0

Ostoskorisi on tyhjä

Aknen hoito - 3 tyypillisintä virhettä

Aknen hoito - 3 tyypillisintä virhettä

Aknen hoidossa keskeisin ongelma, mistä yleensä halutaan päästä eroon, ovat finnit. Kun iholle alkaa ilmestyä näppylöitä, luontainen reaktio on haluta nitistää nämä näppylät ja yleensä se tapahtuu ihoa voimakkaasti kuivattavien tuotteiden avulla.

Harva lähtee pohtimaan mistä näppylät ovat alunperin syntyneet tai osaa miettiä onko omassa ihonhoitorutiinissa jotain sellaista, joka finnit voisi aiheuttaa.

Jos tilanne eskaloituu entistä pahemmaksi, haetaan aknen hoitoon seuraavaksi tyypillisesti apua lääkevoiteista ja lääkekuureista.

Moni kuitenkin kamppailee uusiutuvan aknen kanssa: lääkekuurin ajaksi oireet katoavat, mutta ne palaavat jonkun ajan kuluttua.

On todella turhauttavaa jos aknen hoidossa ei saa tuloksia tai jos akne palaa uudelleen ja uudelleen. Ihonhoidon asiantuntijoina näemme, että tuloksettomuus johtuu usein erilaisista virheistä aknen hoidossa.

Lue alta mitkä ovat kolme keskeisintä virhettä aknen hoidossa, miten sinä voit nämä virheet korjata ja päästä aknesta eroon pysyvästi!

Aknen hoito virhe 1

Tyypillisin virhe aknen hoidossa on kuivattavien tuotteiden käyttö olivatpa ne sitten pesutuotteita tai ihon hoitotuotteita.

Pesutuotteista ihoa kuivattavia ja sen tasapainoa horjuttavia tuotteita ovat saippuat, palasaippuat, puhdistusvaahdot ja -geelit.

Hoitotuotteissa nämä ovat erilaisia esimerkiksi vahvasti alkoholipitoisia tai muuten raaka-aineiltaan ihoa kuivattavia seerumeita tai spot treatment tuotteita. Ongelmana voi olla myös se, että aknevoide tai kosteusvoide valitaan niin, ettei se kuitenkaan kosteuta ihoa tarpeeksi.

Miten korjaat tämän tilanteen?

Akneiholla sen luonnollinen tasapaino on järkkynyt monella tapaa ja tästä johtuu monet akneiholla olevat ongelmat. Siksi luonnollisen tasapainon palauttaminen on todella oleellisessa asemassa.

👉🏻 Aknen hoitotuotteet tulisi valita niin, että ne ovat ihon luontaista tasapainoa palauttavia eivätkä kuormita ihoa liikaa.

Olemme listanneet tänne 5 kriittisen tärkeää aknen hoitotuotetta, joista saat koostettua itsellesi täydellisen aknen hoito rutiinin.

Jos haluat apua itsellesi sopivien tuotteiden valinnassa, tule meille ihotyyppianalyysiin. Ihonhoidon asiantuntijamme kartoittavat siinä ihonhoitotottumuksesi, tuotteesi ja rutiinisi.

Ihotyyppianalyysi voidaan tehdä täysin etänä, joten se ei vaadi paikallaoloa hoitolallamme.

Tuloksena analyysistä saat noin 10-15 sivuisen vihkosen, joka sisältää tarkat tiedot ihosi tilanteesta ja sille soveltuvasta hoidosta sekä tuotteista. Lue analyysistä lisää täältä, näet sieltä myös asiakkaidemme ennen ja jälkeen kuvia.

Aknen hoito virhe 2

Aknen hoito on vielä vahvasti keskittynyt yhteiskunnassamme kosmetiikkaan ja lääkkeisiin.

Isoin virhe on kuitenkin se, ettei huomioida, että aknen puhkeamiseen vaikuttaa elintavat ja kehon kuormitus.

Tällöin korjaamiseen tarvitaan muutoksia elintavoissa, tyypillisesti ruokavaliossa.

Ruokavaliomuutosten ja tiettyjen ravintolisien syöminen on ollut monelle asiakkaallemme keskeisessä roolissa, että he ovat pysyvästi päässeet aknesta eroon.

Voit lukea aiheesta esimerkiksi Hannan tai Anniinan tarinat, joiden yhteydessä näet myös heidän huikeat muutoskuvat.

Tästä aiheesta voit halutessasi lukea myös lisää artikkelistamme Akne - kaikki mitä sinun tulisi tietää.

Artikkelissa on todella hyvää tietoa, jotka kaikkien aknea sairastavien kannattaa tietää.

Miten korjaat tämän tilanteen?

Olet tehnyt ensimmäisen stepin jo lukemalla artikkelin tänne asti ja saamalla tiedon, että aknen hoitoon voidaan vaikuttaa merkittävästi esimerkiksi ruokavaliomuutoksen avulla. Tämän ajatusmuutoksen tekeminen on jo todella iso asia.

👉🏻 Jos haluat asiantuntijan apua kartoittamaan mitä muutoksia sinun kannattaisi ruokavaliossa tai elintavoissa tehdä, tutustu sisäisen ihonhoidon starttikonsultaatioon!

Siinä ravintoneuvojamme kartoittaa lähtötilanteesi ja saat aloitusohjeet sisäisen ihonhoidon optimointiin. Tämä palvelu toteutetaan etänä, joten se ei vaadi paikallaoloa myymälällämme tai hoitolallamme.

Ruokavalio

Kärsitkö iho-ongelmista, mutta et ole saanut haluamiasi tuloksia sen hoidossa?

Tutustu iho-ongelmien hoitoon keskittyvään ruokavalio-oppaaseen, joka sisältää 21 iho-ongelmiin auttavaa reseptiä!

Aknen hoito virhe 3

Hyvin usein aknen hoidossa unohdetaan selvittää ongelman juurisyy. Jos olet joutunut esimerkiksi ravaamaan ihotautilääkärillä aknen takia, kuinka moni on kysynyt käyttämistäsi ihonhoitotuotteista ja perehtynyt tarkkaan niiden INCI listoihin sekä tapaasi hoitaa ihoa?

Jos ei mietitä mistä ongelma on syntynyt, päädytään helposti laastaroimaan oireita.

Ja näin ei saada ikinä pitkäkestoisia tuloksia. Tästä hyvät esimerkit ovat muun muassa Hannan ja Anniinan tarinat.

Tuloksia alettiin saada heti kun noudatettiin Twistbe ihonhoitometodin vaiheita.

Miten selvitän aknen juurisyyt?

Voit hyvin aloittaa tekemään kartoitusta itse perehtymällä tässä artikkelissa Twistbe ihonhoitometodiin. Sieltä löydät muun muassa listaa kehoa ja ihoa kuormittavista tekijöistä. Jos juurisyiden selvittäminen tuntuu itse liian vaikealta saat apua meiltä.

👉🏻 Aknen hoito kannattaa aina aloittaa ihonhoitotuotteista, jotta nähdään mihin ihon kunto asettuu sen avulla.

Esimerkiksi “itseaiheutetussa” tai väärin diagnosoidussa aknessa iho voi parantua jopa muutamassa päivässä tai viikossa. Siksi hyvä ensimmäinen steppi on tulla ihotyyppianalyysiimme.

Kun ulkoinen ihonhoitorutiini laitetaan kuntoon, nähdään ovatko ongelmien juurisyyt ihonhoidossa vai kehon sisältäpäin kumpuavia epätasapainotiloista johtuvia.

Mikäli ihon tulehdus ei ole rauhoittunut, on se merkki keholtasi, että on tarve kääntää katseet kehon toimintaan.

Ongelma voi löytyä esimerkiksi liian isosta stressikuormasta, ohutsuolen bakteerikannan epätasapainosta tai liiallisen kuormituksen seurauksena johtuvista ruoansulatuselimistön häiriöistä.

Tähän parhaan avun saat iho-ongelmien hoito starttikonsultaatiosta ravintoneuvojamme kanssa. Jos sinulla on mitään kysyttävää aknen hoitoon liittyen, älä epäröi ottaa ihonhoidon asiantuntijoihimme yhteyttä sivun alareunassa löytyvän chatin kautta.

Mitä voit tehdä seuraavaksi aknen hoidossa?

  1. Tutustu ihonhoidon asiantuntijoidemme aknen hoidon tuotesuosituksiin.
  2. Lue blogimme: Miten hoitaa akneihoa oikein? Ihonhoidon asiantuntija kertoo - katso konkreettiset ohjeet!
  3. Onko sinulla vaikea valita itse sopivia tuotteita aknen hoitoon? Kysy rohkeasti ihonhoidon asiantuntijoiltamme sivun alareunasta löytyvän chatin kautta tai tule hoitolallemme esimerkiksi probioottiseen Esse kasvohoitoon, jonka aikana kosmetologimme tasapainottavat aknessa tyypillisesti epätasapainossa olevaa ihon bakteerikantaa ja arvioivat ihosi tarpeet 💜

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista