0

Ostoskorisi on tyhjä

Miksi käyttämälläsi deodorantilla on väliä?

Miksi käyttämälläsi deodorantilla on väliä?

Deodorantti on varmasti yksi niistä kosmetiikkatuotteista, jota ilman harva meistä tuntisi tulevansa toimeen. Eikä pelkoa, tämä postaus ei kerro siitä kuinka sinun tulisi hylätä deodorantin käyttö, mutta uskomme että sillä on merkitystä millaista deodoranttia käytät.

Ensimmäinen deodorantti tuotiin markkinoille jo vuonna 1888. Tämä oli vahamainen voide, joka sai hajuja tappavan tehonsa sinkkioksidista. Hienhajua on kuitenkin torjuttu jo paljon ennen tätä; muinaisessa Egyptissä luonnollisilla öljyillä, Lähi-Idässä alkoholipitoisilla nesteillä ja Aasiassa mineraalisuolalla. Antiperspirantit näkivät päivänvalon jo vuonna 1903, ja ne ovatkin meistä useimmille se tutuin ja luotettavin deodorantti, jota olemme nuoresta alkaen käyttäneet.

Antiperspiranttien on kuitenkin havaittu olevan jopa enemmän haitallisia kuin hyödyllisiä. Miksi?

Meillä kaikilla on noin 2,6 miljoonaa ihorauhasta, joiden tärkein tehtävä erittää kuona-aineita ja osallistua lämmönsäätelyyn. Hikoilu on siis normaalia. Antiperspiranteilla pyrimme estämään tämän tarpeellisen ja luonnollisen kehomme reaktion. Jopa urheillessa kun kehomme pitäisi saada puhdistua, estämme sitä antiperspirantin keinoin. Toki, hikoilu normaaliarjessa ei ole miellyttävää. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että luonnolliseen deodoranttiin (tai jopa deodorantittomuuteen) siirryttyäsi kehosi löytää aivan uudenlaisen tasapainon ja hikoilu vähenee. Antiperspirantin poisjättäminen ei ole aina helppoa ja voi viedä viikosta useaan viikkoon aikaa, mutta usko pois, tulet vain yllättymään.

Epäsäännöllinen käsien ja otsan hikoilu voi myös johtua antiperspirantin käytöstä, monet asiakkaamme ovat saaneet nämä ns. sivuvaikutukset katoamaan vaihdettuaan luonnolliseen deodoranttiin.

Antiperspirantit sisältävät myös alumiinia sekä usein monia muita kehoamme ja ympäristöä kuormittavia ainesosia kuten parabeeneja, hajusteita ja pftalaatteja, joiden on havaittu aiheuttavan jopa hormooniepätasapainoa, allergioita sekä viitteitä syöpäkasvaimiin.

Entäpä hien epämiellyttävä haju?

Hien epämiellyttävä haju viestii kehossamme tai ihollamme olevista epäpuhtauksista. Siihen vaikuttaa niin ruokavaliomme, henkinen hyvinvointimme kuin myös ulkoinen hygieniamme. Jos siis syöt hyvin, olet onnellinen ja pidät puhtaudestasi huolta ei hikesi kuulu haista. Toisaalta, vietämme hektistä elämää, vaatteemme koostuvat monesti keinokuiduista ja kukaan meistä ei ole täydellistä ruokavaliota noudattava. Sen vuoksi on mahtavaa, että on olemassa luonnollisia deodorantteja, jotka antavat ihorauhasien hengittää, mutta estävät epämiellyttävien hajujen muodostumista iholla luonnollisin keinoin.

Miksi et siis valitsisi puhtaampaa vaihtoehtoa?

Suosittelemme rohkeasti kokeilemaan luonnollista ja puhdasta deodoranttia. Olemme etsineet huolella valikoimiimme todella puhtaat, alkoholittomat ja tehokkaat deodorantit. Valitse itseäsi miellyttävä tuoksu (tai tuoksuton) ja anna kehollesi muutamia viikkoja aikaa. Tulet varmasti yllättymään positiivisesti.

Mitä seuraavaksi?

  1. Tutustu valikoimamme muihin deodorantteihin.
  2. Lue myös Luonnonkosmetiikan deodorantti - opas valintaan.
  3. Tilaa uutiskirjeemme, niin saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarjouksista ja uutuuksista sekä etuja vain uutiskirjeen tilaajille.

Lue myös

Kosmetiikan ainesosat - miksi sinun tulisi perehtyä niihin?

Liikunta, hikoilu ja ihonhoito.

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista