0

Ostoskorisi on tyhjä

Nuoren ihonhoito

Nuoren ihonhoito

Murrosiässä nuoren iho kokee muutoksen ja iholle saattaakin alkaa herkemmin ilmestyä epäpuhtauksia. Taustalla ovat hormonaaliset muutokset, mutta omilla elintavoilla ja oikeilla ihonhoitorutiineilla voi oireisiin hakea helpotusta. Ihoa kannattaa alkaa aktiivisesti hoitamaan viimeistään silloin, jos ja kun alkaa päivittäin käyttämään meikkiä.

Nuoren ihon puhdistus

Ihoa ei kannata ylihoitaa, vaan pyrkiä tukemaan ihon omia luonnollisia toimintamekanismeja. Kasvojen pesu puhdistusaineella on tarpeen vain iltaisin. Päivän päätteeksi tulee iholta poistaa meikit sekä päivän aikana kertyneet liat. Vaahtoavat ja geelimäiset pesuaineet ovat yleisesti ottaen liian peseviä tuotteita puhdistukseen.

Nuoren iho on ohuempi kuin aikuisen iho ja siten myös usein hyvin herkkä. Iho voi olla lisäksi samanaikaisesti myös rasvoittuva ja pintakuiva. Nämä oireet vain pahentuvat mikäli ihoa pestään liian voimakkailla tuotteilla. Maitomaiset, öljymäiset ja balsamimaiset puhdistustuotteet poistavat meikin ja lian tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Pehmeä konjac-sieni on erinomainen apuväline ihonpuhdistukseen, jolla voi varmistaa, että kaikki meikki on saadaan iholta pois. Konjac-sieni auttaa lisäksi pitämään ihohuokosia puhtaana. 

Aamuisin ihoa ei ole tarpeen, eikä kannata, pestä varsinaisella pesuaineella. Kevyt huuhtelu tai pyyhkäisy kasvovedellä riittää. Yön aikana iho uudistuu ja vahvistaa luontaista suojamuuriaan, jota ei aamulla ei kannata heikentää turhalla pesulla.

Nuoren ihon kosteutus

Puhdistuksen jälkeen on tärkeää muistaa ihoa kosteuttava ja tasapainottava kasvovesi. Nuorelle iholle sopii hyvin sataprosenttiset kukkaisvedet. Esimerkiksi ruusuvesi rauhoittaa ja kosteuttaa herkkää ihoa kun taas teepuuvesi auttaa pitämään epäpuhtauksia loitolla.

Kasvot suihkutetaan kosteaksi kasvovedellä ja tämän jälkeen lisätään hoitotuotteet. Näin hoitotuotteet imeytyvät paremmin ja lisäksi kasvoveden hoitavat ominaisuudet jäävät iholle, eivätkä vain haihdu pois. Myös rasvoittuva iho kaipaa kosteutusta ja kasvovesi onkin oikeaoppisen ihonhoitorutiinin yksi tärkeimpiä kulmakiviä.

Kasvoveden jälkeen kasvoille levitetään omaan tarpeeseen sopiva kasvovoide, balsami tai kasvoöljy. Suosittelemme lisäämään öljypitoisimmat tuotteet viimeiseksi, sillä silloin ne sitovat voiteen kosteuden allensa - eivätkä häiritse voiteen imeytymistä.

Vinkki: Teepuuöljy on luonnostaan antibakteerinen, joten se hoitaa jo syntyneitä epäpuhtauksia sekä ennaltaehkäisee uusien näppyjen syntymistä. Bestsellerimme, Apeironin jojojaba-teepuuöljy onkin nuoren ihon luottotuote, joka on erityisen hyvä valinta iltaisin kasvovoiteen sijaan käytettäväksi.

Mitä muuta nuoren ihonhoidossa tulisi huomioida?

Lapsuudesta murrosikään siirryttäessä on hyvä huomioida, että myös syömällämme ruoalla on merkittävä vaikutus esimerkiksi epäpuhtauksien syntyyn iholla. Nuorempana tästä ei tarvitse huolehtia, sillä talirauhaset eivät ole aktiivisessa tilassa, mutta murrosikään siirryttäessä tilanne muuttuu.

Nuoren (kuten ei muidenkaan) ei kannata syödä suuria määriä sokeria. Sokeri lisää tulehdusta kehossamme ja sen myötä myös epäpuhtauksia iholla. Sokeria ei ole pelkästään makeisissa, vaan esimerkiksi erilaiset limut, mehut ja jogurtitkin saattavat sisältää valtavia määriä sokeria. 

Jo murrosikäisenä olisi hyvä ymmärtää, että voimme vahingoittaa sekä hoitaa ihoa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Etenkin jos kärsii paljon epäpuhtauksista, ei huonolaatuisen ruoan syöminen, valvominen ja muut epäterveelliset tavat varmasti paranna tilannetta - päinvastoin. 

Jos iholla on paljon epäpuhtauksia, kannattaa myös huolehtia säännöllisestä tyynyliinan vaihtamisesta. Myös puhelin kannattaa putsata usein, sillä se on kosketuksissa kasvojen ihon kanssa useamman kerran päivässä. Näppylöitä ei myöskään kannata itse puristella, sillä ne voivat tulehtua sen seurauksena entisestään. Mekaaninen puhdistus kannattaa jättää ammattilaiselle - tarjoamme myös Twistbe hoitolalla nuoren iholle räätälöityä kasvohoitoa

Mitä seuraavaksi?

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista