0

Ostoskorisi on tyhjä

Kollageeni - kaikki mitä sinun tulisi siitä tietää!

Mitä kollageeni ylipäänsä on?

Kollageeni on ihon nuorekkuuden ja kimmoisuuden tärkein rakennuspalikka. Kollageenin ympärillä on kuitenkin paljon markkinointia sekä väittämiä, joiden todenmukaisuutta voi olla vaikea hahmottaa. Tämän artikkelin luettuasi pystyt tekemään omassa arjessasi tietoisia valintoja oman ihosi kollageenin ja nuorekkuuden suojelemiseksi.

Tässä artikkelissa kerromme:

✔️ Mitä kollageeni ylipäänsä on?

✔️ Kollageeni iholle

✔️ Mikä vaikuttaa kollageenin määrään?

✔️ Miten maksimoida kollageenin määrä ihossa?

✔️ Mikä on paras kollageeni?

✔️ Kollageenivoide - toimiiko se?

Mitä kollageeni ylipäänsä on?

Kollageeni on kuin liima, joka vahvan ja joustavan koostumuksensa ansiosta pitää käytännössä kaiken kehossamme kasassa. Se koostuu kierremäisistä rakenteista, joista muodostuu erittäin vahva tukea ja kimmoisuutta antava kudos.

Kollageeni tulee kreikan sanoista “kolla” [κόλλα] = liima ja “gennao” [γενναω] = synnyttää.

Tieteellisemmin kollageeni on solujen muodostama suurikokoinen proteiinimolekyyli. Kollageenia on kaikissa niissä soluissa, joiden tehtävänä on yhdistää kudoksia tai pitää kudoksia kasassa. Kollageenia löytyykin ihosta, arpikudoksesta, nivelistä, jänteistä, luustosta, verisuonista ja selän välilevyistä.

Ihon sidekudoksessa kollageeni tekee ihon joustavaksi, vahvaksi ja kimmoisaksi.

Tällä hetkellä tunnetaan yli 20 eri kollageenityyppiä, joista jokaisella on hieman erilainen rakenne riippuen mihin tarkoitukseen elimistö kulloinkin kollageeia tarvitsee. 80-90% kehon kollageenista on kuitenkin tyyppien I, II ja III kollageenia. Kollageeni edustaa jopa 30%:ia kehon kokonaisproteiinimäärästä.

Kollageeni iholle

Jopa 75% ihon kuivamassasta on kollageenia eli sen rooli ihon hyvinvoinnin ja nuorekkuuden ylläpitämisessä on todella merkittävä. Iholle tyypin I kollageeni on kaikista tärkein.

Ihonhoidon kokonaisvaltaisuutta kuvaa hyvin ymmärrys siitä, että saadaksemme sisältäpäin hehkuvan ja hyvinvoivan ihon tulee koko kehomme voida hyvin. Vaikka iho on kehomme suurin elin, ajaa sairaus- ja kuormitustilanteessa muut elimet ja elintoiminnot sen tarpeiden ohi. Iholta siis otetaan ensimmäisenä ja sille annetaan viimeisenä. Myös kollageenin kanssa keho toimii valmistamalla ensisijaisesti kollageenia siellä, missä sitä tarvitaan – esimerkiksi nivelissä vaikka itse haluaisi vaikutukset vain iholle.

Tämä tekee kollageenin tuotannon tukemisesta iholle erityisen yksilöllistä sekä haastavaa sillä kehon sisälle ei ole mahdollisuutta nähdä tai lähettää tiedustelua, että mitäs sinne tänään kaivattaisiin. Huolehtimalla kuitenkin monipuolisesti terveyden ja hyvinvointisi ylläpitämisestä on aina todennäköisempää, että kollageenia riittää myös ihon tarpeisiin!

Lisäksi tämän artikkelin vinkeillä pystyt optimoimaan kollageenin saantiasi sekä sen imeytymistä!

Mikä vaikuttaa kollageenin määrään?

Mikä vaikuttaa kollageenin määrään ihossa?

Mikään ei ole ikuista - ei myöskään kollageenin korkea määrä. Oleellista on kuitenkin tietää, että voit omilla valinnoillasi vaikuttaa merkittävästi oman ihosi kollageeniin ja sitä kautta ihosi nuorekkuuteen. Tästä syystä ikääntymismuutosten ilmestyminen ja näkyminen iholla on erittäin yksilöllistä.

Kollageenin määrään ihossamme ja kehossamme vaikuttaa kolme asiaa:

 • Kollageenin tuotannon tehokkuus ja imeytyminen
 • Olemassa olevan kollageenin hajoamisvauhti
 • Kollageenin saanti ulkoisista lähteistä

Käydään seuraavaksi läpi jokaista näistä tarkemmin.

Kollageenin tuotannon tehokkuus ja imeytyminen

Kuten lähes kaikki toiminnot kehossamme, myös kollageenin luontainen tuotanto heikkenee biologisesti ikääntyessämme. Toisilla kollageenin tuotannossa voi olla lisäksi geneettisiä heikkouksia, jolloin kollageeni hajoaa toivottua nopeammin ja/tai uusi syntyvä kollageeni ei ole yhtä vahvaa kuin ns. normaalitilanteessa. Näiden seurauksena ihon kollageenimäärä alkaa useimmilla vähenemään jo 25-30 vuoden iässä ja 40 vuoden iässä tämä muutos kehossa tyypillisesti kiihtyy.

Kollageenin tuotantoon ja määrään vaikuttaa välillisesti myös moni muu kehon toiminto, joka iän, stressin tai huonon ruokavalion myötä hidastuu ja heikkenee. Näistä yksi keskeisimpiä on ruoansulatuksen tehokkuus ja toiminta. Jos ruoka ei pilkkoudu kunnolla vatsassa, jää useat proteiinit (ja muut ravintoaineet!) helposti pilkkoutumatta. Tämän seurauksena elimistössä on vähemmän aminohappoja kollageenin muodostamiseen. Lisäksi stressaavassa elämäntilanteessa elimistö priorisoi tärkeiden ravintoaineiden käytön ihon ja hiusten sijaan kehon kriittisempiin toimintoihin. Siksi stressi ja kuormitus kirjaimellisesti näkyvät etenkin kasvoilla.

Ravinnosta saatavan kollageenin hyödyt saadaankin siis vasta - ja ainoastaan - mikäli myös ruoansulatus toimii optimaalisesti. Mikäli ruoansulatus ei toimi hyvin, kollageeni kuten muutkin arvokkaat ravintoaineet päätyvät kirjaimellisesti viemäristä alas. Tämä on myös selitys sille miksei laadukaskaan kollageenilisä anna kaikille meistä samanlaisia tuloksia. Ilman toimivaa ruoansulatusta paraskin ravintolisä tai ruoka-annos menee pitkälti hukkaan.

Keskeisimmäksi tekijäksi kollageenin imeytymisessä nousee siis ruoansulatuksen toiminta, jonka kanssa yhä useammalla on haasteita.

Tiedätkö sinä, toimiiko ruoansulatuksesi kunnolla ja onko mahassasi riittävästi ravintoaineita pilkkovia mahahappoja? Jos sinulla on ruoansulatusvaivoja kuten närästystä, röyhtäilyä, turvotusta tai ilmavaivoja tee tämä helppo testi selvittääksesi mahahappojesi tila!

Kollageenin luontaista tuotantoa voi lisäksi tukea ja tehostaa iholla sekä ravinnon, ravintolisien että kosmetiikan avulla, joista lisää myöhemmin artikkelissa.

Olemassa olevan kollageenin hajoaminen

 

Olemassa olevan kollageenin hajoaminen

Ikääntymisen myötä ihosolujen heikentynyt aktiivisuus johtaa olemassa olevan kollageeniverkoston heikkenemiseen. Sen seurauksena ihosta tulee ohuempi, kuivempi ja siihen alkaa ilmestymään juonteita ja ryppyjä. Tämä on kollageenin sisäistä hajoamista.

Ihon kollageenin hajoamiseen vaikuttaa kuitenkin merkittävästi myös ulkoiset tekijät kuten UV-säteily, saasteet ja elintapamme.

Näistä UV-säteily on tutkimusten valossa merkittävin ihoa ulkoisesti vanhentava tekijä. Etenkin kasvot, dekolteen alue sekä kädet altistuvat UV-säteilyn ennenaikaisesti vanhentaville vaikutuksille. Kasvojen ennenaikaisesta vanhenemisesta jopa 80% johtuukin juuri UV-säteilystä. Vaikka UV-säteily maltillisissa määrin on meille elintärkeää D-vitamiinin tuotannon vuoksi on kasvot järkevää suojata auringolta, sillä ne muodostavat D-vitamiinia erittäin heikosti vaikkapa käsiin, keskivartaloon ja jalkoihin verrattuna.

Mikäli siis haluat suojella kasvojesi ihon nuorekkuutta ja kollageenia välttele suoraa aurinkoa kasvoille ja käytä fysikaalista aurinkosuojaa:

Yksittäisistä ruoka-aineista sokeri ja nopeat hiilihydraatit ovat erityisen haitallisia kollageenille, alkoholin ohella. Nämä ulkoiset tekijät aiheuttavat ennenaikaista kollageenin hajoamista ja ihon ikääntymistä. Nauti niitä siis vain kohtuudella tai korvaa kokonaan muilla vaihtoehdoilla.

Kollageenin heikko saanti ulkoisista lähteistä

Ruokavaliossa ei ole periaatteessa väliä mistä lähteestä kollageeni tulee. Kollageenia tuottavat solut tarvitsevat tiettyjä aminohappoja ja peptidejä rakennusmateriaalina kollageenirakenteiden luomiseen. Syöty kollageeni ei siis maagisesti kulkeudu iholla paikalleen sellaisenaan vaan se hajoaa ruoansulatuksessa pienemmiksi osiksi eli aminohapoiksi tai lyhyiksi peptideiksi.

Kehosi kohtelee siis kollageeniravintolisän kollageenia aivan samalla tavalla kuin lihasta ja kasvista peräisin olevaa kollageenia.

Tiedätkö sinä sisältääkö ruokavaliosi luontaisesti hyviä kollageenin lähteitä?
On hyvin todennäköistä, että ei. Valtaosa ihmisistä syö nimittäin tänä päivänä hyvin rasvatonta, luutonta ja “siistiä” lihaa eli sisäfileitä ja muita jänteettömiä ja nahattomia lihoja. Kollageeni on kuitenkin syömässämme lihassa, aivan kuten meissä ihmisissäkin, sidekudoksissa. Jos niitä ei löydy ruokavaliosta, ei sieltä myöskään löydy juurikaan kollageenia.

Vegaanisen ruokavalion haasteena on usein kollageenin tuotantoon tarvittavien aminohappojen uupuminen. Riittävä kollageenin saaminen ruokavaliosta on huomattavasti helpompaa eläinperäisistä lähteistä, mutta se on mahdollista myös vegaanisessa ruokavaliossa mikäli asian osaa huomioida osana monipuolista ruokavaliota.

Kollageenin määrään vaikuttaa myös kollageenia tuotantoa tukevien ravintoaineiden saanti. Näistä tärkeimmät ovat C-vitamiini ja aminohapot. Mikäli ruokavaliossasi on vain vähän tuoreita kasviksia ja hedelmiä on mahdollista, että et saa riittävästi C-vitamiinia ihosi ja koko kehosi hyvinvointia ajatellen.

Huom! Moni markkinoilta löytyvät C-vitamiinivalmiste on synteettinen eikä siten kehon tarpeisiin ihanteellinen. Jos haluat varmasti korkealaatuisen C-vitamiinilisän, valitse Nordiq Nutrition Vitamin C valmiste.

Miten maksimoida kollageenin määrä ihossa?

Mitkä ruoat sisältävät kollageenia?

Kollageenista puhuttaessa tulee usein ensimmäisenä mieleen kollageenivalmisteet ja ravintolisät. Ihon kollageenin määrään voi kuitenkin vaikuttaa muillakin tavoilla ja näiden eri tapojen yhdistelmä onkin kaikista tehokkain keino tukea kollageenin tuotantoa.

Ihon ja kehon kollageenitarpeet voi täyttää kolmella eri tavalla:

 • Ravinnolla, joka sisältää kollageenia luontaisesti
 • Kollageenilisällä
 • Kollageenin luontaista tuotantoa boostaamalla

Mitkä ruoat sisältävät kollageenia?

Ravinnossa kollageenia on parhaiten saatavilla eläinperäisissä tuotteissa eli lihassa ja kalassa, sillä niiden aminohappokoostumus on hyvin samanlainen kuin ihmisellä. On kuitenkin täysin mahdollista täyttää elimistön aminohappotarve kollageenia varten eri kasviproteiinilähteitä kuten viljoja ja palkokasveja yhdistelemällä.

Kollageenin puutetta ruokavaliossa voi kuitenkin paikata helposti itse tehdyllä tai laadukkaalla luuliemivalmisteellä osana arkiruoanlaittoa. Luuliemijauhetta voisikin ajatella kuin mausteena, jota voi lisätä oikeastaan kaikkien kastike-, muhennos- ja vuokatyyppisien ruokien joukkoon. Myös maustamaton kollageenijauhe aamukahvin, smoothien tai vaikkapa jogurtin joukossa on helppo keino lisätä kollageenia omaan ruokavalioon.

Toimiiko kollageeniravintolisä?

Kollageenin nauttimiseen ravintolisänä on hyvät perusteet. Se on monelle huomattavasti helpompaa, mutta myös usein tehokkaampaa etenkin mikäli ruoansulatus ei toimi aivan optimaalisesti. Liivate on hyvä esimerkki kollageenin lähteestä.

Sen molekyylikoko on kuitenkin 50kDa kun taas laadukkaassa kollageenivalmisteessa kollageeni on alle 5kDa peptidikoossa. Nämä pienimolekyylisemmän kollageenipeptidit liukenevat kylmäänkin nesteeseen ja imeytyvät hyvin, monien tutkimusten mukaan jopa 90%:sesti muutaman tunnin sisällä nauttimisesta.

Ikääntyessämme kollageenin tuotanto vähenee ja ruoansulatuksemme ei pilko syömäämme ruokaa enää yhtä tehokkaasti.

Sen vuoksi kollageenivalmisteen käyttö ikääntymisen tukena on hyvin perusteltua. Tällöin on oleellista nauttia kollageenia juurikin peptidimuodossa, jolloin kollageeni pääsee imeytymään suolen seinämän läpi.

Laadukas kollageenivalmiste toimii kaksivaikutteisesti: avustaen ja lisäten kehon kollageenituotantoa.

Kollageenivalmisteesta elimistö saa kollageenintuotantoon tarvittavia rakennusaineita. Lisäksi kollageenipeptidien imeytyessä verenkiertoomme kehomme saa merkin valmistaa itse lisää kollageenia!

Eli käytännössä kollageenipeptidin sisältämä hydroksiproliiniaminohappo antaa verenkiertoon imeytyessään merkin siitä että kollageenia on hajonnut ja elimistön tulisi valmistaa sitä lisää. Hydroksiproliiniaminohappo löytyy ainoastaan kollageenista, ei muista proteiineista.

Kollageenin luontaisen tuotannon boostaaminen

Tärkeä osa optimaalista kollageenin luontaista tuotantoa on huolehtia, että kehossa on riittävästi myös kollageenisynteesissä välttämättömästi tarvittavia apuaineita. Tämä pätee sekä ruokavalioon tai ravintolisiin että iholla käytettävään kosmetiikkaan.

Näistä apuaineista tärkein on C -vitamiini. Se toimii kofaktorina kahdelle kollageenisynteesissä välttämättömästi tarvittavalle entsyymille, joka on näin kriittisen tärkeä luonnollisesti tehokkaana toimivalle kollageenin tuotannolle.

C-vitamiinin on lisäksi tieteellisissä tutkimuksissa havaittu vaikuttavan suoraan myös DNA toimintaan säädellen ja säilyttäen solujen välisen kollageenin määrää. C-vitamiinin vahvan antioksidanttisen ominaisuuden vuoksi sitä voikin helposti tituleerata nuorekkaan ihon ykkösvitamiiniksi.

Tiesitkö? Samalla kun elimistössä muodostuu kollageenia muodostuu samalla hyaluronihappoa. Hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta ylläpitäen ihon kosteustasapainoa ja vähentäen juonteiden ilmenemistä. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla siis!

Mikä on paras kollageeni? 

Mikä on paras kollageeni?

Kuten kaikessa, myös kollageenien laaduissa on eroja. Lisäksi on tärkeää huomioida edellä mainittu seikka kollageenin tyypistä ja sen sopivuudesta tarpeeseesi - ihon kollageenia boostatessa on järkevintä suosia 1-tyypin kollageenia.

Laadukkaissa ravintolisissä kollageeni on tehokkaasti imeytyvässä, pienimolekyylisessä peptidimuodossa, jota usein kutsutaan myös hydrolysoiduksi kollageeniksi. Todennäköisesti maailman tutkituimpia kollageenipeptideja ovat Peptan®, Peptiplus® ja Verisol® kollageenipeptit.

✨ Peptan® kollageenipeptidi on bioaktiivinen, paljon tutkittu 1-tyypin naudankollageeni, jonka on todettu vähentävän kollageeniverkoston hajoamista jopa 31 % ja vähentäneen jo syntyneitä ryppyjä silmänympärysiholla 13 prosentilla 90 päivän tarkkailujakson aikana. Sen on havaittu myös parantavan ihon kosteuspitoisuutta 28%.

✨ Peptiplus® kollageenipeptidi on korkealuokkainen naudankollageeni Saksasta. Se on pilkottu entsymaattisesti eri pituuksiin, jonka ansiosta se vaikuttaa kehoon kokonaisvaltaisesti, tehostaen kaikkien kehon eri tyyppisten kollageenien tuotantoa.

✨ Verisol® kollageenipeptidi on puolestaan keskittynyt nimenomaan 1-tyypin kollageenituotantoon ja sen kautta ihon hyvinvointiin, kosteuttamiseen ja ryppyjen ennaltaehkäisemiseen. Tutkimusten mukaan 2,5 grammaa Verisolia® päivässä kuukauden ajan saa jo aikaan näkyviä vaikutuksia.

Twistbe Skin Collagen - paras valinta monipuoliseen käyttöön

Löydät korkealaatuista Peptan®-kollageenia Twistbe Skin Collagen jauheesta, joka on täydellinen valinta kun haluat lisätä kollageenia monipuolisesti eri ruokiin, joita muutenkin arjessasi nautit. Sen maustamaton koostumus sopii oikeastaan kaikkeen smoothiesta kahviin ja ruoanlaittoon. Loistava hinta-laatusuhde tekee tästä suosikkivalintamme joka päiväiseen käyttöön.

Twistbe Skin Collagen sisältää tärkeimmät rakennusaineet kollageenin tuotannon tukemiseen:

 • Peptan ®-kollageeni - Riittävän kollageenin saannin takaamiseksi ja luonnollista kollageenin tuotantoa boostaamaan
 • C-vitamiini - Kriittinen kollageenisynteesin toteutumiselle
 • OptiMSM - Rikkiyhdiste, jota tarvitaan ihon, kynsien ja hiuksien hyvinvointiin

Puhdistamo Beauty kollageeni - maukas marjaisa jauhe

Verisol® kollageenia löydät Puhdistamon Beauty kollageenikapseleista, jotka sisältävät monipuolisesti rakennusaineita ihon kollageenin tuotannon tukemiseen:

 • Verisol® -kollageeni - Riittävän kollageenin saannin takaamiseksi ja luonnollista kollageenin tuotantoa boostaamaan
 • C-vitamiini - Kriittinen kollageenisynteesin toteutumiselle
 • Sinkki - Triplasinkkiyhdiste tukee kollageenin tuotantoa
 • Biotiini - Parantaa ihon kosteustasapainoa, sileyttä ja tasapainoa

Kollageenivoide - toimiiko se?

Paras kollageenivoide

Kollageenin tuotannon boostaukseen löytyy arvatenkin markkinoilta paljon erilaisia kollageenivoiteita ja kosmetiikkatuotteita. Näihin liittyy kuitenkin iso sudenkuoppa sinulle kuluttajana, jonka jo ehkä arvaatkin mikäli luit blogin sisällön tähän asti.

Minkä tahansa kollageenin lisääminen kasvovoiteeseen ei tarkoita, että se auttaa ihoa tuottamaan enemmän kollageenia.

Toimiakseen kollageenin tulisi päätyä verenkiertoon, jossa kollageenin tulee hajota peptidimuotoon kehon luontaisen kollageenin tuotannon lisäämiseksi. Voiteen kanssa tämä on lähes mahdotonta.

Kollageenivoiteen sisältämä kollageeni ei myöskään maagisesti siirry osaksi ihon kollageenirakenteita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kosmetiikkatuotteilla olisi mahdollista tukea ihon kollageenin tuotantoa!

Tieteellisen tutkimuksen valossa löytyy erityisesti 3 tutkitusti tehokkasta raaka-ainetta kollageenin tuotannon boostaamiseen kosmetiikkatuotteen avulla. Näitä kaikkia löytyy ihosta luontaisesti, mutta niiden määrä vähenee ikääntymisen myötä.

TOP kollageenin tuotantoa boostaavaa kosmetiikan raaka-ainetta:

✨ A-vitamiini - Ihotautilääkäreiden suosikki, joka on tehokas anti-age raaka-aine. Useimmat markkinoilla olevat retinolit aiheuttavat kuitenkin epätoivottuja sivuvaikutuksia kuten ihon herkkyyttä, punoitusta ja hilseilyä, jonka vuoksi retinoli ei sovi kaikille. Retinolia ei myöskään ole saatavilla luonnollisena, mutta sen luonnollinen vastine bakuchiol omaa paljon samoja tehokkaita ihon uudistumista stimuloivia vaikutuksia ilman ikäviä sivuvaikutuksia. Lisäksi uusimman tuotekehityksen tuloksena syntynyt uuden sukupolven retinoli, HPR (Hydroxypinacolone Retinoate) retinoidi, on uudenlainen A-vitamiinin muoto, joka muuttuu ihossa suoraan retinolihapoksi. Tämän ansiosta HPR on monia muita retinoliyhdisteitä tehokkaampi, mutta myös ihoystävällisempi. HPR retinoidit sopivatkin muita A-vitamiinijohdannaisia paremmin myös herkälle iholle.

Markkinoiden kiinnostavimman retinoliseerumin löydät tästä.

✨ C-vitamiini - C-vitamiini on myös kosmetiikkatuotteissa tärkein kollageenin tuotantoa boostaava vitamiini, jota tarvitaan välttämättömänä osana kollageenisynteesiä. Sen kanssa haasteena on löytää aidosti tehokas ja stabiili C-vitamiinituote, josta saat ihollesi todellisia hyötyjä. C-vitamiinia käytetään paljon kosmetiikkamarkkinoinnissa, mutta harva kuluttaja tietää, että seisottuaan kuukausia kaupan tai varaston hyllyssä ei purnukan sisällä ole jäljellä juuri lainkaan aktiivista C-vitamiinia.

C-vitamiinitehokuuri, jonka aktivoit itse juuri ennen käyttöä.

✨ Peptidit - Valmiiksi peptidimuodossa olevat kollageenin tuotantoa stimuloivat aminohapot tutkitusti auttavat tehostamaan kollageenin tuotantoa sekä samalla parantavat myös ihon elastisuutta, kimmoisuutta, kosteustasapainoa sekä tasapainoa tulehdusta vähentämällä. Peptidit sopivat myös herkimmällekin iholle.

Tutkitusti 65% kollageenin tuotantoa boostaava peptidikasvovoide, josta varmasti vakuutut.

Eli kollageenin tuotantoa voi todella boostata myös ihonhoitotuotteilla, kun vain valitsee laadukkaat tuotteet ja huolehtii, että ihonhoitorutiini on muutenkin Twistbe-kunnossa!

Ihonhoidon asiantuntijan 3 valintaa kollageenin boostaukseen:

”Leahlani

Leahlani Aqua A Renewing Retinoid seerumi

Uniikki tuote, jolla voit nähdä tuloksia jo päivissä! Tämä seerumi pursuaa edellä mainitun edistyksellisen HRP-retinolin lisäksi lukuisia ihon kimmoisuutta, tekstuuria ja nuorekuutta ylläpitäviä raaka-aineita. Kokeile ja vaikutu itse!

Antipodes

Antipodes Lime Caviar Collagen-Rich Firming Cream kasvovoide

Tämän pitkän tuotekehityksen tuloksena syntyneen voiteen on todettu in-vitro kokeissa boostaavan tyypin 1 kollageenin tuotantoa huikeat 65% 100% luonnollisella koostumuksellaan. Voiteen sisältämä Sepilift™ DPHP peptidiyhdiste tukee ja vahvistaa ihon luontaista kollageenin tuotantoa häivyttäen jo syntyneitä juonteita sekä ennaltaehkäisten tulevia juonteita.

Yin

Gua sha/kasvojooga/kuivakuppaus

Kosmetiikkatuotteiden imeytymistä sekä luontaista ihon uudistumista kannattaa tehostaa ihon mekaanisella stimuloinnilla. Voit käyttää siihen käsiäsi tai apuvälinettä kuten gua sha lastaa tai kuivakuppeja.

Mitä seuraavaksi samean ihon hoidossa?

 1. Kaipaatko apua itsellesi sopivan tuotteiden löytämisessä - Kysy ihonhoidon asiantuntijoiltamme sivun alareunasta löytyvän chatin kautta.
 2. Haluatko jatkossa parhaat ihonhoitovinkit ja edut sähköpostiisi? - Tilaa uutiskirjeemme sivun alareunasta, etkä missaa enää mitään oleellista ihonhoidosta!
 3. Onko Twistbe sinulle uusi tuttavuus? Jos olet kiinnostunut ihosi hyvinvoinnista ja ostat kosmetiikkatuotteita, kannattaa ehdottomasti olla Twistbe kanta-asiakas! Kanta-asiakkaanamme saat edun jokaiseen ostokseesi, mutta se ei velvoita sinua mihinkään. Pääset lukemaan lisää täältä!

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista