0

Ostoskorisi on tyhjä

Miten puhdistusöljyä käytetään?

Miten puhdistusöljyä käytetään?

Laadukkaat puhdistusöljyt ja -balsamit ovat ihoystävällisimpiä ihon puhdistustuotteita. Niiden avulla voidaan tehdä perusteellinen kasvojen syväpuhdistus, joka ei kuitenkaan horjuta ihon omia toimintamekanismeja. Öljyt liottavat tehokkaasti rasvaliukoiset tuotteet kuten ripsivärit, kajalit ja meikkivoiteet, joten niiden avulla saa meikitkin puhdistettua tehokkaasti.

Puhdistusöljyllä tai -balsamilla tehty ihon puhdistus tasapainottaa ihon omaa kosteustasapainoa, sillä kasvipohjaiset öljyt ja balsamit irrottavat lian tehokkaasti, mutta eivät pese ihoa liikaa. Liian pesevät ihonpuhdistustuotteet ovatkin yksi suurin syy iho-ongelmien syntyyn. Kannattaakin lukea myös blogistamme miten välttää 3 yleisintä virhettä ihonpuhdistuksessa ja varmistaa, ettet aiheuta itsellesi iho-ongelmia.

Miten puhdistusöljyä käytetään?

Osa puhdistusöljyistä on myös käteviä, sillä niitä voi käyttää monipuolisesti muuhunkin ihon hoitoon. Esimerkiksi Baiobay -sarjan puhdistusöljy sopii myös vartalon kosteutukseen, vauvan kylpyveteen, suihkuöljyksi ja jopa liukuvoiteeksi!

Puhdistusöljyä voi käyttää joko kuivalle tai kostealle iholle. Sinulle paras öljypuhdistustapa riippuu ihotyypistäsi, meikkaustottumuksistasi sekä omista mieltymyksistäsi.

Puhdistusöljyn käyttö kuivalle iholle

Käytä puhdistusöljyä kuivalle iholle jos käytät runsaammin meikkiä tai sinulla on erittäin kuiva iho ja haluat välttää veden käyttämistä. Levitä puhdistusöljy kuivalle iholle ja hiero sitä koko kasvoille, myös kaulan ja silmien alueelle.

Pyyhi kasvot kostutetulla pyyhkeellä, musliiniliinalla tai vanulla niin kauan, että iholta ei enää irtoa meikkiä tai likaa. Halutessasi huuhtele kasvot vielä kerran ja taputtele kuivaksi pehmeällä pyyhkeellä.

Puhdistusöljyn käyttö kostealle iholle

Voit käyttää puhdistusöljyä kostealle iholle jos käytät kevyttä meikkiä, peset meikit yleensä suihkussa tai käytät ripsiväriä, joka lähtee vain lämpimällä vedellä. Huuhtele kasvot ensin pelkällä vedellä. Tämän avulla osa meikistä lähtee irtoamaan ja varsinaista puhdistusainetta tarvitaan pienempi määrä. Hiero tämän jälkeen puhdistusöljyä ihollesi. Hiero kasvojasi kauttaaltaan, jotta meikki ja lika lähtee kunnolla irtoamaan. Pyyhi kasvot kostutetulla pyyhkeellä, musliiniliinalla tai vanulla niin kauan, että iholta ei enää irtoa meikkiä tai likaa.

Halutessasi huuhtele kasvot vielä kerran, ja taputtele kuivaksi pehmeällä pyyhkeellä.

Jos sinua mietityttää, mistä tietää, milloin iho on puhdas, suosittelemme tutustumaan asiaa käsittelevään blogipostaukseemme.

Kenelle puhdistusöljy sopii?

Puhdistusöljy sopii lähes kaikille ihotyypeille. Akne ja rosacea iho ovat ainoita ihotyyppejä, joille emme suosittele käytettäväksi puhdistusöljyä.

Mikäli sinulla on sekaiho tai epäpuhtauksiin taipuva iho, voit parittaa puhdistusöljyn puhdistusmaidon kanssa ja tehdä kaksoispuhdistuksen.

Miten hoidan ihoa oikein puhdistuksen jälkeen?

Kun iho on puhdas ja kuivattu, suosittelemme aina suihkuttamaan kasvoille laadukkaan kasvoveden. Kun kasvot ovat vielä kosteat kasvovedestä, levitetään kasvoille ihollesi sopiva kosteutustuote, kuten kasvoöljy, kasvobalsami tai kasvovoide. Mikäli käytät useampaa kosteutustuotetta kasvoveden lisäksi, esimerkiksi seerumia ja balsamia, levitetään ne aina kevyimmästä raskaimpaan.

Lue myös:

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista