0

Ostoskorisi on tyhjä

Korealainen ihonhoito - Miksi emme suosittele sitä?

Korealainen ihonhoito - plussat ja miinukset

Korealainen ihonhoito on ollut kovasti pinnalla viime vuosien ajan. Mitä me Twistbellä ajattelemme siitä? Mitä metodin vaiheita voimme suositella ja mitä sen sijaan skippaisimme?

Ihan ensin haluamme muistuttaa sinua siitä, että mikään trendi tai ihonhoidon suuntaus, kuten tässä tapauksessa korealainen ihonhoito, ei ole synonyymi tehokkuudelle. Toimivassa ihonhoitorutiinissa tuotteet on valittu oman ihon tarpeita kuunnellen. Tuotteita markkinoidaan usein sen perusteella, että ne ovat tiettyyn metodiin soveltuvia - myös luonnonkosmetiikkaa markkinoidaan luonnollisuuteen perustuvin väittämin. Sen sijaan, että luottaisimme sokeasti johonkin tiettyyn ihohoitometodiin, niin kehotamme aina lukemaan tuotteiden INCI-listan eli raaka-ainelistan, ja arvioimaan sen perusteella, onko tuote omat kriteerit täyttävä vai ei. Jos INCI-listan tulkinta tuntuu itsestä työläältä tai vaikealta, tutustuu INCI-analyysiimme, jossa ihonhoidon asiantuntijamme analysoivat käyttämiesi tuotteiden raaka-aineet puolestasi.

Korealaisen ihonhoidon erot Twistben ideologiaan

Mitä tulee itse korealaiseen ihonhoitometodiin, on siinä muutama pointti, joita emme lähtökohtaisesti suosittele. Eroja meidän suosittelemaan ihonhoitorutiiniin löytyy mm. metodin pituudessa sekä käytetyissä tuotteissa.

Ensimmäinen korealaisen ihonhoidon kompastuskivi on mielestämme liian pitkä ja monivaiheinen ihonhoitorutiini. Ihon saaminen hyvään kuntoon ei vaadi kymmenen vaiheen rutiinia. Sen lisäksi, että siihen uppoaa paljon aikaa ja rahaa, voi liika määrä tuotteita aiheuttaa myös erilaisia ihoreaktioita.

Toisekseen, korealaisessa ihonhoidossa suositaan ihon puhdistuksessa puhdistusgeelejä, joita me puolestamme emme juurikaan suosittele käytettäväksi, sillä ne ovat monelle liian peseviä. Sen sijaan puhdistusmaidot ja puhdistusöljyt ovat hellävarainen vaihtoehto puhdistustuotteeksi. Jos haluat tietää lisää ihon puhdistuksesta, voit lukea tästä, miten välttää kolme suurinta virhettä ihon puhdistuksessa.

Lisäksi korealainen ihonhoito suosittelee ihon kuorintaa 1-3 kertaa viikossa. Kolme kuorintaa viikon sisällä menee kuitenkin liiallisuuksiin. Liiallisella kuorinnalla tulee helposti vahingoittaneeksi ihon luontaista toimintaa, mikä saattaa aiheuttaa erilaisia iho-ongelmia, kuten finnejä, ihon kuivumista ja rasvoittumista. Yleensä ohjeistamme kuorimaan ihon enintään kerran viikossa ja omalle ihotyypille sopivalle kasvokuorinnalla. Herkkäihoisen kannattaa vaihtaa rakeinen kuorinta entsyymikuorintaan.

Korealaisessa ihonhoidossa suositut sheet maskit, eli kangasnaamiot, jättävät jälkeensä paljon pakkausjätettä, eikä ne näin ollen ole kovin ekologisia. Lisäksi koemme, että yksittäisen sheet maskin hinta on korkea kuluttajalle. Kertakäyttöisten sheet maskien sijaan suosittelemme Jinmee Hydrapuff kangasnaamioita, joista voi tuunata itselleen sopivan kangasnaamion omia tuotteita, kuten seerumia ja kasvovettä, käyttämällä. Hydrapuffit ovat myös siksi käytännöllisiä, että niihin voi valita eri täsmätuotteet eri ihoalueiden tarpeisiin! Lisäksi Hydrapuff kangasnaamiot ovat biohajoavia ja hintaa yhdelle maskille jää noin 16 senttiä.

Korealaisen ihonhoidon parhaat palat

Korealaisessa ihonhoitometodissa on kuitenkin myös useita hyviä puolia, joita me Twistbelläkin suosittelemme lämpimästi. Tässä kolme oppia, jotka kannattaa omaksua osaksi omaa ihonhoitorutiinia.

1. Kasvoveden tärkeys osana kosteutusta

Tätä ei voi riittävästi korostaa - kasvovedellä on merkittävä rooli ihon vesikosteutuksessa. Voit lukea lisää kasvoveden hyödyistä maksuttomasta kasvovesioppaastamme. Lisäksi korealainen ihonhoitometodi suosittelee kasvoveden kerrostamista. Jos sinusta tuntuu, että yksi kerros kasvovettä ei riitä, voit hyvin kerrostaa kasvovettä 2-3 kerrosta. Tunnustele miltä ihosi tuntuu ensimmäisen kerroksen jälkeen ja kosteuta lisää, jos ihosi tuntuu vielä janoiselta!

2. Aurinkosuojan käyttäminen

Vaikka monet meistä rakastavat auringon lämmittäviä säteitä (etenkin pitkältä tuntuvan talven jälkeen), on tärkeä pitää mielessä, että auringon säteily kasvattaa vapaiden radikaalien määrää iholla, mikä näkyy ihon ennenaikaisena vanhenemisena. Auringon UVB-säteet saavat ihon punoittamaan ja palamaan, UVA-säteet puolestaan vähentävät ihon kimmoisuutta, mikä nopeuttaa ryppyjen syntymistä. Aurinkosuojan käyttäminen on siis todella perusteltua!

Löydät blogistamme kattavasti tietoa auringolta suojautumiseen ja aurinkorasvoihin liittyen. Jos sinua mietityttää sopivan aurinkorasvan valinta tai vaikkapa erilaisten aurinkorasvojen toimintamekansimit, niin suosittelemme sinua tutustumaan seuraaviin blogauksiin: Tiesitkö tämän aurinkorasvastasi? ja Kaikki aurinkovoiteista.

3. Silmänympärysalueen huomioiminen

Silmänympärysalueen iho on muuta kasvojen ihoa ohuempaa, joten se vaatii erityistä huolenpitoa ja huomiota. Löydät kattavasta valikoimastamme silmänympärysvoiteita erilaisiin tarpeisiin.

Mitä seuraavaksi?

  1. Tilaathan uutiskirjettämme? Kerran viikossa lähettämämme uutiskirje on täynnä inspiraatiota ja vinkkejä ihonhoitoon. Lisäksi saat uutiskirjeen tilaajana erikoistarjouksia sekä webinaarikutsuja. Tilaa uutiskirje tästä - uutena tilaajana saat -10 % alekoodin.
  2. Jos haluat tietää, millaisen ihonhoitorutiinin puolesta me Twistbellä puhumme, tutustu kirjaamme Iho jota rakastat.

TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista