0

Ostoskorisi on tyhjä

Tukkiiko öljyt ihohuokosia?

Tukkiiko öljyt ihohuokosia?

Arasteletko kasvoöljyjen käyttöä? Onko ihosi herkästi tukkeutuva ja pelkäät, että öljyt tukkivat sitä entisestään? Oletko tämän vuoksi vältellyt öljyjen käyttöä ihonhoidossa?

Ei syytä huoleen! Kasvoöljyjä voit käyttää myös, mikäli ihosi on herkästi tukkeutuva.

Eri kasvoöljyillä on eri hoitavat ominaisuudet. Kasvoöljy kannattaakin valita aina sen mukaan mitä oma iho tarvitsee. Jos ihosi on helposti tukkeutuva eli sinulle tulee helposti finnejä, sopivaa kasvoöljyä valitessasi kannattaa kiinnittää huomiota sen mahdolliseen komedogeenisyyteen.

Kerromme tässä blogissa mitä sinun tulee huomioida kasvoöljyn valinnassa, jos olet huolisassi siitä, että kasvoöljy tukkii ihohuokosia. Lisäksi vinkkaamme kolme parasta öljyä helposti tukkeutuvalle iholle.

Mitä tarkoittaa komedogeeninen?

Raaka-aineen ollessa komedogeeninen, saattaa se jäädä herkemmin huokoseen jumiin. Kun öljyä jää huokoseen, ei huokosen toiminta tällöin säily normaalina. Tämä johtaa epäpuhtauksiin ja tukkeuman syntymiseen. Tyypillisesti hitaasti imeytyvät kasviöljyt ovat helpommin komedogeenisiä kuin nopeasti imeytyvät.

Ei siis voida sanoa, että kaikki öljyt olisivat komedogeenisiä tai tukkisivat ihohuokosia... Jokainen öljy on erilainen. Sen komedogeenisyys ja imeytymisnopeus riippuvat öljyn molekyylirakenteesta.

On hyvä huomioida, että tuotteen kokonaisuus yhdessä raaka-aineen pitoisuuden kanssa ratkaisee aina loppupeleissä sen, miten öljy käyttäytyy iholla. Komedogeenistäkin raaka-ainetta sisältävä tuote voi sopia helposti tukkeutuvalle iholle, mikäli sen vastapainona on muita raaka-aineita.

Tunnetuimpia ihohuokosia tukkivia öljyjä

Kaakao ja kookos ovat tunnettuja ihohuokosia tukkivina raaka-aineina kosmetiikassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että nämä raaka-aineet eivät olisi tehokkaita tai hyödyllisiä iholle. Päinvastoin, monelle nämä raaka-aineet ovat loistava apu ihon ongelmiin.

Kookosöljy sekä hoitaa, että suojaa ihoasi. Sillä on antimikrobisia sekä tulehduksia ehkäiseviä ja helpottavia ominaisuuksia. Se myös auttaa pieniä haavoja ja nirhaumia paranemaan nopeammin. Tämän lisäksi kookosöljy pehmentää ja parantaa ihon kosteustasapainoa. Se myös auttaa pitämään ihon pehmeänä ja estää kosteutta karkaamasta iholta. Näin iho pysyy pehmeänä ja kosteutettuna.

Kaakaovoi suojaa ihoasi. Se tekee usein voiteesta täyteläisen ja auttaa suojaamaan kuivaa ja herkkää ihoa sekä sitomaan kosteutta iholle. Kaakaovoi onkin kaikkein ihanteellisin raaka-aine juuri kuivalle ja karhealle iholle.

Synteettisessä kosmetiikassa puolestaan silikoneja käytetään tyypillisesti kasviöljyjen ja vahojen sijasta. Silikonit tukkivat ihohuokosia eri tavoin, kuin kookos ja kaakao. Kun silikoneja käytetään kosmetiikassa, pyritään niillä usein parantamaan voiteen koostumusta ja tekemään siitä silkkisempi. Kun tuotetta, joka sisältää silikoneja/silikonia, levitetään iholle, syntyy ihon pinnalle kerros, joka tasoittaa huokosia ja saa ihon tuntumaan pehmeältä.

Muovit jäävät usein huokoseen jumiin ja estävät sen luonnollista toimintaa, jonka vuoksi silikoneja kannattaa välttää, jos ihosi on helposti tukkeutuva. Silikonien ravinneköyhyyden vuoksi emme suosittele niitä muutenkaan käytettäväksi ihonhoidossa. Ne ovat kuin pikaruoka, joka täyttää vatsan ravitsematta kehoa.

Mitä öljyjä voi käyttää turvallisesti, vaikka iho olisi helposti tukkeutuva?

Mustaherukan siemenöljy - Ihoa pehmentävä ja tasapainottava, joka tekee siitä loistavan öljyn herkästi tukkeutuvalle iholle. Se on lisäksi täynnä antioksidantteja sekä vitamiineja. Kurkkaa FIINIn mustaherukka kasvoöljy, jos ihosi on helposti tukkeutuva ja kaipaat siihen kirkastusta.

Jojobaöljy - Tämä on itseasiassa nestemäinen vaha. Se on hyvä helpostikin tukkeutuvalle iholle, koska sen koostumus on hyvin lähellä ihon omaa talia. Löydät jojobaöljyä mm. Apeironin Jojobateepuuöljystä, joka sisältää lisäksi teepuuöljyä, joka tekee siitä erittäin hyvän kasvoöljyn helposti tukkeutuvalle iholle.

Skvalaani - Skvalaani puolestaan ei ole kylmäpuristettu öljy, vaan oliivista johdettu vahva antioksidantti. Se imeytyy ihoon nopeasti ja edistää myös solujen uusiutumista. Antibakteeristen vaikutustensa ansiosta se auttaa ihoa saavuttamaan terveen bakteerien tasapainon. Tätä löydät esim. Föllinge Pro Sensitive Recovery öljystä. Se on erinomainen öljy, jos ihosi on tukkeutuvuuden lisäksi herkkä ja ärtynyt.

Mitä seuraavaksi?

  1. Lue tämä blogi, jos pohdit, kuinka löytää sopiva kasvoöljy juuri sinulle? Blogista löydät suositukset ihotyypillesi sopivista kasvoöljyistä.
  2. Oletko jo tehnyt asiakastilin? Asiakastililtä löydät vaihtuvat ja henkilökohtaiset edut. Ensimmäisen edun saat heti rekisteröityessäsi.
  3. Tilaa uutiskirjeemme! Saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarjouksista ja uutuuksista sekä etuja vain uutiskirjeemme tilaajille. Tästä pääset liittymään uutiskirjeen tilaajaksi.

Emmi Lampinen
Emmi Lampinen


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista