Laajentuneet ihohuokoset - mikä avuksi? 5 täsmävinkkiä!

Laajentuneet ihohuokoset - mikä avuksi? 5 täsmävinkkiä!

Meiltä kysytään jatkuvasti apua laajentuneisiin ihohuokosiin ja siihen, mitä niille voisi tehdä. Kokosimme tähän postaukseen parhaat ihonhoidon asiantuntijoiden hyväksymät täsmävinkit laajentuneiden ihohuokosien hoitoon! Kerromme mistä suuret ihohuokoset johtuvat ja miten saada ihohuokoset pienemmäksi.

Tässä blogissa kerromme:

Miksi ihmisillä on ihohuokoset? 

Ihohuokosilla on tärkeä rooli ihomme toiminnassa. Sen lisäksi ne toimivat ihokarvojen "kotina". Ne ovat myös reitti ihon omalle kosteuttajalle eli talille. Ihohuokosten kautta iholle kulkeutuu muitakin tärkeitä mikroravinteita, kuten esimerkiksi haavojen parantamista nopeuttavaa E -vitamiinia.

Jokaisella meistä siis on ihohuokoset, eikä niistä voi päästä eroon (tätäkin näkee kysyttävän nettipalstoilla). Kuinka selvinä ne näkyvät, siihen pystyy kuitenkin lähes jokainen meistä vaikuttamaan!

Ihohuokosten koko vaihtelee geeniperimämme mukaan.

Mistä laajentuneet ihohuokoset johtuvat?

Geeniperimä

Toisilla ihohuokoset ovat luonnollisesti hyvin huomaamattomat kun taas toisilla huomattavasti suuremmat ja näkyvämmät. Kun ihohuokoset ovat laajemmat, kulkeutuu iholle todennäköisemmin myös enemmän talia.

Tämä ei kuitenkaan ole ainoastaan huono asia, vaan sillä on myös kääntöpuolensa: Rasvoittuva ja talintuotannoltaan aktiivisempi iho ikääntyy tyypillisesti hitaammin kuin kuiva iho!

Ikääntyminen

Ikääntymisen johdosta luonnollinen kollageenin ja elastaanin määrän väheneminen aiheuttaa ihon veltostumista, ja tämä voi myös näkyä ihohuokosten laajentumisena. Auringolle altistuminen on yksi merkittävimpiä ihoamme ennenaikaisesti vanhentavia tekijöitä, ja joka on syytä huomioida myös laajentuneidesta ihohuokosista huolissaan ollessaan.

Talirauhasten liikatoiminta

Talirauhasten toiminnan häiriintyminen puolestaan voi talin liikatuotannon seurauksena kerryttää talia ihohuokoseen venyttäen tätä ja siten konkreettisesti laajentaa ihohuokosta käytännössä peruuttamattomasti. Tähän voi kuitenkin vaikuttaa oikeaoppisella ihonhoidolla! 

Onko mahdollista ennaltaehkäistä laajentuneiden ihohuokosten syntyä?

Laajentuneiden ihohuokosten hoidossa ennaltaehkäisy on ehdottomasti avainasemassa. Ennakoivalla ja systemaattisella hoidolla saat parhaimmat tulokset. Ennaltaehkäisyssä keskitytään on tärkeä keskittyä muun muassa  ihohuokosia venyttävien tukkeumien vähentämiseen.

Tässä avainasemassa on ihon hoitaminen sen luonnollista tasapainoa tukien, kuormitusta minimoiden ja kokonaisvaltainen ihonhoito huomioiden. 

Huomioi ainakin nämä 3 vinkkiä laajentuneiden ihohuokosten ennaltaehkäisyssä:

  1. Puhdista iho oikein ja oikealla tuotteella - Tämä tarkoittaa, että valitset tuotteen, joka puhdistaa ihosi häiritsemättä ihon luontaista toimintaa. Esimerkiksi liian kuivattava puhdistusaine triggeröi ihon tuottamaan lisää talia ja tätä emme halua. Kokeile puhdistukseen esimerkiksi asiakkaidemme suursuosikkia Apeiron puhdistusmaitoa tai kevyesti ihoa kuorivaa Leahlani Pamplemousse emugoituvaa puhdistusöljyä, joka auttaa pitämään ihohuokoset puhtaana. Puhdistusta voi myös tehostaa konjac sienen avulla, sillä se auttaa pitämään ihohuokoset puhtaana. 
  2. Huolehdi ihon viikkohoitorutiinista - Viikkohoitoon kuuluvat kuorinnat sekä erilaiset puhdistavat ja kosteuttavat naamiot. Esimerkiksi syväpuhdistavan naamion avulla varmistat, että ihohuokoset pysyvät puhtaana, eikä niihin pääse kertymään talia, joka saa ihohuokoset näyttämään laajentuneilta. Käytä esimerkiksi tätä Baiobay Purifying naamiota 1-2 kertaa viikossa.
  3. Elintavoilla on luonnollisesti suuri merkitys ihomme hyvinvoinnissa, myös laajentuneiden ihohuokosten ennaltaehkäisyssä. Siksi puhumme Twistbellä aina kokonaisvaltaisesta ihonhoidosta. Laajentuneiden ihohuokosten ennaltaehkäisyssä on tärkeää muun muassa edistää ihon pintaverenkiertoa liikkumalla, vähentää tukkeumien syntyä monipuolisella prosessoimattomalla ravinnolla ja tukea kehon puhdistuselimien toimintaa ylläpitämällä sopivaa tasapainoa kuormituksen ja levon välillä. 

Kärsitkö iho-ongelmista, mutta et ole saanut haluamiasi tuloksia sen hoidossa? Tutustu myös iho-ongelmien hoitoon keskittyvään ruokavalio-oppaaseen, joka sisältää 21 iho-ongelmiin auttavaa reseptiä!

Oletko huolissasi, että ihonhoitorutiinissasi on tuotteita, jotka tukkivat ihohuokosia? Tai tuntuuko itselle sopivien tuotteiden valinta vaikealle, koska iholla on monta eri tarvetta?

Tule ihotyyppianalyysiimme! Ihonhoidon asiantuntijamme kartoittaa tilanteesi kattavan ennakkotietolomakkeen avulla. Tuloksena saat sinulle henkilökohtaisesti kirjoitetun 10-15 sivuisen oppaan oman ihosi hoidosta, jossa kerrotaan tarkalleen mitä tuotteita sinun kannattaa ihollesi käyttää ja miten sitä kannattaa hoitaa parhaiden tulosten aikaansaamiseksi! 

5 täsmävinkkiä, joilla saat laajentuneet ihohuokostet pienemmiksi

Mikäli ihonhoitorutiinisi eivät ole olleet kunnossa ja laajentuneet ihohuokoset ovat jo päässeet syntymään tai ihohuokoset näyttävät sinusta suurille, ei kannata vielä heittää pyyhettä kehään!

On hyvä huomata, että ihohuokosen tukkeuma saa ihohuokosen näyttämään isommalta, mutta se ei automaattisesti tarkoita, että huokonen on välittömästi suurentunut ns. normaalikoostaan tai etteikö asialle voisi tehdä jotain. Seuraavilla vinkeillä lähes kaikki saavat välittömiäkin tuloksia ihohuokosten näkyvyydessä!

1. Vältä komedogeenisiä öljyjä

Tarkkaile käyttämiesi tuotteiden vaikutuksia ihollasi. Tuntuuko, että jokin tuote aiheuttaa ihollasi tukkeumaa? Esimerkiksi kookooksella ja kaakaolla on korkeampi komedogeenisyysluokitus.

Ne voivat sen vuoksi aiheuttaa ihohuokosten tukkeumaa ja tätä kautta laajentuneet tai suuret ihohuokoset. Se ei tee näistä huonoja raaka-aineita, ja niiden mahdollinen tukkivuus iholla on hyvin yksilöllistä.

Tähän on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota, ja valita tarpeen tullen tuotteita joissa näitä ei ole tai niiden rooli on pieni.

Kun vältät komedogeenisiä öljyjä, ennaltaehkäiset tukkeumien syntymistä ja sen aiheuttamaa ihohuokosten laajentumista.

Lisää kasvoöljyistä eri ihotyypeille voit lukea blogissamme täällä.

”Apeiron

Tällä öljyllä sen sijaan hoidat epäpuhtauksia ja laajentuneita ihohuokosia

Valikoimamme bestsellereihin kuuluva Apeironin jojobateepuuöljy auttaa  tehokkaasti taistelemaan finnejä ja tukkeumia vastaan, jolloin ihosi pysyy sileänä ja ihohuokosten toiminta optimaalisena. Sillä on yli 700 asiakarvostelua 4,5 tähden keskiarvolla! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2. Käytä kasvojen kuorintavoidetta

Oikein valittu ja ihon luontaista tasapainoa tukeva kasvojen kuorintavoide auttaa puhdistamaan ihohuokosia ja tätä kautta hoitamaaan laajentuneita ihohuokosia kun tukkeumat ja ylimääräinen tali saadaan pois iholta. Näin ihohuokoset myös näyttävät pienemmille eivätkä erotu esimerkiksi meikin alta niin selvästi.  

Kokeile näitä ihonhoidon asiantuntijoiden suosimia kuorintavoiteita:

”Leahlani

Leahlani Honey Love 3-in-1 Mask kuorintanaamio

Super tehokas monitoimituote, joka tehopuhdistaa ihohuokosia ja saa ihosi näyttämään eloisalle, kirkaalle ja puhtaalle.

Sopii kaikille ihotyypeille, mutta on erityisen ihanteellinen samealle, tukkeutuneelle, rasvaiselle tai akneen taipuvaiselle iholle.

”Baiobay

Baiobay Face & Lips Exfoliating Scrub kasvokuorinta

Jos ihosi on herkkä, valitse sen sijaan tämä huumaavan tuoksuinen ja hellävaraisen tehokas kuorintavoide.

Käytä kuorintavoidetta kerran viikossa.

3. Ihohuokosia ns. supistava seerumi - toimiiko se?

Emme Twistbellä pidä varsinaisesti termistävä "ihohuokosia supistava", sillä ihohuokosissa ei varsinaisesti ole lihasta, joka voi supistua. Supistava vaikutus saadaan kuitenkin aikaan pitämällä ihohuokoset puhtaana ja käyttämällä:

  • Ihohuokosia napakoittavia raaka-aineita kuten taikapähkinää (tämä on oikea raaka-aine vaikka kuulostaa keksityltä!)
  • Ihohuokosia puhdistavaa salisyylihappoa eli BHA:ta, jota löytyy luonnonkosmetiikasta mm valkopajun kuoriuutteesta
  • Niasiiniamidia, joka auttaa laajentuneisiin ihohuokosiin 
  • Leväuutetta, joka tasapainottaa talintuotantoa

Näitä raaka-aineita suosimalla saat ihohuokoset pienemmiksi eivätkä ihohuokoset näytä laajentuneilta.

Kyseisiä raaka-aineita löydät muun muassa näistä ihonhoidon asiantuntijoiden suosittelemista seerumeista:

”Pure=Beauty

Pure=Beauty Balance Booster seerumi

Pure=Beauty Balance Booster seerumi pitää ihohuokoset puhtaina sekä hillitsee tulehdusta ja talintuotantoa, vähentää punoitusta ja ihoärsytystä.

”Flow

Flow Cosmetics AHA & BHA seerumi

Flow Cosmetics AHA & BHA seerumi puhdistaa ihoa poistaen tukkeumia ihohuokosista pitäen ihon kirkkaana.

”Olivia

Olivia Klein Hydra Serum hoitoseerumi

Olivia Klein Hydra Serum vähentää talin tuotantoa, ennaltaehkäisee tukkeumien syntyä ja tasoittaa ihoa pienentäen ihohuokosia.

Lue myös artikkeli: Missä järjestyksessä ihonhoitotuotteet laitetaan?

4. Laajentuneet ihohuokoset silmin nähden pienemmiksi

Nopein, ja jo yhden käyttökerran jälkeen näkyvimpiä tuloksia laajentuneiden ihohuokosten hoidossa antava keino on ihohuokosia syväpuhdistava naamio, josta puhuimme myös ennaltaehkäisevissä vinkeissä.

Kokeile näitä ihonhoidon asiantuntijoiden suosittelemia syväpuhdistavia kasvonaamiota

”Olivia

Olivia Klein Detox Masque syväpuhdistava aktiivihiilinaamio

Laajentuneita ihohuokosia tehokkaasti hoitavat raaka-aineet: syväpuhdistava aktiivihiili, ihohuokosia puhdistava BHA -happo sekä B3 -vitamiini eli niasiini. Granaattiomenan kevyesti kosteuttavat hedelmähapot ja tehokkaasti kosteuttava hyaluronihappo.


”Esse

Esse Clay Mask Syväpuhdistava savinaamio

Poistaa ja ehkäisee mustapäitä! Esse Clay Mask on herkän ihon syväpuhdistaja. Tehokas savinaamio, joka ei kuivahda iholle kiristäväksi. Syväpuhdistuksen lisäksi kosteuttaa jättäen ihon pehmeäksi ja kimmoisaksi.

Tutustu myös tähän:

”Esse

Esse Refining Cleanser

Tämä auttaa pitämään ihohuokoset puhtaana, jottei niihin pääse muodostumaan tukkeumia. Tehosta tällä puhdistustuotettasi kaksi kertaa viikossa tai käytä syväpuhdistavana naamiona

5. Tue ihon kimmoisuutta 

Myös ihon veltostuminen voi saada ihohuokoset näyttämään suuremmilta. Kosmetiikkamaailmassa puhutaan paljon anti-age tuotteista. Tästä saattaa tulla tunne, että ei ole niin väliä miten ihoaan hoitaa ennenkuin tulee tiettyyn ikään, jolloin anti-age tuotteiden käyttö tulisi aloittaa ja ikäänkuin tällä tavoin estää vanheneminen tai että ikääntymisen merkkejä ei voisi ennenaikaisesti ehkäistä.

Me Twistbellä sen sijaan olemme “fiksun vanhenemisen kannalla”. Kun hoidat ihoasi Twistbe ihonhoitometodin mukaisesti ylläpidät ihosi nuorekkuutta eikä ihosi pääse veltostumaan ennenaikaisesti jolloin myöskään ihohuokoset eivät näytä laajentuneilta niin helposti. 

Mitä seuraavaksi?

  1. Shoppaile tästä kategoriasta täsmätuotteet laajentuneille ihohuokosille - kun ostat kerralla neljä tuotetta, saat 10 % alennuksen.
  2. Tutustu niasiiniamidiin - se on loistava raaka-aine iholle, jolla on laajentuneita ihohuokosia.
  3. Olethan jo uutiskirjeemme tilaaja? Tilaajana saat tiedon tuoteuutuuksista, tarjouksista ja ihonhoidon webinaareista ensimmäisenä.

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista