuotteita. Niiden avulla voidaan tehdä perusteellinen kasvojen syväpuhdistus, joka ei kuitenkaan horjuta ihon omia to...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi