0

Ostoskorisi on tyhjä

5 kriittisen tärkeää akne hoitotuotetta

5 kriittisen tärkeää akne hoitotuotetta akneihon hoitoon

Etsitkö toimivia aknen hoitotuotteita, jolla saada tuloksia aknen hoidossa? Olet tullut oikeaan paikkaan!

Tämän blogin luettuasi osaat osaat välttää yleisimmät virheet akne hoitotuotteita valitessasi ja tiedät mitkä ovat 5 kriittisen tärkeää tuotetta, joilla saat pitkäkestoisia tuloksia aknen hoidossa.

Mikä aknehoitotuotteiden valinnassa menee tyypillisesti vikaan?

Miten sinä olet valinnut aknen hoitotuotteita tähän mennessä? Entä miten sinua mahdollisesti auttanut kosmetiikkamyyjä tai lääkäri on asiaa lähestynyt?

Kymmeniä tuhansien suomalaisten autettuamme, olemme huomanneet, että ihonhoitotuotteita ostaessa tyypillinen virhe on, ettei mietitä mistä ihon oireet edes alunperin johtuvat.

Kuivaan ihoon etsitään tuhtia kosteuttavaa voidetta ja aknen hoitoon kuivattavaa finnivoidetta - mutta tässä mennään pahasti metsään ja harvoin saadaan toivottuja tuloksia.

Näemme, että esimerkiksi aknen kohdalla jopa 50% tapauksista on (syyntakeettomasti) itse aiheutettuja vääränlaisilla ja ihon luontaista toimintaa horjuttavilla tuotteilla kuten vääränlaisella puhdistustuotteella tai puhdistusrutiinilla. Tällaisessa tilanteessa on vaikea korjata tilanne ottamalla rutiiniin vaan uusi oiretta nitistävä aknen hoitovoide tai lääkevoide.

Isoin virhe (ja syy tuloksien puutteeseen sekä tyytymättömyyteen ihon kunnon kanssa) kokemuksemme mukaan on, että aknen hoitotuotteita ostetaan ennen kuin juurisyy iho-ongelmaan on selvillä.

Kun juurisyyn selvittää sekä ymmärtää miksi iholle voi syntyä aknen kaltainen ongelma ja ongelmiin puuttuu sitä kautta, tuloksia alkaa näkyä yleensä todella nopeasti. Tämän on huomannut moni asiakkaamme ns. “Itseaiheutettuja” iho-ongelmia hoitaessa. Tässä esim Minna kokemus:

“Teidän ajatus ihon kokonaisvaltaisesta hoitamisesta ongelman laastaroinnin sijaan tuntui minusta järkevältä. Niinpä varasin ajan analyysiin. Sen avulla löysin aiempia tuotteitani paljon hellävaraisemmat tuotteet, ja ihoni rauhoittui jo yhden, siis YHDEN(!?) käyttökerran jälkeen!! Näin parin viikon käytön jälkeen iho on selvästi aiempaa rauhallisempi ja mikä tärkeintä, ei koko ajan muistuttele itsestään olemalla kivulias. Iho ei ole edelleenkään täydellinen, mutta suunta on oikea ja olen päässyt siihen pisteeseen, etten enää juurikaan vatvo ihon kuntoa, vaan tilaa on enemmän muillekin ajatuksille. Aiemmin tämä aihe pyöri mielessä päivittäin.”

Toinen iso puute on se, ettei ymmärretä mitä iho todellisuudessa kaipaa.

Hyvin usein näemme esimerkiksi tilanteen, jossa muutamien finnien ilmestyttyä mennään paniikkiin ja ihoa aletaan puhdistamaan liian pesevillä tuotteilla esimerkiksi geelillä, vaahdolla tai saippualla. Finnejä tulee lisää, jolloin ostetaan seuraavaksi finnejä kuivattava tuote.

Tilanne usein eskaloituu entisestään ja jonkun ajan kuluttua ollaan hakemassa aknen hoitoon lääkevoidetta. Tilanne voi helpottua hetkeksi, mutta usein ongelma joko palaa ja/tai iholle tulee finnien lisäksi muita oireita, jolloin sitä helposti turhautuu ja miettii “miksi en vaan saa tuloksia aknen hoidossa”.

Mikä on isoin virhe minkä voit tehdä aknehoitotuotetta ostaessasi?

Oli kyse sitten ihonhoidosta, painonpudotuksesta tai vaikkapa uniongelmista me ihmiset mielellämme haluaisimme yhden nopean kikan millä muuttaa tilanne. Ihmepilleri tai tuote. Yksi asia, joka korjaa kaiken. Tällainen ajattelu on isoin virhe minkä voit tehdä aknen hoitotuotteita ostaessasi.

Näemme liian usein kuinka ihmiset ostavat yksittäisen tuotteen, jota mainostetaan vaikkapa “salaisena aseena aknen hoitoon” ja kuvittelevat sen fiksaavan ongelman.

Tällaisessa tilanteessa on tyypillisempää, että kaappiin kerääntyy purkkeja, jotka eivät toimi tai sovi omalle iholle ja iho ei edelleenkään ole kunnossa. Aknen hoito harvemmin ratkeaa tuotteita rutiiniin lisäämällä - päin vastoin. Avainasemassa on yleensä tuotteiden karsiminen ja yksinkertaisempi ihon hoitaminen.

Riippuen toki mitä aiemmin on tehnyt. Isona virheenä aknenhoitotuotteita ostaessa näemme myös sen, että tuotteita käytetään valtavia määriä, joka voi myöskin olla iholle aivan liian kuormittavaa.

Miten voit ostaa aknehoitotuotteet fiksummin?

Ihon biologian asiantuntijoina näemme, että ykkösasia mikä johtaa tuloksiin aknen hoidossa, on kuormittavien tuotteiden karsiminen rutiinista. Tähän perustuu myös Twistbe ihonhoitometodi. Voit lukea halutessasi siitä lisää artikkelista “miksi et ole saanut tuloksia aknen hoidossa.”

Rutiinista pitää siis ensin karsia kaikki ihon luontaista toimintaa kuormittavat tuotteet, hyväkään tuote ei korvaa sitä jos vahingossa sabotoit jollain tuotteella jatkuvasti ihosi kuntoa. Näinkin yksinkertaisella asialla olemme nähneet satojen aknesta kärsivien pääsevän oireistaan eroon.

Keskeinen asia aknehoitotuotteiden ostamisessa onkin miettiä kokonaisuus kuntoon sen sijaan, että yrität ostaa yksittäisiä tuotteita sieltä täältä.

Jos haluat ostaa aknetuotteet fiksummin ja saada tuloksia aknen hoidossa tulee jokaisen rutiinissasi olevan tuotteen tukea ihon luontaista tasapainoa ja ihoa tulee hoitaa sen luontainen rytmi ymmärtäen.

Jos tämä tuntuu vaikealle, voit aina kääntyä ihonhoidon asiantuntijamme puoleen ja varata ajan ihotyyppianalyysiin, jossa käymme ihosi tilanteesi perusteellisesti läpi. Voit lukea analyysistä lisää ja katsoa asiakkaiden onnistumiskuvia täältä.

Millä aknen hoitotuotteilla saat parhaat tulokset?

Saat parhaimmat tulokset aknen hoidossa kun sinulla on maltillinen määrä hoitotuotteita, joista jokaisella on ihonhoitorutiinissasi selkeä tarkoitus. Kun näitä tuotteita käytetään systemaattisesti, oikeassa järjestyksessä ja oikealla tavalla saat parhaimmat, nopeimmat ja samalla pitkäikäisimmät tulokset aknen hoidossa

Parhaimpia aknen hoitotuotteita ovat runsaasti aidosti vaikuttavia raaka-aineita sisältävät monipuoliset tuotteet, joissa on tarpeeksi tehoja rauhoittamaan, kosteuttamaan ja tasapainottamaan ihon mikrobiomia. Parhaimpia puhdistustuotteita aknelle puolestaan ovat esimerkiksi maitomaiset tai emulgoituvat puhdistusaineet.

Hyvät aknen hoitotuotteet eivät myöskään kuormita ihoa eivätkä kehoa. Tämä on erityisen tärkeää esimerkiksi hormonaalisen aknen hoidossa - mutta toki myös kaikille muille, sillä tämä on tie kestäviin tuloksiin sekä siihen, että sinun tulee käytettyä rahasi fiksusti kosmettiikaostoksilla. Alta löydät täsmätuote suositukset aknen hoitotuotteisiin.

Nämä 5 hoitotuotetta ovat kriittisen tärkeitä aknen hoidossa

Olemme valinneet tähän ne tuotteet, joilla tiedämme, että asiakkaamme ovat aiemmin saaneet tuloksia aknen hoidossa. Olemme optimoineet tuotteiden valinnan myös niin, että ne sisältävät varmasti juuri niitä raaka-aineita, joita akne iho kaipaa.

”Apeiron

Puhdistustuote, joka ei häiritse ihosi luontaista tasapainoa

Mikäli et käytä meikkiä tai käytät meikkiä vain vähän, suosittelemme puhdistukseen Apeiron hellävaraista puhdistusmaitoa. Se sisältää neem- ja kurkumauutetta, jotka rauhoittavat epäpuhtauksia, mutta jättäen ihon raikkaan puhtaaksi ja miellyttävän tuntuiseksi. Jos käytät meikkiä paljon, kannattaa tehdä kaksoispuhdistus ja ottaa maidon kaveriksi esimerkiksi kotimaisen Fiini Naturallyn puhdistusbalsami.

”Antipodes

Kasvovesi, joka rauhoittaa tulehdusta

Antipodes Resurrect hoitaa monipuolisesti iholla olevia eri oireita ja on tästä syystä ihanteellinen akneiholle. Se hillitsee rasvoittuvuutta, rauhoittaa ärtynyttä ihoa, vähentää ihon punoitusta sekä tulehdusta kuitenkin kosteuttaen ihoa. Resurrect myös kirkastaa ihoasi jättäen sen pehmeäksi, kosteutetuksi ja hyvin hoidetuksi.

”Olivia

Seerumi on kuin ihonhoidon ravintolisä!

Seerumeita kannattaa käyttää vain kun iholla on joku erityistarve. Akneiholla tämä tyypillisesti on tulehdus ja epäpuhtaudet, joten seerumin käyttö on perusteltua ja voikin olla kriittinen tuote ihon kuntoon saamisessa. Seerumiksi suosittelemme Olivia Klein Hydra seerumia, sillä se hillitsee tulehdusta ja myös rauhoittaa mahdollista punoitusta. Hydra seerumi myös vahvistaa ihoa ja nopeuttaa sen uudistumista.

”Apeiron

Aknen hoitoon optimaalinen voide

Mikäli ihosi on erityisen kuiva (ja talviaikaan), suosittelemme valitsemaan voiteeksi täyteläisen Apeiron Intensive Care voiteen, joka rauhoittaa akneihon ylikierroksilla olevaa talintuotantoa, mutta kuitenkin kosteuttaa ihoasi riittävästi. Se myös auttaa ihoasi palauttamaan sen luontaisen tasapainon kohdalleen. Mikäli pidät kevyemmistä voiteista, kokeile tätä!

”Apeiron

Tehokas hoitoöljy tulehdukseen ja finneihin

Apeiron jojobateepuuöljyllä on lähes 700 asiakasarvostelua 4.5 tähden keskiarvolla, joten sitä ei voi olla mainitsematta kun puhutaan kriittisen tärkeistä hoitotuotteista aknen hoidossa. Se on älyttömän tehokas ihmeoöljy finneihin, epäpuhtauksiin (mutta myös sisäänkasvaneiden karvojen hoitoo!).

Mikä siitä sitten tekee niin hyvän? Apeironin finnienhoitoöljy ei kuivata ihoa toisin kuin perinteiset epäpuhtauksiin tarkoitetut tuotteet. Lisäksi se hillitsee ihon mahdollista liikarasvoittuvuutta ja auttaa palauttamaan ihon luontaisen tasapainon.

BONUS: Mikäli haluat näiden lisäksi tehostaa ihonhoitorutiiniasi, valitse rutiiniin mukaan myös syväpuhdistava naamio kuten savinaamio.

Voit myös ostaa valmiin aknen hoitosetin. Ostamalla setin säästät 10%!

Tämä setti sisältää tuotteiden lisäksi valmiit hoito-ohjeet tuotteiden käyttämisestä sekä ihonhoitorutiinin koostamisesta akne iholle setin tuotteiden avulla.

Ruokavalio

Kärsitkö iho-ongelmista, mutta et ole saanut haluamiasi tuloksia sen hoidossa?

Tutustu myös iho-ongelmien hoitoon keskittyvään ruokavalio-oppaaseen, joka sisältää 21 iho-ongelmiin auttavaa reseptiä!

Mitä seuraavaksi?

  1. Tuntuuko vaikealta itse valita tuotteet tai miettiä miten etenisi oman ihon hoidon kanssa? Anna kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijoidemme auttaa sinua ihotyyppisi määrittämisessä ja sopivien tuotteiden valinnassa ihotyyppianalyysin avulla.
  2. Haluatko nähdä millaisia tuloksia asiakkaamme ovat saaneet ihonsa hoidossa? Katso täältä ja täältä asiakkaidemme ennen ja jälkeen kuvia.
  3. Haluatko ymmärtää paremmin aknen juurisyitä? Lue artikkelimme: Akne, kaikki mitä sinun tulisi tietää!

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista