Laajentuneet ihohuokoset - mikä avuksi? 5 täsmävinkkiä!

10. 04. 2019

Laajentuneet ihohuokoset - mikä avuksi? 5 täsmävinkkiä!

Meiltä kysytään jatkuvasti apua laajentuneisiin ihohuokosiin ja siihen, mitä niille voisi tehdä. Niinpä kokosimme tähän postaukseen täsmävinkit laajentuneiden ihohuokosien hoitoon!

Käydään kuitenkin ensin läpi, mistä laajentuneet ihohuokoset johtuvat. On tärkeää ymmärtää, ettei ihohuokosten kokoa voi pienentää tai päästä niistä eroon kokonaan - ihohuokosilla on supertärkeä rooli osana ihomme toimintaa.

Kuinka selvinä ne näkyvät, siihen pystyy kuitenkin lähes jokainen meistä vaikuttamaan.

Mistä laajentuneet ihohuokoset johtuvat?

Ihohuokosilla on tärkeä rooli ihomme toiminnassa. Sen lisäksi ne toimivat ihokarvojen "kotina". Ne ovat myös reitti ihon omalle kosteuttajalle eli talille. Ihohuokosten kautta iholle kulkeutuu muitakin tärkeitä mikroravinteita, kuten esimerkiksi haavojen parantamista nopeuttavaa E -vitamiinia.

Jokaisella meistä siis on ihohuokoset, eikä niistä voi päästä eroon (tätäkin näkee kysyttävän nettipalstoilla).

Ihohuokosten koko vaihtelee geeniperimämme mukaan. Ihohuokosissa ei ole lihasta, joka supistaisi tai sulkisi ja avaisi sitä eikä niiden kokoa voi siksi pienentää. Toisilla ihohuokoset ovat luonnollisesti hyvin huomaamattomat kun taas toisilla huomattavasti suuremmat ja näkyvämmät. Mikäli tunnistat itsesi jälkimmäisestä porukasta haluamme kertoa sinulle hyviä uutisia:

Rasvoittuva ja talintuotannoltaan aktiivisempi iho ikääntyy tyypillisesti hitaammin kuin kuiva iho!

Ihohuokoset voivat laajentua myös ikääntymisen myötä sekä talirauhasen liikatoiminnan seurauksena.

Ikääntymisen johdosta luonnollinen kollageenin ja elastaanin määrän väheneminen aiheuttaa ihon veltostumista, ja tämä voi myös näkyä ihohuokosten laajentumisena. Auringolle altistuminen on yksi merkittävimpiä ihoamme ennenaikaisesti vanhentavia tekijöitä, ja joka on syytä huomioida myös laajentuneidesta ihohuokosista huolissaan ollessaan.

Talirauhasten toiminnan häiriintyminen puolestaan voi talin liikatuotannon seurauksena kerryttää talia ihohuokoseen venyttäen tätä ja siten konkreettisesti laajentaa ihohuokosta käytännössä peruuttamattomasti. Lisää talin liikatoiminnasta ja finnien synnystä voit lukea kirjoituksestamme Finnit pois - mitä voin tehdä.

Ennaltaehkäise laajentuneiden ihohuokosten syntyä

Laajentuneiden ihohuokosten hoidossa ennaltaehkäisy on avainasemassa. Ennakoivalla ja systemaattisella hoidolla saat parhaimmat tulokset. Ennaltaehkäise laajentuneiden ihohuokosten syntymistä ehkäisemällä ihohuokosia venyttävien tukkeumien syntymistä sekä hoitamalla ihoasi mahdollisimman varhaiseesti iästä alkaen huolella.

Elintavoilla on luonnollisesti suuri merkitys ihomme hyvinvoinnissa, myös laajentuneiden ihohuokosten ennaltaehkäisyssä.

Edistä ihon pintaverenkiertoa liikkumalla, vähennä tukkeumaa ja tulehduksia monipuolisella prosessoimattomalla ravinnolla ja tue kehon puhdistuselimien toimintaa riittävällä levolla. Voit esimerkiksi tutustua näihin 7 vinkkiimme, joilla edesautat ihon hyvinvointia palautumisella. 

Kuten kaikessa ihonhoidossa myös laajentuneiden ihohuokosien kanssa on tärkeää, että ihonhoitorutiini on kokonaisuudessaan kunnossa. Esimerkiksi ihon oikeaoppinen puhdistus on keskeisessä roolissa tukkeumien ja sitä kautta laajentuneiden ihohuokosien ennaltaehkäisyssä. Samaan aikaan liiallinen ja liian voimakas pesu aiheuttaa myös iho-ongelmia.

Mikäli sinusta tuntuu, että olet kokeillut vähän kaikkea, mutta ihonhoitorutiinisi ei toimi, suosittelemme tutustumaan Ihonhoitorutiniin analyysi -palveluumme.

5 täsmävinkkiä laajentuneiden ihohuokosten häivyttämiseen

Mikäli ihonhoitorutiinisi eivät ole olleet kunnossa ja laajentuneet ihohuokoset ovat jo päässeet syntymään, ei kannata vielä heittää pyyhettä kehään!

On hyvä huomata, että ihohuokosen tukkeuma saa ihohuokosen näyttämään isommalta, mutta se ei automaattisesti tarkoita, että huokonen on välittömästi suurentunut ns. normaalikoostaan tai etteikö asialle voisi tehdä jotain. Seuraavilla vinkeillä lähes kaikki saavat välittömiäkin tuloksia ihohuokosten näkyvyydessä!

1. Vältä komedogeenisiä öljyjä

Tarkkaile käyttämiesi tuotteiden vaikutuksia ihollasi. Tuntuuko, että jokin tuote aiheuttaa ihollasi tukkeumaa? Esimerkiksi kookooksella ja kaakaolla on korkeampi komedogeenisyysluokitus ja ne voivat sen vuoksi aiheuttaa ihohuokosten tukkeumaa. Se ei tee näistä huonoja raaka-aineita, ja niiden mahdollinen tukkivuus iholla on hyvin yksilöllistä.

Tähän on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota, ja valita tarpeen tullen tuotteita joissa näitä ei ole tai niiden rooli on pieni. Näin ennaltaehkäiset tukkeumien syntymistä ja sen aiheuttamaa ihohuokosten laajentumista. Lisää kasvoöljyistä eri ihotyypeille voit lukea blogissamme täällä.

Talin liikatuotannon kanssa kamppailevan kannattaa kääntää katseensa jojobaöljyyn, joka on oikeasti nestemäinen vaha ja koostumukseltaan lähimpänä talia. Sillä on kyky hillitä talin liikatuotantoa ja siten auttaa vähentämään ihon rasvoittuvuutta. Valikoimamme bestsellereihin kuuluva Apeironin jojobateepuuöljy auttaa myös ylläpitämään ihon hyvää bakteeritasapainoa ja siten tehokkaasti taistelemaan finnejä ja tukkeumia vastaan.

2. Ihohuokosten tukkeumaa estävä kuorinta

Myös säännöllinen kuorinta auttaa ehkäisemään ihohuokosten tukkeutumista ja siten ihohuokosten laajentumista. Kuorintaan kannattaa aina suhtautua maltilla ja liian hankaavia kuorintoja on hyvä välttää. Kevyttä kuorintaa ja ihohuokosten puhdistusta omaan arkirutiiniin saa jo musliiniliinaa ihon puhdistuksessa hyödyntämällä!

Loistavia vaihtoehtoja ihon hellävaraiseen kuorintaan ovat muun muassa Antipodesin todella hienojakoinen Reincarnation kuorintavoide, tai Flow kosmetiikan entsymaattinen kuorintanaamio. Lempeää, mutta tehokasta AHA -kuorintaa kaipaavalle BYBI Smoothe & Soothe on loistava vaihtoehto!

Tutustu näihin:

3. Ihohuokosia puhdistava tai “supistava” kasvovesi

BHA eli salisyylihappo on yksi tehokkaimmista ihohuokosia puhdistavista raaka-aineista, sillä siinä missä AHA -hapot kevyesti kuorivat ihon aivan ulointa kerrosta pääsevät BHA -hapot syvemmälle ihoon. Tästä johtuen ne eivät sovi kaikista herkimmille. Kuitenkin esimerkiksi Olivia Klein tuotteissa BHA -happoja käytetään toimivissa, mutta melko maltillisissa pitoisuuksissa, jonka vuoksi ne sopivat useimmille. Sarjan Hydra ja Acne Toner ovatkin erinomaisia vaihtoehtoja laajentuneiden ihohuokosten hoitoon ja ennaltaehkäisyyn!

Lisäksi taikapähkinällä on todettu olevan ns. ihohuokosia supistavia ominaisuuksia sen sisältämien tanniinien vuoksi. Tämä vaikutus on melko lyhytkestoinen, mutta antibakteerisena taikapähkinä edesauttaa ylläpitämään ihohuokosten puhtautta. Taikapähkinä on lisäksi erinomainen raaka-aine rasvoittuvalle iholle ja yksinkertaista tuotetta kaipaavalle!

Lisäksi suosittelemme myös:

4. Laajentuneet ihohuokoset silmin nähden pienemmiksi

Nopein, ja jo yhden käyttökerran jälkeen näkyvimpiä tuloksia laajentuneiden ihohuokosten hoidossa antava keino on ihohuokosia syväpuhdistava naamio. Tähän löydät valikoimastamme kaksi huippuvaihtoehtoa!

  • Olivia Klein Detox Masque on syväpuhdistavista naamioistamme superhelppokäyttöinen vaihtoehto, joka myös kosteuttaa ihoa tehokkaasti. Voit käyttää tätä naamiota huoletta parikin kertaa viikossa!

    Laajentuneita ihohuokosia tehokkaasti hoitavat raaka-aineet: syväpuhdistava aktiivihiili, ihohuokosia puhdistava BHA -happo sekä B3 -vitamiini eli niasiini. Granaattiomenan kevyesti kosteuttavat hedelmähapot ja tehokkaasti kosteuttava hyaluronihappo.

  • Flow Cosmetics Detox Mask on puolestaan kaksikostamme tehokkaamin syväpuhdistava sillä siinä on runsaasti kahta luonnon omaa detox raaka-ainetta: kaoliinisavea ja aktiivihiiltä. Naamion pohja on iholle kosteutta sitovaa, antibakteerista kotimaista hunajaa.

    Laajentuneita ihohuokosia tehokkaasti hoitavat raaka-aineet: syväpuhdistava kaoliinisavi ja aktiivihiili, papaijan kevyesti kuorivat entsyymit.

Tutustu ohessa:

5. Tue ihon kimmoisuutta ja vanhene fiksusti!

Myös ihon veltostuminen voi saada ihohuokoset näyttämään suuremmilta. Kosmetiikkamaailmassa puhutaan paljon anti-age tuotteista. Tästä saattaa tulla tunne, että ei ole niin väliä miten ihoaan hoitaa ennenkuin tulee tiettyyn ikään, jolloin anti-age tuotteiden käyttö tulisi aloittaa ja ikäänkuin tällä tavoin estää vanheneminen tai että ikääntymisen merkkejä ei voisi ennenaikaisesti ehkäistä.

Me TwistBellä sen sijaan olemme “fiksun vanhenemisen kannalla”. Tällä tarkoitamme sitä, että kun valitsee nuoresta saakka aidosti ihoa hoitavia tuotteita, ymmärtää omien elintapa- ja ihonhoitovalintojen merkityksen ja omaa itseään arvostavan iloisen elämänasenteen niin voi aidosti kokea itsensä kauniiksi kaiken ikäisenä!

Täsmävinkkejä ikääntyvän ihon hoitoon

Olemme koonneet erikseen myös tuotesuositukset ikääntyvän ihon hoitoon iän mukaan.

Tarjoamme tarkkaan kuratoidut täsmäsuositukset ikääntyvän ihon tarpeisiin tuotteista, jotka soveltuvat niin +45-vuotiaalle kuin +65 vuotiaalle!

Muistathan myös auringonoton vaikutuksen

Auringon ollessa yksi merkittävimpiä ihoa ennenaikaisesti ikäännyttävistä ja veltostuttavista tekijöistä suosittelemme välttelemään auringonottoa kasvojen alueella ja käyttämään auringossa ollessa aurinkosuojaa.

Lue myös:

Hyvä paha aurinko - Opas fiksumpaan auringonottoon

Finnit pois - Mitä voin tehdä?

Kokonaisvaltainen ihonhoito - Mikä kaikki vaikuttaa ihon kuntoon?

7 keinoa edesauttaa kehon palautumista ja ihon hyvinvointia

Kenelle kasvoöljyt sopivat?

Kirjoittaja:
Kati Partanen

Ihonhoidon asiantuntija, TwistBen perustaja ja markkinointijohtaja


Lisää kirjoituksia: TwistBe Blogi

Paras kasvonaamio? Asiatuntijan vinkit ihon eri tarpeisiin
Kasvonaamio - Asiantuntijan vinkit ihon...

28. 10. 2020

Naamiot ovat erinomaisia täydentäviä tuotteita ihonhoitoon vuodenaikojen vaihdellessa aivan kaikille.

Kokosimme tähän blogipostaukseen ihonhoidon asiantuntijoidemme toimivimmat kasvonaami...

Lue lisää
Ihana iho -messut toivat piristystä poikkeusaikaan
Ihana iho -messut toivat piristystä poi...

22. 10. 2020

I love me -messujen siirryttyä tältä syksyltä ensi vuoteen päätimme järjestää TwistBellä omat messut poikkeusajan keskelle piristystä tuomaan: näin syntyi Ihana iho -hemmottelumessut!

Täs...

Lue lisää
Ihana iho hemmottelumessut 2020
Ihana iho hemmottelumessut 2020

12. 10. 2020

I love me -messut siirtyivät syksyyn 2021, mutta me TwistBellä päätimme järjestää oman messutapahtuman niiden tilalle: Ihana iho -hemmottelumessut.

Katso tästä koko ohjelma sekä verkkokau...

Lue lisää

Liity postituslistalle

Suomi