0

Ostoskorisi on tyhjä

Top 10 kauneusruoat: Nro 8 levät

Top 10 kauneusruoat: Nro 8 levät

Me Twistbellä suhtaudumme ihonhoitoon aina kokonaisvaltainen hyvinvointi huomioon ottaen. Siksi puhumme usein esimerkiksi unen, ruokavalion sekä palautumisen vaikutuksesta ihon kuntoon. Meiltä kysytäänkin usein kuinka hoitaa ihoa ravintolisien sijaan ruokavalion avulla. Niinpä päätimme koota Top 10 suosikkikauneusruokamme blogiimme. Tällä kertaa vuorossa on listan nro 8: levät.

Levillä, varsinkin merilevillä, on pitkä historia kauneudenhoidossa ja terapeuttisissa hoidoissa (esim. thalassoterapia). Niillä on rikastettu kosmetiikkatuotteita saippuoista virkistäviin naamioihin ja ravitseviin voiteisiin jo vuosisatojen ajan.

Merilevien hämmästyttävä ravintoainepitoisuus ja kyky sitoa nestettä ovat tehneet niistä arvokkaita kosmetiikan raaka-aineita, mutta iho hyötyy merilevistä myös sisäisesti. Merilevät sisältävät yli kolmekymmentä eri mineraalia ja vitamiinia luonnollisessa muodossa. Usealla näistä on myös antioksidanttisia eli ihon ennenaikaista vanhenemista ehkäiseviä vaikutuksia.

A-vitamiini

Antioksidanteista iholle tärkeää A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia merilevissä on huomattavasti enemmän kuin yleisimmin parhaaksi beetakaroteenin lähteeksi tituleeratussa porkkanassa.

Polyfenolit

Verenkiertoa vilkastuttavia polyfenoleja on merilevissä yhtä runsaasti kuin raakakaakaossa.

Kalsium

Merilevien kalsiumpitoisuus on noin kymmenkertainen maitoon verrattuna (ilman maidon hapattavaa vaikutusta) ja muiden mineraalien tavoin se esiintyy elimistölle hyvin imeytyvässä bioaktiivissa muodossa.

Merilevät sisältävät bioaktiivista lehtivihreää, joka on rakenteeltaan hyvin samanlainen veren hemoglobiinin kanssa. Jos rautavarastosi ovat niukat ja ihosi kalpea, voit auttaa raudan imeytymistä ottamalla merilevälisää!

Merilevät auttavat sitomaan kosteutta ihoon ja kehoon

Merilevien kyky sitoa itseensä nestettä voi auttaa elimistön nestetasapainoa jos kärsit helposti nestehukasta. Hyvin nesteytetyissä ihosoluissa myös aineenvaihdunta tapahtuu mutkattomasti eli solut saavat ravinteita ja pääsevät eroon tuottamastaan kuonasta!

Nämä merilevien solutason terveysvaikutukset eivät tietenkään rajoitu vain ihosoluihin, vaan niillä on positiivisia vaikutuksia myös suolen pinnan solukkoon. Lisäksi merilevien kuitu ja lehtivihreä ravitsevat suoliston terveyttä edistävää bakteerikantaa.

Suoliston huoltaminen on sisäistä kauneudenhoitoa parhaimmillaan, sillä iho tunnetusti peilaa suoliston kuntoa.

Tiesitkö, että merileviä on olemassa erilaisia?

1) Kasvimaiset levät

Kasvimaisten levien kuten rakkolevän (kelp) tunnetuin terveysvaikutus piilee sen sisältämissä suurissa jodimäärissä. Jodi on ensisijaisen tärkeä hivenaine kilpirauhasen toiminnalle, sillä se tarvitsee jodia kilpirauhashormonien tuottamiseen.

2) Yksisoluiset suolaisen veden levät

Yksisoluiset suolaisen veden levät, kuten klorella, ovat elävää ravintoa sanan varsinaisessa merkityksessä. Klorellalla on vahvoja tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia ja sen on todettu vahvistamaan maksan 2. faasia, jossa maksa työstää rasvaliukoisista vierasaineista vesiliukoisia eliminoitavaksi pois kehosta. Kun maksa toimii hyvin, kehon yöllinen puhdistautuminen tapahtuu nopeammin. Klorellaa nautittuaan saattaakin havaita tarvitsevansa vähemmän unta! Iho hyötyy suuresti puhdistustoimintojen tehostumisesta, sillä elimistö priorisoi ensin kaikki vitaalielinten puhdistustoiminnat (maksa, munuaiset, suolisto jne.) ja iho jää hännänhuipulle. Jos kehon yöllinen puhdistusohjelma jää yön aikana vajaaksi liian vähäisen unimäärän vuoksi, kärsii siitä ensimmäisenä iho.

3) Makean veden levät

Makean veden levillä kuten spirulinalla ei sisältämästään lehtivihreästä huolimatta ole lainkaan kasvisoluille ominaista soluseinää, joten se imeytyy kudosten käyttöön erinomaisesti. Spirulina on luonnon antioksidanttijätti joka edistää solujen uusiutumista, joten sen voidaan sanoa edesauttavan nuorekkaan olemuksen ylläpitämistä.

Diplomiravintoneuvojamme Annina on koonnut valikoimaamme laadukkaita leviä sisältäviä sisäisen ihonhoidon ravintolisiä, joista esimerkiksi huippumonipuolinen Terranovan Life Drink sisältää sekä klorellaa että spirulinaa.

Levistä apua myös hormonaalisiin iho-oireisiin!

Jos kärsit hormoniperäisistä iho-oireista, voit saada niihin luontaista apua merilevistä. Kelp –rakkolevän viimeisimmät tutkimukset nimittäin kohdistuvat sen estrogeenitasoja tasapainottaviin ominaisuuksiin. Estrogeenidominanssissa joko estrogeenia liikaa tai progesteroonia liian vähän (huom: voi ilmetä myös miehillä), mutta ilman hormonitasojen mittaamista todellista tilannetta on vaikea tietää. Silloin merilevän nauttiminen on turvallisempi keino, kun vaikkapa progesteronivoiteiden käyttäminen.

Estrogeenidominanssin tunnistat tyypillisesti siitä, että ennen kuukautisia PMS oireet ovat voimakkaita, elimistöön kertyy nestettä, iho äityy näppylöille ja rinnat kipeytyvät. Liika estrogeeni voi altistaa hiussuonten katkeilulle, sillä estrogeenillä on verisuonia laajentava vaikutus.

Valikoimassamme on myös merileväuutteita sisältäviä ihonhoitotuotteita.

Kärsitkö iho-ongelmista, mutta et ole saanut haluamiasi tuloksia sen hoidossa? Tutustu myös iho-ongelmien hoitoon keskittyvään ruokavalio-oppaaseen, joka sisältää 21 iho-ongelmiin auttavaa reseptiä!

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista