Top 10 kauneusruoat: Nro 3 Parapähkinä

06. 03. 2018

Top 10 kauneusruoat: Nro 3 Parapähkinä

Parapähkinöitä on hyödyllistä nauttia säännöllisesti, sillä ne ovat loistava ruoka-aine ihonhoidon kannalta sekä yleisesti myös koko kehon hyvinvoinnin kannalta. Ne sisältävät paljon tärkeitä vitamiineja, mineraaleja ja muita mikroravinteita. Tässä postauksessa käymme läpi mitä kaikkea ihon hyvinvointia edustavaa parapähkinät sisältävät ja olemmekin varmoja, että postauksen luettuasi haluat pitää pussin parapähkinöitä päivittäin saatavilla!

Seleeni

Parapähkinät ovat paras ja helpoin seleenin lähde. Seleeni on antioksidantti ja elimistöllemme välttämätön hivenaine. Seleeni muun muassa ylläpitää ihon, hiuksien ja silmien terveyttä ja on siten yksi tärkeimmistä kauneusravintoaineista. Antioksidanttina se neutralisoi vapaita radikaaleja ja näin ehkäisee ennenaikaista vanhenemista kuten ryppyjen syntymistä. Lisäksi seleenillä on tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia, mistä on hyötyä tulehduksellisten iho-ongelmien hoidossa.

Erityisen korkean seleenipitoisuutensa vuoksi seleenin saantisuositus ohjaa myös parapähkinöiden nauttimissuositusta. Koska saamme seleenia myös muusta ravinnostamme on riittävä päivittäisannos vain 1-3 pähkinää. Parapähkinät kannattaa nauttia ilta-aikaan seleenin imeytymisen optimoimiseksi.

Hyviä rasvahappoja

Parapähkinät sisältävät runsaasti hyviä, tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka ravitsevat ihoa sisältä päin ja auttavat ihoa pysymään kimmoisana. Tyydyttymättömät rasvahapot voivat myös lisätä hyvän kolesterolin määrää ja siten suojata sydänsairausriskiltä.

Enemmän kalsiumia kuin maidossa

Parapähkinät ovat hyvä kalsiumin lähde. Kalsium auttaa muodostamaan uusia soluja ihon uloimmassa kerroksessa. Jos kärsii kalsiumin puutoksesta voi iho olla hauras, ohut ja kuiva.

Enemmän rautaa kuin pinaatissa

Rauta nopeuttaa haavojen paranemista. Lisäksi raudan puutos voi aiheuttaa väsymystä, joten jos olosi on vetämätön, saatat saada parapähkinöistä myös lisää puhtia!

Kalium

Kalium on elimistölle välttämätön kivennäisaine; se on tärkeä etenkin, jos kärsit stressistä. Kaliumin puutos vaikuttaa myös tummien silmänalusten syntyyn. Lue lisää aiheesta täältä.

Magnesium

Magnesium puhdistaa epidermistä eli ihon ulointa kerrosta ja auttaa taistelemaan mm. aknea ja muita ihon tulehduksia vastaan.

Sinkki

Sinkki on tärkeä antioksidantti kehon puolustusmekanismin ja kauneudenhoidon kannalta. Sinkin puutos voi aiheuttaa esimerkiksi hiustenlähtöä, ihottumaa ja se saattaa myös hidastaa haavojen parantumista.

Lisäksi parapähkinät:

  • Tukevat kollageenin tuotantoa kuparin ansiosta
  • Sisältävät antioksidantti E -vitamiinia ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista
  • Stimuloivat ruoansulatusta
  • Tasapainottavat hormonitoimintaa auttamalla kilpirauhasta toimimaan paremmin

1-3 parapähkinää päivässä on loistava tuki ja boostaus omaan ihonhoitoon. Nappaa ne matkalla töistä kotiin tai iltapalan ohella!

Me TwistBellä rakastamme luomuparapähkinöitä, omasi saatkin meiltä:

Tutustu asiantuntijoidemme suosituksiin:

Foodin parapähkinä luomu, raaka 200g Foodin 5,26 €

Lue myös:

TOP 10 kauneusruoat: Kaikki kirjoitukset

Vapaat radikaalit ja ihon ennenaikainen vanheneminen

Miten eroon tummista silmänalusista?

Kirjoittaja:
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Suomi