Kuivat kädet? Tässä apu!

Kuivat kädet? Tässä apu!

Näin talvella monet kärsivät kuivasta käsien ihosta, joka voi pahentua ihon halkeiluun ja tulehdukseen asti. Atoopikolle tämä voi olla ympärivuotinen rasite. Mistä apua ja ennaltaehkäisyä?

Käsien voidepesu!

Kuivien käsien kanssa kamppailevia suosittelemme vaihtamaan käsisaippuan (ja tarvittaessa myös vartalon pesutuotteen) voidepesuun. Tällä simppelillä muutoksella voit parantaa käsien ihon kuntoa huomattavasti, ja vähentää pesutuotteiden iholle tuomaa kuormitusta tinkimättä hygieniasta. Tämä on yksi merkittävin keino parantaa kuivan ihon vointia.

Yksi ehdottomasti parhaimmista tuotteista käsien voidepesuun on Olivia Kleinin Cream Wash. Se on hellävarainen, suojaava ja yksinkertainen puhdistusvoide, joka sopii loistavasti myös atoopikoille ja hajusteallergikoille. Suosittelemme kokeilemaan, monet asiakkaamme ovat saaneet tästä merkittävän ja nopean avun ekseemaan hoitoon ja hallintaan.

Ylläpitoa ja suojaa voiteilla

Käsien hyvinvointia voi tietenkin edistää myös ihoa aidosti ravitsevalla käsivoiteella. Yötä vasten käsiin voi levittää tuhdin ravitsevan voiteen kun taas päiväkäytössä kevyt, nopeasti imeytyvä voide auttaa korjaamaan käsien pesun sekä kuivan ja kylmän ilman aiheuttamalta kosteushukalta. Asiakkaidemme suosikki päiväkäyttöön on Apeironin salamannopeasti imeytyvä, mutta tehokkaasti hoitava käsivoide ja yökäyttöön Akamutin tuhti ja käsiä tehokkaasti pehmittävä täysin vedetön voide.

Iho auki tai haavoilla?

Mikäli ihosi on kuivuudesta auki haavoilla tai hyvin ärtynyt suosittelemme ottamaan käyttöön Antipodesin Saviour Skin Balmin, joka sisältää ravitsevien öljyjen ja uutteiden lisäksi ihon paranemista nopeuttavaa pantenolia sekä antibakteerista teepuuta. Se on luonnonkosmetiikan vastine Bepanthenille.

Suojaa sisältäpäin

Atopian oireita voi myös lieventää tukemalla vatsan ja suoliston hyvinvointia laadukkailla maitohappobakteereilla sekä nauttimalla hyviä rasvoja.

Kuljeta mukana omaa ihoystävällistä saippuaa

Yleisien tilojen käsisaippuat ovat tyypillisesti hyvin peseviä ja voivat jopa yhdellä käyttökerralla horjuttaa käsien kuntoa kuivan ihon kanssa kamppailevalla. Voit ottaa pienessä purkissa Olivia Kleinin Cream Washia mukaasi, tai hyödyntää Dr. Bronner'sin käteviä nestesaippuoita pikkupullossa.

Ja vielä bestsellerimme kuiville jaloille...

Ihastu myös näihin kuivien jalkojen pelastajiimme. Apeiron on loihtinut niinikään jaloillekin nopeasti imeytyvän, ravitsevan ja viilentävän jalkavoiteen ja tuhdimpi versio, jalkavoi, löytyy kotimaiselta Flow kosmetiikalta.

Kirjoitukseen liittyvät tuotekokoelmat:

Lue myös:

Kuivat kädet? 5 vinkkiä nopeaan apuun

Ihotyypeittäin shoppailu: Atooppinen iho

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija