0

Ostoskorisi on tyhjä

Retinoli ja sen luonnolliset vastineet ihonhoidossa - mitä valita?

Retinoli ja sen luonnolliset vastineet ihonhoidossa - mitä valita?

Retinoli on kenties suosituin ikääntyvän ihon ja aknen hoidon raaka-aine, ainakin ihotautilääkäreiltä kysyttäessä. Se ei kuitenkaan sovi automaattisesti jokaisen iholle, miksi näin on? Tässä artikkelissa kerromme kaiken oleellisen retinolista ja sen kiinnostavista vaihtoehdoista, jotta tiedät hyötyykö ihosi retinolin käytöstä ja sopiiko se juuri sinun ihollesi.

Tässä artikkelissa kerromme:

✔️ Mitä retinoli on?

✔️ Miksi retinoli on suosittu raaka-aine ikääntymismuutoksiin?

✔️ Toimiiko retinoli aknen hoidossa?

✔️ Retinolin haittavaikutukset

✔️ Paras retinoliseerumi

✔️ Onko retinoli luonnollinen raaka-aine?

Mitä retinoli on?

Retinol

Retinoli on ihonhoitoon saatavilla oleva A-vitamiinin retinoidimuoto ja tehokas raaka-aine ikääntyneen ihon, erilaisten pigmenttihäiriöiden sekä aknen hoitoon. Se on yksi vanhimmista ja tutkituimmista kosmetiikan aktiiviaineista.

Retinoli on ihotautilääkäreiden määräämiä tretinoiinia ja isotretinoiinia miedompi ja siten ihoystävällisempi versio A-vitamiinista.

Iho ei voi hyödyntää retinolia sellaisenaan, vaan toimiakseen iholla retinolin täytyy ensin muuttua retinaldehydiksi, jonka jälkeen tretinoiiniksi, eli A-vitamiinin aktiiviseksi muodoksi.

Miksi retinoli on suosittu raaka-aine ikääntymismuutoksiin?

Retinoli on yksi käytetyimmistä anti-age-raaka-aineista, sillä se on tutkitusti tehokas apu juonteiden ja ryppyjen hoitoon. Se kiihdyttää ihosolujen uusiutumista ja tukee kollageenin tuotantoa mikä parantaa ihon kimmoisuutta ja ylläpitää ihon nuorekkuutta. Retinoli vaalentaa myös erilaisia pigmenttimuutoksia kuten maksaläiskiä, joiden määrä usein lisääntyy iän ja auringossa oleskelun myötä.

Toimiiko retinoli aknen hoidossa?

Retinoli on erinomainen apu myös aknen hoidossa, sillä se auttaa puhdistamaan ihohuokosia ja nopeuttaa ihon uudistumista vauhdittaen siten epäpuhtaan ja tulehtuneen akneihon paranemista.

Aknen hoidossa kuitenkin sorrutaan usein liian voimakkaisiin ja ihoa kuivattaviin hoitoihin, jolloin iho-ongelmien kehä vain pahenee.

Löydät ihonhoidon asiantuntijoidemme suosittelemat aknen hoitotuotteet täältä.

Jos aknesi on jo parantunut, mutta sinulle on jäänyt arpia, retinoli voi olla myös tässä avuksi! Retinolin ihoa uudistava ja kollageenin tuotantoa boostava vaikutus on tehokas apu vaalentamaan aknearpia.

Jos kaipaat apua aknen hoidossa, tutustu kaikkiin akneartikkeleihimme tästä.

Retinolin haittavaikutukset

Retinoli on molekyylikooltaan pieni, eli se imeytyy ihoon helposti. Tällä ominaisuudella on kuitenkin kääntöpuolensa. Jos retinoli imeytyy ihoon liian nopeasti, se voi aiheuttaa ihon punoitusta, kuivumista, ihoärsytystä sekä hilseilyä. Nämä yleiset sivuoireet liittyvät usein siihen, että retinolin käyttö aloitetaan liian nopeasti tai liian voimakkaalla valmisteella.

Ratkaisuksi on kehitetty esimerkiksi erilaisia kuljetinsysteemejä, joiden avulla retinolin vapautumista ihoon voidaan kontrolloida eli hidastaa. Me Twistbellä uskomme kuitenkin ihonhoidossa less is more -periaatteeseen, joka pätee hyvin myös retinolin kaltaisen aktiiviraaka-aineen käyttöön. Nopeiden ja mahtavien tulosten toivossa käytetty, omalle iholle liian voimakas retinolituote voi nimittäin huonossa tapauksessa keikauttaa ihon luontaisen tasapainon aivan päälaelleen ja tämän korjaaminen voi viedä aikaa.

Monipuolisista käyttömahdollisuuksistaan huolimatta retinoli ei ole siis paras vaihtoehto kaikille, eikä erityisesti herkälle ja reaktiivisella iholle, ruusufinnistä kärsivälle, raskaana olevalle tai imettävälle.

Herkkäihoisten lisäksi auringonpalvojien on syytä harkita huolella retinolin käyttöä - tai ainakin sitä, milloin retinolia käyttää. Retinoli nimittäin herkistää ihoa auringon UV-säteilylle, eli iho voi palaa tavallista nopeammin. Jos siis haluat käyttää retinolia, sisällytä se illan ihonhoitorutiiniisi ja suojaa ihosi päiväsaikaan korkealla aurinkosuojakertoimella.

Retinolista on olemassa myös huomattavasti ihoystävällisempiä versioita sekä luonnollisesti A-vitamiinia sisältäviä raaka-aineita, jotka ovat ihotyypistä riippumatta aina vahvoja retinolituotteita varmempia valintoja. Näistä lisää seuraavaksi.

Uusi tehokas, ihoystävällinen HPR retinoidi

Retinolin ympärillä on jatkuvasti tutkimusta ja tuotekehitystä sen ollessa niin tehokas ja suosittu raaka-aine. Jatkuva tuotekehitys mahdollistaa retinolin hyötyjen saamisen yhä ihoystävällisemmässä muodossa. Näistä uusin, erittäin kiinnostava tulokas on HPR retinoidi eli Hydroxypinacolone Retinoate.

HPR on uudenlainen A-vitamiinin muoto, jotka muuttuvat ihossa suoraan retinolihapoksi eli edellä mainituksi tretinoiiniksi. Tämän ansiosta HPR on monia muita retinoliyhdisteitä tehokkaampi, mutta myös ihoystävällisempi.

Me ihonhoidon asiantuntijoina olemme todenneet sen olevan paras retinolin muoto tuloksekkaaseen ihonhoitoon, sillä se häivyttää juonteita, tasoittaa ihon pigmenttimuutoksia ja nopeuttaa ihon uudistumista ilman pelkoa ihon herkistymisestä. HPR retinoidit sopivatkin muita A-vitamiinijohdannaisia paremmin myös herkälle iholle.

Paras retinoliseerumi

Löydät HPR:ää muun muassa alla olevasta Aqua A retinoliseerumista, jonka avulla voi nähdä muutoksia ihon kunnossa jopa päivissä!

”Leahlani

Olemme etsineet paljon tehokkaita, mutta ihoystävällisiä retinolituotteita, mutta näitä ei ole ollut helppo löytää. Leahlani Aqua A Renewing retinoliseerumi on kuitenkin täysin vertaansa vailla oleva retinolituote ja ehdottomasti paras retinoliseerumi.

Tässä seerumissa HPR yhdistyy tehokkaisiin uutteisiin ja kylmäpuristettuihin kasviöljyihin, jotka boostaavat ihon nuorekkuutta ja kollageenin tuotantoa monipuolisesti - ilman pelkoa ihon herkistymisestä.

Onko retinoli luonnollinen raaka-aine?

Retinolia on luonnollisesti osana tiettyjä kasviöljyjä ja uutteita. Sitä ei kuitenkaan pystytä eristämään niistä järkevästi omaksi raaka-aineekseen, jotta retinolin määrää tuotteessa voisi kontrolloida tarkasti halutuissa pitoisuuksissa. Tämän vuoksi kosmetiikkatuotteisiin retinoli valmistetaan synteettisesti.

Retinolin (INCI nimi Retinol) lisäksi voit bongata INCI-listalta A-vitamiinia synteettisten retinyyliestereiden muodossa, esimerkiksi retinaldehyde- tai retinyylipalmitaatti-muodossa, jota löytyy muun muassa Olivia Klein Vitamin Creamista. Retinyyliesterit ovat retinoideja miedompia ja siten sopivat helposti myös herkälle iholle.

Hyviä luonnollisia vaihtoehtoja retinolille

Haluaisitko retinolin kaltaiset vaikutukset, mutta et ole varma sopiiko lempeimmätkään retinolin muodot ihollesi? Markkinoilla on tarjolla raaka-aineita, jotka ovat erinomaisia luonnollisia vaihtoehtoja retinolille. Ne eivät ole siis luonnollisia versioita retinolista kuten usein näkee väitettävän, vaan luonnollisia vaihtoehtoja. Nämä raaka-aineet sopivat myös herkälle iholle, näkyvistä ja tuntuvista tuloksista kuitenkaan tinkimättä.

Jo lähes kulttimaineen saavuttanut bakuchiol omaa hyvin samankaltaisia ominaisuuksia kuin retinoli.

Tämä tehokas raaka-aine kiinteyttää ja vähentää juonteita, sillä se tutkitusti lisää ihossa kollageenin tuotantoa - ilman retinolin ihoa auringolle ja ärsytykselle herkistäviä vaikutuksia. Lisäksi se uudistaa ihoa ja vähentää väsymyksen merkkejä. Aivan kuten retinolia, myös bakuchiolia käytetään pienissä pitoisuuksissa, sillä se on ihoystävällisyydestään huolimatta tehokas raaka-aine.

Toinen suosittu luonnollinen vaihtoehto retinolille on tretinoiinia, eli edellä mainittua A-vitamiinin aktiivista muotoa, sisältävä ruusunmarjaöljy.

Kun raaka-aine on valmiiksi aktiivisessa muodossa, on se suoraan ja helpommin ihon hyödynnettävissä. Tämä on hyvä käytännön esimerkki ihoa aidosti hoitavasta raaka-aineesta, jollaisista me Twistbellä usein puhumme. Sen lisäksi, että ruusunmarjaöljy uudistaa ihoa ja tekee siitä kimmoisan, on se erinomainen raaka-aine punoittavalle couperosaiholle.

Jos etsit luonnollista vaihtoehtoa retinolille, katso tästä tärpit valikoimastamme:

BYBI

BYBI Bakuchiol Booster

Vain kahta raaka-ainetta, bakuchiolia ja skvalaania, sisältävä öljyseerumi on yksi bestsellereistämme, eikä ihme! Tuloksia on mahdollista huomata jo yhdessä yössä.

Balm

Balm Balm ruusunmarjaseerumi

Sisältää ruusunmarjaöljyn lisäksi muita laadukkaita 100 % kasviöljyjä, jotka uudistavat, vähentävät punoitusta ja parantavat ihon kimmoisuutta.

Evolve

Evolve Bio-Retinol + C Booster kasvoöljy

Sekä bakuchiolia että ruusunmarjaöljyä sisältävä kasvoöljy auttaa häivyttämään myös pigmenttimuutoksia. Tuote onkin nappivalinta ikääntyneelle iholle, joka on altis maksaläiskille.

Evolve

Evolve Bio-Retinol Gold Face Mask kasvonaamio

Herkullisen kultaisen kasvonaamion tehoaineina on kollageenin tuotantoa stimuloiva karvarusokkiuute sekä ruusunmarjaöljy. Tuotteessa on myös syväpuhdistavaa savea.

Vinkki! Niasiiniamidi on toinen upea ja tehokas, retinolia miedompi raaka-aine ikääntymismuutosten ja aknen hoitoon. Voit lukea siitä lisää tästä artikkelista: Niasiiniamidi - epäpuhtaan ja ikääntyneen ihon tehoaine.

Mitä seuraavaksi?

  1. Kaipaatko apua itsellesi sopivan tuotteiden löytämisessä - Kysy ihonhoidon asiantuntijoiltamme sivun alareunasta löytyvän chatin kautta.
  2. Haluatko asioida meillä paikan päällä? - Myymälämme yhteydestä löydät hoitolan. Voit varata suoraan ajan kasvohoitoon sähköisestä ajanvarauskalenteristamme tai tulla myymäläämme shoppailemaan tuotteita. Osaava henkilökuntamme tarjoaa sinulle henkilökohtaista palvelua.
  3. Onko Twistbe sinulle uusi tuttavuus? Jos olet kiinnostunut ihosi hyvinvoinnista ja ostat kosmetiikkatuotteita, kannattaa ehdottomasti olla Twistbe kanta-asiakas! Kanta-asiakkaanamme saat edun jokaiseen ostokseesi, mutta se ei velvoita sinua mihinkään. Pääset lukemaan lisää täältä!

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista