Perioraalidermatiitti (POD) eli suunympärysihottuma

Perioraalidermatiitti (POD) eli suunympärysihottuma

Perioraalidermatiitti (POD) eli suunympärysihottuma ilmenee nimensä mukaisesti suun ympärillä vaivaavina iho-oireina, joita voivat olla kuivuus, kutina ja epäpuhtaudet, etenkin pienet kutisevat näppylät.

Diagnosointi ei ole aina täysin yksioikoista. Lääketiede ei vielä tunne tarpeeksi hyvin syitä PODin syntymisen taustalla. Syyksi on arveltu esimerkiksi liikahoitamista, iholle liian voimakkaiden tuotteiden käyttämistä, stressiä yms.

Hyvä uutinen on, että myös PODin oireita on kuitenkin mahdollista lievittää oikeaoppisella ja maltillisella ihonhoidolla sekä yleisesti elintapoihin liittyvillä korjauksilla.

Suunympärysihottuman eli PODin hoito

Yksinkertaista ihonhoitorutiinejasi. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. sitä, että vähennä käyttämäsi tuotteidesi määrää ja ole tarkkana niiden ainesosalistoista. Suosi tuotteita, joissa on yksinkertaiset, rauhoittavat ja hoitavat raaka-aineet. Tarkkaile myös sitä, etteivät tuotteet ole liian hoitavia tai voimakkaita.

Selaamalla sivua alaspäin löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme Veeran ja Katin valitsemat suunympärysihottuman hoitoon sopivat täsmätuotteet, sekä vinkkejä niiden käyttöön.

Säästä ostamalla tuotesetti

Osta kerralla vähintään 4 ihotyypin tuotetta, saat 10% alennuksen syöttämällä kassalla koodin: Pod