0

Ostoskorisi on tyhjä

Miten päästä eroon luufinneistä?

Miten päästä eroon luufinneistä?

Luufinnit, toiselta nimeltään miliumit, ovat iholla olevia pieniä, helmenvalkoisia näppylöitä, joista voi olla joskus hankala päästä eroon. Luufinnit aiheuttavat monelle harmaita hiuksia ja ne ovat verrattain yleisiä.

Luufinnejä voi tulla kenelle tahansa iästä riippumatta, mutta tyypillisesti kuivaihoiset ovat niille alttiimpia.

Olet ehkä saattanut huomata näitä pieniä valkoisia näppylöitä etenkin silmänympärys- ja poskien iholla. Nämä ovatkin luufinnien tyypillisimmät esiintymispaikat, mutta luufinnejä voi tulla myös muualle kasvojen iholle.

Varsinkin silmänympärysiho on muuta ihoa ohuempaa ja herkempää ja siltä puuttuu talirauhaset, jotka pitävät ihon silmänympäryksillä pehmeänä ja joustavana. Tämän vuoksi silmänympärysiho on muuta ihoa alttiimpi kuivumiselle ja tätä kautta myös harmillisille luufinneille.

Mistä tunnistan luufinnin?

Luufinnit ovat pieniä, valkoisia ja kovia ihon sarveismassalla, keratiinilla täyttyneitä pieniä palluroita. Ne syntyvät, kun kuollut ihosolukko ei pääse normaalisti hilseilemään pois iholta vaan jää ikäänkuin loukkuun ihon pinnan alle, kovettuen ja muodostaen helmenvalkoisen kovan näpyn.

Tarkkaa syytä luufinnien synnylle ei tunneta, mutta niille on muutamia altistavia tekijöitä, kuten liian voimakas ja usein toistuva ihon puhdistus (ja tästä johtuva ihon kuivuminen), tuhdimmat voiteet, liiallinen auringolle altistuminen ja sen aiheuttamat vauriot iholla, mutta myös sisältäpäin kumpuavat tekijät.

Kuinka pääsen eroon luufinneistä?

Luufinnien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä avainasemassa on ihon oikeaoppinen hoito!

Koska kuiva iho on alttiimpi luufinneille on liian pesevien puhdistustuotteiden välttäminen, ihon kosteuttaminen ja pehmeänä pitäminen avainasemassa luufinnien vastaisessa taistelussa. Hyvin kosteutettu iho pysyy joustavana ja pehmeänä eikä luufinnit pääse siihen niin helpolla iskemään.

Jos luufinnit ovat riesana kannattaa ihonhoidossa huomioida seuraavat asiat:

Puhdista iho oikein

Ihon hyvinvoinnin kivijalka ja peruspilari on sen oikeaoppinen puhdistus. Liian vahvat ja liian usein toistuva kasvojen puhdistus voivat horjuttaa ihon uloimman kerroksen toimintaa ja altistaa sen kuivumiselle ja tätä kautta luufinneille.

Jos siis kärsit luufinneistä, kiinnitä puhdistustuotteen valintaan erityistä huomiota.

Käytä hellävaraista puhdistustuotetta, joka ei poista iholta sen luontaisia öljyjä, joita ihosi tarvitsee pysyäkseen hyvinvoivana ja pehmeänä.

Jos käytössäsi on puhdistusgeeli tai -vaahto kannattaa se vaihtaa hellävaraisempaan. Tähän lempeämpiä vaihtoehtoja ovat puhdistusmaidot, - voiteet, -öljt ja -balsamit. Ne puhdistavat ihon hellävaraisesti häiritsemättä sen luontaista toimintaa.

Tutustu myös Ihon puhdistus - miten vältän 3 suurinta virhettä.

Kosteuta ihoa riittävästi

Laadukas kasvovesi on ihonhoidon kulmakiviä ja yksi tärkeimmistä ihonhoitotuotteista, joilla voit merkittävästi parantaa ihosi kuntoa.

Kasvovesi aloittaa ihon kosteutuksen ja luo ihanteellisen pohjan muille ihonhoitotuotteille.

Kasvoveden oikeaoppiseen käyttöön voit tutustua täältä.

Jos ihollasi on luufinnejä ja se tuntuu kuivalta, valitse kasvovesi, joka tuo ihollesi sen kaipaamaa vesikosteutta. Etsi kasvovedestä raaka-aineita, kuten glyseriiniä, natrium-PCAta, ektoiinia, kasviperäistä pentyleeniglykolia ja/tai hyaluronihappoa. Ne sitovat iholle tehokkaasti kosteutta pitäen sen pehmeänä ja hyvinvoivana.

Tässä kaksi suositusta kosteuttavista kasvovesistä:

Lue myös vinkkejä kasvoveden kerrostamiseen!

Luufinnit tyypillisesti ilmaantuvat silmänympärysiholle, joten älä myöskään unohda sen kosteutusta!

Jos sinulla ei ole vielä käytössä silmänympärysvoidetta, kannattaa sellainen ehdottomasti lisätä päivittäiseen ihonhoitorutiiniisi.

Tässä kaksi suositusta silmänympärysvoiteista: 

Tutustu myös muihin valikoimamme silmänympärysvoiteisiin!

Estä kosteuden karkaaminen iholta

Luufinnnien hoidossa erityisesti balsamit ovat loistavia tuotteita, sillä ne estävät perinteistä kasvovoidetta tehokkaammin kosteuden karkaamista iholta.

Laadukkaan balsamit myös sisältävät kasviöljyjä, -vahoja ja -voita, jotka ovat pullollaan iholle tärkeitä rasvahappoja ja vitamiineja, jotka ravitsevat ja suojaavat ihoa tehden siitä pehmoisen. Valikoimastamme löydät upeita laadukkaista raaka-aineista valmistettuja balsameita, joista erityisesti luufinneille altis iho hyötyy.

Tässä muutama suositus ihoa ravitsevista ja hellivistä balsameista:

Tutustu myös valikoimamme muihin balsameihin!

Kuori ihoa säännöllisesti

Kokeile luufinnien ennaltaehkäisyssä osana viikoittaista ihonhoitorutiinia hellävaraista kuorintaa. Tämä nopeuttaa kuolleiden ihosolujen hajoamista ja sen avulla saat vietyä kuolleita ihosoluja pois ihon pinnalta, jolloin luufinnejä ei pääse muodostumaan niin helposti.

Kuorintaa ei kuitenkaan kannata tehdä liian usein eikä liian voimakkailla tuotteilla, sillä se saattaa vain kuivattaa ja herkistää ihon häiriten sen luontaista toimintaa. Kerta viikkoon tehty kuorinta on sopiva väli.

Kuorintaa kannattaa kuitenkin välttää ohuella ja herkällä silmänympärysiholla.

Tässä muutama suositus kasvojen kuorintaan:

Tutustu myös muihin kasvojen kuorintatuotteisiin!

Muista aurinkosuoja

Käytä aurinkosuojaa, josta löytyy sekä UVA- että UVB-suoja ja tarpeeksi korkea suojakerroin. Luufinnit on yhdistetty pitkäaikaiseen auringolle altistukseen ja auringon aiheuttamiin vaurioihin, joten aurinkovoiteen tärkeyttä ei kannata unohtaa.

Lue lisää vinkkejä aurinkovoiteista ja niiden oikeaoppisesta käytöstä. Valikoimastamme löydät laadukkaita 100% luonnollisia aurinkosuojavoiteista niin kasvojen- kuin vartalonkin iholle.

Mitä seuraavaksi?

  1. Lue lisää silmänympärysihon hoidosta.
  2. Tutustu myös kuiva ihon hoitoon ravintolisillä.
  3. Tilaa uutiskirjeemme? Saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarkouksista ja uutuuksista sekä etuja vain uutiskirjeen tilaajille. Tästä pääset uutiskirjeen tilaajaksi.

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista