Top 10 kauneusruoat: Nro 6 Marjat

Top 10 kauneusruoat: Nro 6 Marjat

Tiesitkö, että Suomessa kasvaa kymmeniä erilaisia syötäviä marjoja luonnonvaraisina ja on arvioitu, että luonnonmarjojen sadosta poimitaan vain noin kymmenesosa, eli tuhansia kiloja jää metsään odottamaan poimijaa. Tässä postauksessa käsittelemmekin siis marjoja ja niiden terveys- ja kauneushyötyjä, jotta sinäkin saat innostuksen suunnata marjan keruuseen!

Miksi marjoja kannattaa syödä?

Olet varmasti kuullut, kuinka marjat kuuluvat terveelliseen ruokavalioon. Saamme niistä monia elimistön tarvitsemia ravintoaineita kuten C-vitamiinia, suoja-aineita sekä ravintokuitua. Marjat sisältävät runsaasti antioksidantteja, joista tunnetuin on C-vitamiini.

Tyrnimarjassa, mustaherukassa, lakassa ja pihlajanmarjassa on enemmän C-vitamiinia kuin sitrushedelmissä tai muissa tavallisissa hedelmissä.

Marjojen syönti kannattaa myös ihonhoidon näkökulmasta, esimerkiksi mansikan ja vadelman sisältämä biotiini parantaa ihon, hiusten ja kynsien kuntoa. Käymme nyt läpi tarkempaa tietoa muutamista yleisimmistä marjoistamme.

Mustikka

Kaikille tuttu mustikka sisältää mm. C-vitamiinia, mangaania ja kuitua. Mustikat sisältävät polyfenoleiksi kutsuttuja fytonutrientteja, joilla on antioksidanttisia ja tulehduksia estäviä vaikutuksia. Ihonhoidon näkökulmasta mustikoiden syönti kannattaa, sillä ne sisältävät A, C, E ja K vitamiinia, jotka kaikki vaikuttavat ihomme hyvinvointiin. Ihosi tarvitsee myös sinkkiä, kuparia, kaliumia, magnesiumia sekä mangaania ja mustikoista saat myös näitä ravintoaineita. Mustikat ovat lisäksi hyödyllisiä silmien terveyden kannalta.

Puolukka

Puolukat ovat erittäin suosittuja marjoja pohjoismaissa, eikä syyttä. Ne ovat täynnä polyfenoli-nimisiä antioksidantteja, jotka vahvistavat immuunijärjestelmäämme. Puolukat soveltuvat hyvin myös osaksi detox-kuuria ja edistävät ruoansulatusta sekä painonpudotusta. Puolukoiden on myös ajateltu olevan hyväksi iholle ja sisältävän luonnollisia anti-aging ominaisuuksia.

Puolukka sisältää luontaisesti A, B-, C-, E- ja K-vitamiinia, kuitua, joka auttaa ruoansulatukseen sekä mineraaleja kuten kalsiumia, magnesiumia, rautaa, natriumia sekä kaliumia.

Mustaherukka

Mustaherukkaa on tyypillisesti käytetty flunssan hoitoon. Mustaherukoissa on runsas antioksidantti sisältö, ne auttavat ruoansulatukseen sekä immuniteetin vahvistamiseen. Mustaherukoilla on tiedetty olevan myös anti-aging vaikutuksia ja parantavan ihon kuntoa.

Mustaherukoissa on C-, A- ja B-vitamiinia, kuitua, flavonoideja, omega rasvahappoja sekä mineraaleja kuten kalsiumia, kuparia, kaliumia, magnesiumia, mangaania.

Karpalo

Karpaloiden tiedetään sisältävän anti-aging-ainesosia, parantavan ihon kuntoa ja olevan hyvä munuaisille sekä virtsarakon toiminnan kannalta. Karpalojauhe sopii hyvin myös osaksi detox-kuuria ja auttaa painonhallinnassa.

Karpalo sisältää paljon C-, E- ja K-vitamiineja, kuitua sekä antioksidantteja, jotka tukevat kehon immuunipuolustusta ja aineenvaihduntaa.

Tyrni

Tyrni on todellinen supermarja, kuin myös kauneusmarja. Sillä on anti-aging vaikutuksia ja sitä käytetäänkin tyypillisesti ihon- ja hiustenhoitotuotteissa, sekä lääkkeenä. Tyrnijauhe sisältää luontaisesti 60 eri antioksidanttia, yli 10 kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiini, runsaasti A-, B1-, B2-, B12-, C-, E- ja K-vitamiineja sekä omega rasvahappoja.

Katso blogistamme myös tämä ihana tyrninen anti-age resepti.

Me TwistBe:llä olemme kiitollisia metsiemme omista superfoodeista, joten suosittelemme ehdottomasti sinulle metsäretkiä kauniiseen Suomen luontoon. Saat samalla myös litrakaupalla raikasta happea! Toki ymmärrämme, että aina ei ole mahdollista mennä metsään, joten meiltä voit tilata alta löytyviä laadukkaita Arctic Power Berriesin raakamarjajauheita. Arctic Power Berries marjajauheet valmistetaan suomalaisista marjoista ilman kuumennusta yli 40 asteen, jotta marjojen kaikki upeat ravintoaineet säilyvät purkkiin asti.

Tutustu asiantuntijoidemme suosituksiin:

Arctic Power Berries Puolukkajauhe 70g Täynnä antioksidantteja ja luonnollisia anti-aging ominaisuuksia.
12,90 €
Arctic Power Berries Tyrnijauhe 70g Boostaa ihon kollageenin tuotantoa
12,90 €
Arctic Power Berries Karpalojauhe 70g Sisäisesti ihon ennenaikaista ikääntymistä vastaan
12,90 €
Arctic Power Berries Mustaherukkajauhe 70g Kuivan ihon tueksi
12,90 €
Arctic Power Berries Mustikkajauhe 70g Monipuolinen apu tukemaan ihonhoitoa sisäisesti
12,90 €
Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista