0

Ostoskorisi on tyhjä

Salisyylihappo ja akne – toimiiko se?

Salisyylihappo ja akne – toimiiko se?

Salisyylihappo, eli BHA-happo on paljon puhuttu raaka-aine aknen hoidossa. Pitävätkö puheet sen tehokkuudesta paikkansa?

Ehdottomasti pitävät! Salisyylihappo on loistava apu aknen hoitoon sekä oiva valinta muutoinkin finnien ja muiden epäpuhtauksien ennaltaehkäisyyn sekä hoitoon. Salisyylihappo on yksi suosikkiraaka-aineitamme epäpuhtauksien hoidossa sillä sitä voi hyödyntää useissa eri pitoisuuksissa eri tarkoituksiin.

Salisyylihappo ei kuitenkaan yksinään toimi jos ihonhoitosi on aivan retuperällä. Tutustu siis myös artikkeleihimme:

Miten salisyylihappo toimii aknen hoidossa?

Salisyylihappo toimii jo hyvin matalissa, herkällekin iholle sopivissa pitoisuuksissa ihohuokosten tukkeumaa ehkäisevästi. Se helpottaa aknesta kärsivää ihoa ehkäisten finnien syntymistä liuottamalla tehokkaasti öljymäistä talia ihohuokosesta ja poistamalla samalla kuollutta ihosolukkoa. Näin ihohuokonen pysyy puhtaana ja iho kirkkaana sekä tasaisena.

Salisyylihappo on lisäksi antibakteerinen raaka-aine. Se hillitsee tulehdusta iholla, mistä erityisesti akneiho hyötyy. Tulehtuneiden finnien ennaltaehkäisy onkin yksi keskeisimpiä aknen hoidon haasteita. Usein tulehdus kumpuaa kehon sisältä, mutta ulkoisella hoidolla on myös merkittävä rooli tulehtuneiden finnien hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

Moni tekee tietämättään vääriä valintoja ihon hoidossa, joka vain pahentaa ihon tulehdustilaa.

Tulehdusta hillitsevien ja ihohuokosia lempeästi kuorivien ominaisuuksiensa ansiosta salisyylihappo on siis erinomainen raaka-aine juuri aknesta kärsivän ihon finnien ja tulehdusten hoitoon sekä ennaltaehkäisyyn.

Salisyylihappo osaksi omaa ihonhoitoa

Mikäli sinulla on akne tai muutoin finnejä, tukkeumaa tai epäpuhtautta ihollasi, kannattaa salisyylihappo ottaa osaksi omaa ihonhoitorutiinia. Akneiholle sopivien tuotteiden valinnassa korostuu ihohuokosten tukkeumaa aiheuttavien raaka-aineiden välttely sekä epäpuhtauksia hillitsevien ja tulehdusta sammuttavien raaka-aineiden suosiminen.

Asiantuntijan suositukset akneihon hoitoon salisyylihapon avulla:

 • Föllinge Cleansing Lotion puhdistusmaito - Salisyylihapon voi lisätä mukaan rutiiniin jo ihon puhdistuksessa. Föllingen kevyttäkin meikkiä liottava ja kaksoispuhdistukseen sopiva puhdistusmaito on ihanteellinen valinta herkästi tukkeutuvalle akneiholle.
 • Olivia Klein Hydra Spray Toner – Kasvovesi, joka tuo ihollesi kosteuden lisäksi avun tukkeumaan ja epäpuhtauksiin. Hydra Toner hillitsee aknea iholla salisyylihapon lisäksi taikapähkinän ja teepuun avulla. Se sisältää lisäksi ihoa rauhoittavaa aloe veraa ja ruusuvettä sekä kosteutta iholle sitovaa glyseriiniä. Kaikki Olivia Klein kasvovoiteet sisältävät myös miedon, tukkeumaa ehkäisevän pitoisuuden salisyylihappoa!
 • Esse hyaluronihapposeerumi – Tämä hyaluronihappoa ja salisyylihappoa sisältävä seerumi on loistava valinta silloin, kun iho tuntuu tukkeutuvan sekä kuivuvan herkästi. Tuote sisältää myös ihon mikrobiomia tasapainottavia probiootteja, jotka edes auttavat akneihoa palaamaan terveelliseen tasapainoon, jossa aivan jokaisen iholta luontaisesti löytyvä aknebakteeri ei aiheuta iholla ongelmia. Täydellinen valinta erityisen herkän ihon hoitoon!
 • Flow Cosmetics AHA & BHA Peeling seerumi – Mikäli ihosi ei ole herkkä on tämä kotimainen tehoseerumi erityisen kiinnostava valinta aknen hoitoon. Se sisältää korkean, mutta ihoystävällisen pitoisuuden ihosolujen uudistumista nopeuttavia AHA -happoja sekä 2% salisyylihappoa. Seerumi tasapainottaa, puhdistaa ja kirkastaa ihoasi yön aikana.

  Mitä seuraavaksi?

  1. Tutustu salisyylihappoa sisältäviin tuotesuosituksiimme alta ja valitse itsellesi paras vaihtoehto. Ihonhoidon asiantuntijamme ovat lisäksi koonneet kaikki parhaat tuotteet aknen hoitoon sinua varten. Jos kaipaat apua valinnan kanssa, asiantuntijamme auttavat mielellään sekä verkkokaupan chatissa että Helsingin Kampin myymälällä
  2. Oletko tutustunut hoitolaamme? Jos tuntuu, ettet saa päivittäisellä ihonhoitorutiinillasi riittävästi tuloksia tai kaipaat hemmottelua arkeen, varaa aika kasvohoitoon.
  3. Tilaa uutiskirjeemme! Saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarjouksista ja uutuuksista sekä kanta-asiakasedun jokaiseen tilaukseesi. Tästä pääset liittymään uutiskirjeen tilaajaksi.

  Tutustu asiantuntijoidemme suosituksiin:

  Föllinge Cleansing Lotion puhdistusmaito 100ml Loistava helposti tukkeutuvalle iholle
  26,90 €
  Hyaluronihapposeerumi Esse Hyaluronic Serum, 2 kokoa Kosteuttaa ja tasapainottaa herkkää, kuivaa ja epäpuhdasta ihoa
  53,90 €
  Seerumi Flow Cosmetics AHA & BHA Peeling Serum, 2 kokoa Puhdistaa, kirkastaa ja ehkäisee epäpuhtauksia
  16,80 €
  Akneihon hoitosetti Kaikki mitä tarvitset aknen tuloksekkaaseen hoitoon
  132,03 €
  Emmi Lampinen
  Emmi Lampinen

  Kosmetologi ja ihonhoidon asiantuntija


  Tilaa uutiskirje

  Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista