Top 10 kauneusruoat: Nro 4 Chia-siemenet

13. 03. 2018

Top 10 kauneusruoat: Nro 4 Chia-siemenet

Pienestä koostaan huolimatta chia-siemenet voidaan laskea ravinteikkaimpien ruokien joukkoon. Ne sisältävät paljon kuituja, proteiinia, Omega-3 rasvahappoja sekä monia mikroravinteita. Vain pari ruokalusikallista päivässä riittää takaamaan monien tärkeiden ravintoaineiden saantia.

Chia-siemenet ovat loistavia myös ihonhoidon näkökulmasta. Olemme kooneet tähän blogipostaukseen chia-siementen ihonhoidollisesti kiinnostavien ravintoaineiden hyötyjä.

Magnesium

Magnesium puhdistaa epidermistä eli ihon ulointa kerrosta ja auttaa taistelemaan mm. aknea ja muita ihon tulehduksia vastaan.

100 g chia-siemeniä sisältää 300 mg magnesiumia, kun taas esimerkiksi samassa määrässä maitoa sitä on 11 mg. Yksi ruokalusikallinen chia-siemeniä on n. 20 grammaa eli hyvässä päiväannoksessa kahdessa ruokalusikallisessa on 120 milligrammaa magnesiumia. Päivittäinen saantisuositus Suomessa on naisille 280 mg/vrk ja miehille 350 mg/vrk, Yhdysvalloissa vastaava on 420 mg/vrk.

2rkl:ssa chia-siemeniä on 120 mg magnesiumia (42%/34% pv saantisuosituksesta).

Kalsium

Kalsium auttaa muodostamaan uusia soluja ihon uloimmassa kerroksessa. Mikäli kärsit kalsiumin puutoksesta voi ihosi olla hauras, ohut ja kuiva.

100 g chia-siemeniä sisältää 610 mg kalsiumia ja kun käytämme vertailukohteena maitoa kuten yllä, niin 100 g maitoa sisältää kalsiumia 120 mg. Aikuisten saantisuositus on 800 mg/vrk, josta noin 240 mg saat syömällä chia-siemeniä 2 rkl päivässä.

2rkl:ssa chia-siemeniä on 240 mg magnesiumia (30% pv saantisuosituksesta).

Omega-3 rasvahapot

Omega-3 rasvahapot ovat monityydyttymättömia rasvahappoja, joita elimistömme tarvitsee terveytemme ylläpitämiseksi. Ravinnosta saatavat omega-3 rasvahapot hoitavat ja kosteuttavat ihoa sisältäpäin ja moni onkin saanut apua hyvistä rasvoista kuivaan ihoon. Myös hiukset ja kynnet kiittävät, kun syöt hyviä rasvoja.

E-vitamiini

E-vitamiini stimuloi kollageenin tuotantoa, joka on vastuussa ihon elastisuudesta. E-vitamiini vähentää ihon kuivuutta ja ylläpitää sen luonnollista kosteutta. Tämä vaikuttaa esimerkiksi siihen, että ryppyjen ja juonteiden syntyminen vähenee. E-vitamiini on myös antioksidantti, joka neutralisoi vapaiden radikaalien aiheuttamia vaikutuksia. E-vitamiini auttaa myös rauhoittamaan auringonpolttamia.

Chia-siementen käyttö

Chia imee itseensä 9-kertaisen määrän nestettä, joten kyseessä on erittäin riittoisa raaka-aine. Voit valmistaa chia-hyytelöä sekoittamalla 1 dl siemeniä 1 litraan valitsemaasi nestettä. Chia-hyytelö säilyy jääkaapissa useamman päivän, mistä sitä on hyvä sekoittaa esimerkiksi puuron tai smoothien joukkoon. Siementen käyttösuositus 1-2 rkl/päivä.

Blogistamme löydät Chia-siemenistä tehdyn 1-minuutin aamupalareseptin.

Chia merkitsee maya-intiaanien kielellä voimistamista ja vahvistamista ja nyt voitkin ostaa meiltä Puhdistamon luomulaatuisia Chia-siemeniä ja testata pitääkö nimi paikkansa!

Kirjoitukseen liittyvät tuotteet:

Puhdistamo Chia siemenet 300g Puhdistamo 7,90 €

Lue myös:

TOP 10 kauneusruoat: Kaikki kirjoitukset

1 minuutin aamupala


Kirjoita kommentti

Kommentit hyväksytään ennen julkaisua.

Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Neurosonic hoito - keino parantaa palautumista, unen laatua ja omaa hyvinvointia
Neurosonic hoito - keino parantaa palau...

17. 07. 2020

Suomalaisesta Neurosonic innovaatiosta saa apua unen laadun parantamiseen, rauhoittumiseen, palautumiseen sekä akuutteihin pää- ja lihassärkyihin!

Tervetuloa kokeilemaan TwistBen hoitolal...

Lue lisää
7 tapaa vähentää selluliittia
7 tapaa vähentää selluliittia

15. 07. 2020

Selluliitti ei lähde muutamassa viikossa; tilanteen paranemiseen voidaan tarvita jopa vuosia.

Älä kuitenkaan lannistu, sillä kun hyviä asioita ja toimintamalleja lisää arkeen pikkuhiljaa,...

Lue lisää
Meikki ja aurinkosuojat
Meikki ja aurinkosuojat

08. 07. 2020

Meiltä kysytään varsinkin kesäaikaan paljon sitä, miten parhaiten yhdistää meikki ja aurinkosuojatuotteet.

Valikoimissamme näitä on monia, ja joissa erityisen...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi