0

Ostoskorisi on tyhjä

Miten palashampoo toimii ja miten sitä käytetään?

Miten palashampoo toimii ja miten sitä käytetään?

Oletko miettinyt ekologisen ja edullisen palashampoon käytön aloittamista, mutta mietit vielä miten palashampoo toimii ja miten sitä oikein käytetään? Kokosimme tähän blogipostaukseen kaiken oleellisen mitä sinun tulee tietää aloittaaksesi hiustesi pesun palashampoolla!

Mitä palashampoot oikein ovat?

Palashampoot ovat saippuaan pohjautuvia hiustenpesutuotteita. Palashampoot eivät sisällä lainkaan tensidejä, kuten synteetistä SLS:a (Sodium Lauryl Sulfate) tai SLES:a (Sodium Laureth Sulfate) tai luonnonkosmetiikassa sallittuja Sodium Coco Sulfatea tai vaikkapa Coco Glucosidea. Tästä syystä palashampoot käyttäytyvät hieman eri tavalla kuin shampoot, jotka sisältävät esimerkiksi edellä mainittuja tensidejä.

Saippua on mieto pesevä aines, joten se on hellävarainen hiuspohjalle ja monet ovatkin saaneet palashampoista apua mm. hiuspohjan ongelmiin, kuten hilseilyyn ja kutinaan. Saippuapohjainen palashampoo tekee hiukset todella kuohkeiksi ja useimmat käyttäjät eivät kaipaa lisäksi lainkaan muotoilutuotteita, sillä hiukset ovat helpommin muotoiltavat.

Toisille palashampoosta saattaa tulla tahmeutta hiuksiin käytön alussa. Olemme havainneet, että näin on useimmiten silloin kun kyseessä on värjätyt hiukset ja mikäli muotoilutuotteita on käytetty säännöllisesti paljon. Tahmeus johtuu siirtymisestä saippuapohjaiseen tuotteeseen, mutta häviää yleensä muutamien pesujen kuluessa. Eli ei missään nimessä kannata heti luovuttaa, mikäli palashampoo ei aluksi tunnu hyvältä.

Miten palashampoota käytetään?

  • Kastele hiuksesi huolellisesti lämpimällä vedellä (vaahtoa syntyy paremmin lämpöisessä vedessä) ja kastele hieman myös palashampoota
  • Hiero palalla hiuksia niin kauan, että vaahtoa on runsaasti joka puolella
  • Vaahdota huolella myös niska, etenkin, jos sinulla on pitkät hiukset. Lisää tarvittaessa kesken vaahdotuksen hiukan lämmintä vettä hiuksiin, jos vaahdotus ei tunnu lähtevän käyntiin. (Voit myös tehdä lyhyen välihuuhtelun ja vaahdottaa uudelleen tarvittaessa)
  • Kun vaahtoa on runsaasti hiuksissa, hiero hiuspohja sormin puhtaaksi. Tämän jälkeen huuhtele hiukset lämpimällä vedellä huolellisesti
  • Pyyhekuivaa ja lisää hoitotuote tarvittaessa

Säilytä palashampoota ilmavasti, jotta palashampoo pääsee kuivumaan hyvin käyttökertojen välissä. Säilytykseen sopii erinomaisesti mm. saippuapussi.

Palashampoon plussat ja miinukset

+ ekologinen, biohajoava koostumus

+ ei synteettisiä tensidejä, jotka saattavat kuivattaa hiuspohjaa ja aiheuttaa ihoärsytystä

+ hiuksista tulee kuohkeat ja ilmavat

+ hiukset ovat helpommin muotoiltavat

+ hiuksista tulee taipuisammat

+ jätteen määrä on minimaalinen

+ sopii koko perheelle

+ pala on todella riittoisa, joten se tulee edulliseksi käytössä

+ pala on kätevä kuljettaa mukana, se ei paina paljoa ja on kätevä myös lentomatkoilla (koska se ei ole neste)

+ Suomessa valmistettu tuote

- hiuksiin saattaa tulla tahmeutta alkuun (kokeile hiushuuhdetta, joka poistaa tahmeutta)

- joillakin käyttäjistä on vaikea päästä tahmeudesta eroon (tämä on erittäin harvoin, sillä suurimmalle osalle palashampoot sopivat jo ensimmäisestä käyttökerrasta loistavasti)/p>

Jos palashampoo jättää hiukset tahmaiseksi, miten saan sen toimimaan?

Kun aloittaa palashampoon käytön, riippuen hiuslaadusta, käsittelyistä ym. tekijöistä, saattaa tahmaisuutta tulla paljonkin.

Toisilla asiakkalla tuote toimii heti hyvin, toisilla taas aloitus voi viedä todella useita pesukertoja. Käsitellyt hiukset ovat huokoisemmat ja niihin jää helposti jäämiä. Saippuapohjaisesta palashampoosta saattaa jäädä saippuajäänteitä kiinni näihin huokoisiin kohtiin hiuksissa ja ne tuntuvat tahmealta.

Ohjeita tahmaisuuden taltuttamiseen:

Vaahdota hiukset erittäin huolellisesti kauttaaltaan, niska ja erityisesti latvat. Vaahdotuksessa auttaa, kun teet ensin kevyen vaahdotuksen, sitten nopean välihuuhtelun ja alat vaahdottaa uudelleen. Palashampoo vaahtoaa paremmin lämpimällä kuin kylmällä vedellä. Huuhtele hiukset huolellisesti lämpimällä vedellä. Pyyhekuivaa kevyesti.

Huuhtele hiukset Flow kosmetiikan hiushuuhteella tai vaihtoehtoisesti omenaviinietikka-vesi seoksella (n. 2dl vettä ja 20-30ml viinietikkaa), tämä auttaa tahmaisuuteen nopeasti. Huuhteen levityksessä tulee olla myös huolellinen, jotta sitä pääsee hiusten väleihinkin kunnolla.

Voit tehdä huuhtelun vahvempana seoksena kuin ohjeessa sanotaan, se auttaa tahmaisuuteen nopeammin, tai voit esim. jatkaa huuhdetta normalilla omenaviinietikalla niin se tulee edullisemmaksi. Voit myös kokeilla ruokasoodalla huuhtelua ennen pesua: 1 ruokalusikka ruokasoodaa ja 250 ml vettä. Sen jälkeen pesu normaalisti.

Tarvitaanko palashampoon kanssa hoitoainetta?

Pitkiin hiuksiin suosittelemme aina hoitoainetta, sillä pitkän hiuksen latva on kuluneempaa ja tarvitsee siten suojaa.

Näin käytät hiushuuhdetta oikein:

Pese hiukset ja pyyhekuivaa ne huolella. Kuivaus on tärkeää, jotta liika vesi poistuu hiuksesta ja hius kykenee paremmin vastaanottamaan hoidon. Hoitoainetta kuluu myös huomattavasti pienempi määrä kun opettelet tekemään tämän kevyen pyyhekuivauksen.

Kuivauksen jälkeen annostele hoitoainetta pieni määrä, riippuen hiustesi pituudesta. Lyhyelle hiukselle riittää teelusikallinen tai vähemmän ja pitkälle ruokalusikallinen. Lisää toki hoitoainetta jos tuntuu siltä, sillä nämä määrät ovat suuntaa antavia. Levitä hoitoaine ensisijaisesti hiusten latvoihin. Jos sinulla on rasvoittuva hiuspohja, varo levittämästä hoitoa hiusten tyveen. Jos hiuspohjasi on kuiva, voit toki levittää hoidon koko hiukseen ja vaikkapa hiuspohjaan myös. Hoitoaine kosteuttaa kuivaa hiuspohjaa.

Miten hiushuuhde toimii?

Flow kosmetiikan hiushuuhteet ovat omenaviinietikkapohjaisia tiivisteitä, jotka laimennetaan veteen ennen käyttöä. Hiushuuhteen lisäksi ei ole tarpeen käyttää hoitoainetta, vaan ne toimivat sellaisenaan hoitavana ja selvittävänä tuotteena. Huuhde poistaa myös tehokkaasti tahmeutta, mikäli hiuslaatusi on sellainen, että tahmeutta palan käytöstä on tullut.

Huuhteella hiuksista tulee todella kiiltävät ja hyvin selvittyvät. Hiushuuhteen voi sekoittaa vaikkapa muovikuppiin, eli kaada kupin pohjalle ohjeen mukainen pieni määrä tiivistettä ja lisää päälle vettä. Sen jälkeen kaada seos hitaasti pestyihin pyyhekuivattuihin hiuksiin. Voit joko jättää tuotteen hiuksiin tai huuhdella kevyesti päältä. Kuitenkaan ei kannata tehdä pitkää huuhtelua, jotta tuotetta jää hiukseen. Hiushuude hoitaa myös hiuspohjaa ja se kannattaakin levittää ihan hiusten tyveen saakka. Rasvoittumiseen saa apua Kataja hiushuuhteesta kun taas kuiva hiuspohja hyötyy rauhoittavasta Kanerva huuhteesta.

Mitä asiakkaat sanovat palashampoista

Poimintoja palashampoiden käyttäjien lähettämistä tuotearvioista:

"Paras ikinä! Minulla on herkkä päänahka ja ohuet hiukset ja tämä on paras shampoo mitä olen ikinä käyttänyt. Päänahka voi hyvin, tuntuu että hiuksia lähtee vähemmän. Ennen olen käyttänyt kampaamon tuotteita mutta tämä on kuitenkin parempi. Hiukset ovat paljon tuuheammat enkä tarvitse käyttää mitään muotoilutuotteita. Mies ei myöskään halua käyttää mitään muuta!"

"Loistava tuote! Olen käyttänyt tuotetta pari kuukautta. Kävin juuri kampaajalla ja hän kehui hyväkuntoisia hiuksiani. Minulla on pitkät, paksut, luonnonkiharat hiukset. Kampaaja sanoi, että hiukseni eivät ole kuivat, kuten luonnonkihara usein on. Helppo käyttää ja vaahtoaa hyvin. Välillä käytän kehäkukkauutetta hoitona."

"Hyvä ja luonnollinen keino pestä hiukset Tämä tuote on loistava! Ensimmäinen shampoo, jolla voin pestä pitkät hiukseni ilman että tarvitsen enää edes erillistä hoitoainetta. Pientä kärsivällisyyttä kyllä pitää olla, että hiukset tottuvat (ja itse tottuu) tuohon uuteen pesutapaan ja shampooseen. Ensialkuun hiuksen todella tuntuvat tahmeilta. Mutta niinkuin tuolla teksteissä luvataan, niin tuo ilmiö kyllä häipyy ajan kanssa. Luonnolliset raaka-aineet ovat myös se mitä etsin. Enpä kyllä enää vaihda takaisin pulloshampooseen! Ai niin. Lisäksi tämä poistaa kuljetusmassasta ja kustannuksista sen turhan "veden" painon ja osuuden. Mitä sit vettä roudaamaan ympäriinsä, kun tarkotus on saada shampoota?"

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista