0

Ostoskorisi on tyhjä

Mitä tehdä kun kosmetiikka ei auta iho-ongelmiin?

Mitä tehdä kun kosmetiikka ei auta iho-ongelmiin?

Onko sinulla iho-ongelmia kuten aknea tai ruusufinniä? Ehkä kärsit pienemmistä ongelmista kuten kuivuudesta, halkeilevista huulista tai pienistä ihottumista? Oletko jo ehkä kokeillut eri asioita kuten erilaisia kosmetiikkatuotteita, välttämisruokavaliota ja ravintolisiä? Tuntuuko, ettei mikään auta, etkä oikein saa kiinni, mistä iho-ongelma johtuu? Onko sellainen olo, että tarvitset selkeät ohjeet ja suunnitelman, mitä tehdä ja miten edetä asian kanssa?

Älä huoli, sillä et ole yksin tämän asian kanssa.

Saamme paljon kyselyitä asiakkailta tämän tyyppisiin tilanteisiin ja halusimme siksi koota podcastin, jossa käymme asiaa läpi. Alla olevassa podcastissä Kati ja Veera käyvät läpi, miten iho-ongelman juurisyytä voi lähteä selvittämään ja millaisia apukeinoja iho-ongelman selättämiseen löytyy.

Alla löydät vielä lisää resursseja, joihin kannattaa tutustua. Nämä ovat myös niitä, jotka mainitsimme podcastissä.

1) Ilmainen ihonhoidon opas

Oppaassa käymme läpi kolme yleisintä virhettä ihonhoidossa ja keinot, miten välttää ne. Vääränlaisilla tuotteilla ja ihonhoitorutiineilla voi aiheutta tietämättään itselleen erilaisia iho-ongelmia, kuten kuivuutta, rasvoittuvuutta sekä epäpuhtauksia.

Olemme laatineet oppaan, jotta sinä saisit mahdollisimman hyvän pohjan omalle ihonhoidollesi. Ilmaisen ihonhoidon oppaamme neuvoilla voit jo välttää monta sudenkuoppaa ihonhoidossa. Lataa opas tästä

2) Opi välttämään virheet ihonpuhdistuksessa

Ihonpuhdistus on se osa ihonhoitorutiinia, jolla tulee helposti aiheuttaneeksi hallaa, ja mikä on syynä moniin ongelmiin ihon kanssa.

Olemme kirjoittaneet blogipostauksen, jossa käymme läpi yleisimmät virheet ihonpuhdistukseen liittyen. Käymme läpi, mikä ihonpuhdistuksessa menee vikaan, mitä tuotteita kannattaa välttää ja mitä tuotteita ihonpuhdistuksessa kannattaa puolestaan käyttää.

Kannattaa tutustua myös toiseen kirjoitukseemme, jossa käymme läpi viime aikoina paljon puhutun kaksoispuhdistuksen ideologian ja sen, miten kaksoispuhdistus kannattaa tehdä.

3) Käytä ihollesi oikeita tuotteita ja ihonhoitorutiineja

Olemme laatineet ihotyyppikohtaiset kategoriat, jotta voimme tarjota tietoa sinun ihotyypillesi sopivista ihonhoitorutiineista. Kategorioihin on valittu tuotteet erittäin tarkaan meidän ihon biologian ja raaka-ainetuntemuksemme oppeja käytten. Jokaisen tuotteen ainesosalista on luettu läpi ja varmistettu, että sen sisältämät raaka-aineet palvelevat parhaiten juuri sinun ihosi kuntoa.

Jos kaipaat apua tässä, ole ihmeessä yhteydessä esimerkiksi sivun alareunasta löytyvän chatin kautta, piipahda myymälässämme tai varaa aika ihonhoitorutiinin analysointiin.

4) Uusi alku ihollesi -verkkovalmennus

Valmennuksessa käymme kattavasti ja helposti ymmärrettävästi, mitä iho aidosti biologian näkökulmasta tarvitsee ja miten ihoa kannattaa hoitaa. Käymme läpi, miten shoppailla kosmetiikkaa fiksusti ja vastuullisesti. Käymme läpi myös kiinnostavia ja ajankohtaisia teemoja, kuten mistä tietää onko kosmetiikkaa testattu eläimillä, onko kaikki kosmetiikka oikeasti testattua ja turvallista käyttää sekä miten valita meikkituotteita, jotka hoitavat ihoa.

Valmennuksen jälkeen tuntuu esimerkiksi luontaiselta olla roikkumatta puhelimella yömyöhään ja huolehtia tasapainoisesta ja hyvälaatuisesta ruokavaliosta sekä liikunnasta, sillä motivaationa on välitön hyvä kunto omassa ihossa!

Verkkokurssilla käymme läpi myös elintapojen vaikutuksen ihon kuntoon ja moni sanookin, että olisi toivonut, että olisi jo nuorena saanut valmennuksen oppimme, jotta olisi välttynyt monilta virheiltä ihonhoidossa elämänsä aikana. Monet ovat kiitelleet valmennusta myös siitä, että rivien välistä luettavissa tietynlainen armollisuus ja hyväksyntä itseään kohtaan. Haluammekin kannustaa sinua puhumaan ja kohtelemaan itseäsi omana parhaana ystävänäsi.

6) Tietoa mikrobiomimittauksesta sekä suoliston hyvinvointiseteistä.

Olemme laatineet kirjoituksen suoliston hyvinvoinnista osana iho-oireiden hoitoa yhteistyössä Diplomiravintoneuvoja Annina Francioson kanssa. Aiheesta on tehty myös podcast.

7) Firstbeat hyvinvointianalyysi

Ympärivuorokautinen (3vrk) sykevälimittaus kertoo yksilöllisesti, kuinka kehosi reagoi erilaisissa työn ja arjen stressitilanteissa sekä antaa kattavan kuvan liikunnan terveysvaikutuksista. Se on loistava tapa kartoittaa, onko palautumisesi ja jokapäiväisen kuormituksen määrä tasapainossa sekä oppia tunnistamaan ne tekijät, jotka antavat sinulle energiaa päivän aikana.

Suosittelemme tätä ehdottomasti etenkin henkilöille, jotka tietävät olevansa stressaavassa elämäntilanteessa, eivätkä oikein tiedä, miten elämää saisi tasapainotettua. Todennäköisesti testin tulokset ja niiden pohjalta FirstBeatin kanssa työskentelevän ravintoneuvojamme luoma suunnitelma sinun hyvinvointisi parantamiseksi tulevat todennäköisesti yllättämään sinut! Näet nimittäin tasan tarkkaan mitkä osa-alueet arjessasi ovat niitä, jotka kaipaavat huomiota ja mitä asioita teet parhaillaan hyvin.

8) Keinot edesauttaa palautumista

Jos tiedät jo, että sinulla on paljon kuormitusta päivän aikana ja haluat maksimoida Veeran podcastissä mainitseman vaakakupin toisen puolen, kannattaa huomioida Anninan blogikirjoitus, jossa hän käy läpi miten ruokavaliolla voi edesauttaa elimistön palautumista. Annina jakaa kirjoituksessaan 7 vinkkiä siihen, miten auttaa kehon palautumista ja ihon hyvinvointia.

9) Unen vaikutuksen huomioiminen hyvinvointiin

Tänä päivänä ymmärryksemme on kasvanut entisestään sen suhteen, miten tärkeässä roolissa unen merkitys on hyvinvoinnillemme ihan kaikilla mahdollisilla ulottuvuuksilla. Kuten Dosentti ja unilääkäri Henri Tuomilehto on hyvin todennut eräässä Me-naiset -lehden haastattelussa:

"Se, että syö vähän epäterveellisesti ei estä nukkumasta tai liikkumasta. Jos ei liiku, voi silti syödä ja nukkua. Mutta jos uni otetaan pois emme jaksa syödä enkä liikkua.”

Mikäli mietit miksi unen rooli on ihonhoidon kannalta tärkeää, suosittelemme tutustumaan Kaikki ihonhoidosta podcasteihin nro 36 ja 37, sillä näissä käymme läpi unta ja sen roolia näiden asioiden kannalta.

Toivottavasti näitä vinkeistä on apua!

Jos kaipaat apua tässä ole ihmeessä yhteydessä esimerkiksi sivun alareunasta löytyvän chatin kautta, piipahda myymälässämme tai varaa aika ihonhoitorutiinin analysointiin.

Kärsitkö iho-ongelmista, mutta et ole saanut haluamiasi tuloksia sen hoidossa? Tutustu myös iho-ongelmien hoitoon keskittyvään ruokavalio-oppaaseen, joka sisältää 21 iho-ongelmiin auttavaa reseptiä!

Kati Partanen
Kati Partanen

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista