0

Ostoskorisi on tyhjä

Vinkkejä akneihon hoitoon - nämä 7 toimivaksi todettua sinun tulisi tietää!

Vinkkejä akneihon hoitoon - nämä 7 toimivaksi todettua sinun tulisi tietää!

Akne voi olla sitkeä iho-ongelma ja monet kamppailevatkin sen kanssa vuosia. Olemme auttaneet tuhansia suomalaisia mullistamaan ihonsa hoidon ja pääsemään eroon erilaisista iho-ongelmista kuten aknesta. Tässä blogissa jaamme 7 toimivinta vinkkiä aknen hoitoon, jotka olemme vuosien varrella havainneet toimiviksi ja joilla asiakkaamme ovat saaneet parhaita tuloksia.

Vinkki nro 1 akneihon hoitoon

Maailmalla sekä kosmetologien keskuudessa vallitsee vielä melko pinttynyt ja vanha uskomus siitä, että akneihoa tulisi puhdistaa öljyttömällä puhdistusaineella, kuten puhdistusvaahdolla tai geelillä.

Ensimmäinen vinkkimme sinulle olisi kuitenkin jättää tämänkaltaiset tuotteet pois ihonhoitorutiinista, mikäli satut sellaisia käyttämään. Miksi näin sitten on?

Valtaosa markkinoilla olevista aknen hoitoon suunnitelluista puhdistustuotteista tai tyypillisesti suositelluista vaahdoista ja geeleistä on aivan liian kuivattavia iholle.

Ne häiritsevät ihon luontaista toimintaa, jolloin muun muassa ihon bakteerikanta vinoutuu. Tästä seurauksena esimerkiksi aknessa tyypillisesti yliedustettuna oleva bakteeri C. acnes pääsee valloilleen.

Akneiho kannattaa mieluummin puhdistaa tuotteella, joka ei horjuta ihon luontaista tasapainoa. Tällöin et itse vahingossa pahenna ihosi kuntoa, jolloin aknen hoitamisesta tulee paljon helpompaa ja saat pysyvämpiä tuloksia pitkälläkin aikavälillä!

Kokeile puhdistukseen esimerkiksi tätä edullista akneiholle hyväksi havaittua puhdistusmaitoa.

Jos käytät meikkiä paljon, voit tehdä kaksoispuhdistuksen ja käyttää maidon lisäksi tätä silmämeikin tehokkaasti poistavaa puhdistusainetta.


Aknen hoidossa tehdään myös paljon muitakin virheitä, lue myös artikkelimme Aknen hoito - 3 tyypillisintä virhettä.

Vinkki nro 2 akneihon hoitoon

Toinen asia mistä akneihon hoidossa aloitetaan liian harvoin, mutta jonka avulla saadaan nopeiten tuloksia on laittaa ihonhoidon perusteet kuntoon. Me olemme kehittäneet tähän Twistbe ihonhoitometodin. Aknen hoito aloitetaan aivan liian usein lääkevoiteilla, lääkekuureilla tai muilla radikaaleilla hoitotuotteilla, jotka usein sysäävät ihon kunnon entistä huonommaksi. Toinen tyypillinen lopputulos on se, että ongelmat palaavat oltuaan hetken poissa.

Toinen akneihon hoitovinkkimme sinulle olisikin laittaa ihonhoidon perusteet kuntoon. Mitä tämä tarkoittaa?

Tänä päivänä ihmiset käyttävät yleisesti liikaa kosmetiikkaa ja he käyttävät liikaa tuotteita, jotka häiritsevät ihon luontaista tasapainoa. Näin asiakkaamme Anniina sai tuloksia oman akneihonsa hoidossa.

Jos jatkuvasti (todennäköisesti tietämättäsi) sabotoit ihosi omaa kuntoa, on ihoa vaikea - jopa mahdotonta - saada kuntoon lisäämällä rutiiniin vaan aina uusia tuotteita.

Akneihon hoidossa ja ihonhoidon perusteiden kuntoon laittamisessa olisikin tärkeää, että rutiinista poistetaan kaikki ihon ja kehon luontaista toimintaa kuormittavat tuotteet.

Jos et tiedä mitä tällaiset tuotteet ovat tai ihon luontaisen toiminnan ymmärrys on sinulle uutta, varaa aika ihotyyppianalyysimme!

Siinä ihonhoidon asiantuntijamme auttavat sinua ja saat sinun iholle räätälöidyn hoito-oppaan. Lue lisää analyysistä ja katso asiakkaidemme ennen/jälkeen kuvia sekä lue arvosteluja täältä.

Voit myös suoraan kokeilla yksinkertaista 3 tuotteen valmista tuotesettiä, joka on suunniteltu epäpuhtaan ihon hoitoon. Tutustu settiin tästä.


Lue myös artikkelimme: Miten hoitaa akneihoa oikein? Ihonhoidon asiantuntija kertoo - katso konkreettiset ohjeet!

Vinkki nro 3 akneihon hoitoon

Kolmas vinkkimme akneihon hoitoon koskee ihon kosteutusta. Yleinen olettamus aknen hoidossa on, että finnit tulisi kuivattaa, jotta niistä päästään eroon. Tästä seuraa kuitenkin tyypillisesti ihon kunnon paheneminen entisestään sen sijaan, että aknesta pääsisi eroon. Muista siis mielummin kosteuttaa ihoa riittävästi.

Oikein kosteutetulla iholla bakteerikanta toimii myös optimaalisesti, jolloin iho alkaa itse korjaamaan itseään.

Näin saat ihosi tuntumaan ja näyttämään paremmalta sekä takaat itsellesi pysyvät tulokset ja ihon paranemisen.

Oikeaoppiseen kosteutukseen kuuluu esimerkiksi kasvoveden käyttäminen (mitä monet ihmiset itseasiassa käyttävät tietämättään väärin tai luulevat sen olevan turha tuote). Akneiholle kasvovedeksi kannattaa valita tuote, joka kosteutuksen lisäksi rauhoittaa tulehdusta ja hoitaa finnejä. Sellaisen löydät esimerkiksi tästä.

Jos sinusta tuntuu vaikealle löytää omalle iholle sopivat tuotteet ja miettiä mitkä olisivat oikeanlaiset kosteutus tuotteet juuri akneihon hoitoon, voit tutustua myös akneiholle suunnittelemaamme hoitosettiin tai tutustu kaikkiin ihonhoidon asiantuntijoidemme suosittelemiin aknenhoito tuotteisiin.

Vinkki nro 4 akneihon hoitoon

Ihmiset ovat muuttuneet vuosi vuodelta enemmän bakteerikammoisiksi. Bakteerikammoisuuden ja lian välttelyn vallassa sitä tulee kuitenkin helposti tuhonneeksi myös keholle hyödyllisiä bakteereja.

Mikrobiomit ovat aina olleet osana ihmistä ja ovat osa ihmiskehoa sekä ihon pintaa. Moderni elämäntyyli ja vääränlainen hygieenisyys ovatkin kuitenkin ajaneet ihmiset kauas tästä ajattelusta. Tämän seurauksena liian monella länsimaalaisella on vinoutunut bakteerikanta joko iholla ja/tai suolistossa.

Ihon ja suoliston bakteerikannan tasapainottaminen onkin tärkeää aknen hoidossa, sillä vinoutunut bakteerikanta, on yksi akneen vaikuttavista tekijöistä.

Neljäntenä vinkkinä akneihon hoidossa haluammekin rohkaista sinua pohtimaan miten sinä voisit arjessasi tukea kehosi ja ihosi arvokasta mikrobiomia? Kosmetiikkatuotteiden osalta teet sitä automaattisesti, kun hoidat ihoasi Twistbe tyyliin, mutta mitä muuta voisit tehdä sen edistämiseksi?

Hyviä keinoja ovat mm. luontoaltistuksen lisääminen, puutarhatyöt, villiyrttien/marjojen/sienien kerääminen metsästä, luomu ruoan käyttäminen aina kun se on mahdollista, lisä- ja säilöntäaineiden minimoiminen ruokavaliosta.

Vinkki nro 5 akneihon hoitoon

Unohda finneistä eroon pääseminen kuorimalla! Moni miettii, että paras tapa päästä eroon finneistä on kuorinta. Ihmisillä on myös usein mielikuva siitä, että ihoa pitäisi kuoria jatkuvasti, jotta iho pysyy puhtaana. Näin ei kuitenkaan ole.

Viides vinkkimme sinulle akneihon hoitoon onkin syväpuhdistavan naamion käyttö! Mutta miksi juuri syväpuhdistava naamio?

Akneiho on yleensä myös tulehtunut, sen lisäksi, että siinä on epäpuhtauksia. Tulehtuneelle ja herkälle iholle kuorintavoide on usein liian raju eikä sen avulla saada niitä tuloksia mitä toivotaan - vaikkakin esimerkiksi samean rasvoittuvan ihon tai sekaihon hoitoon kuorintavoide puolestaan on aivan loistava tuote.

Hyvät syväpuhdistavat naamiot (joita valikoimastamme löytyy) auttavat lempeästi, mutta tehokkaasti erilaisiin epäpuhtauksiin kuten finneihin ja mustapäihin. Ne myös rauhoittavat talintuotantoa ja tasapainottavat ihon toimintaa ihoa kuormittamatta. Esimerkiksi tämä syväpuhdistava naamio on akneiholle loistava.

Vinkki nro 6 akneihon hoitoon

Mikäli kyseessä ei ole (vahingossa) itseaiheutettu ja väärin diagnosoitu akne, on hyvä huomioida, että akne on tällöin tulehdusreaktio, joka vaikuttaa koko kehon toimintaan. Vastavuoroisesti kaikki elintapasi vaikuttavat tällöin tulehduksen sammuttamiseen ja tätä kautta aknen paranemiseen.

Näemme valitettavan usein, ettei ihmisillä ole joko tietoa siitä, että aknen hoito ei ole vain kosmetiikasta kiinni tai sitten elintapojen ja ruokavalion merkitys aknen hoidossa jostain syystä unohdetaan.

Esimerkiksi Hannan aknen hoito alkoi lopullisesti taittumaan kun mukaan huomioitiin myös elintavat.

Vinkkejä akneihon hoitoon - Hannan ennen ja jälkeen kuvat

Lue Hannan tarina ja mitä tuotteita hän käytti ihonhoitoon täältä.

Lue lisää aknen hoitamisesta elintavoilla täältä.

Vinkki nro 7 akneihon hoitoon

On yksi suurimpia virheitä ihonhoidossa odottaa yhden ihmetuotten parantavan kaiken. Yksi tuote tulisi kuitenkin löytyä jokaisen kylppärin kaapista - etenkin jos sinulle tulee helposti finnejä.

Kun sinulla on ihonhoito Twistbe-kunnossa ja otat tämän tuotteen käyttöösi saat varmasti tuloksia aknen hoidossa, jotka ovat myös pitkäkestoisia!

Siksi seitsemäs vinkkimme koskee kaikkien aikojen suosituinta tuotetta finnien ja ihon liikarasvoittumisen hoitoon. 

Tämä on Apeironin Jojobateepuuöljy. Sillä on huikea määrä asiakasarvosteluja - lähes 700 kpl 4,5 tähden keskiarvolla!

"Finnien nujertaja! Olen kärsinyt koko ikäni aknesta ja finneistä. Viimein löytyi luonnollinen tuote, joka todellakin nitistää nousevat paukamat jo yhdessä päivässä pienemmiksi! Eikä iho kuoriudu liiasta kuivumisesta!"

Lue lisää arvosteluja täältä ja osta tuote omaksi! 

Ruokavalio

Kärsitkö iho-ongelmista, mutta et ole saanut haluamiasi tuloksia sen hoidossa?

Tutustu myös iho-ongelmien hoitoon keskittyvään ruokavalio-oppaaseen, joka sisältää 21 iho-ongelmiin auttavaa reseptiä!

Mitä seuraavaksi?

  1. Olemme luoneet valmiin setin akneihon hoitoon, joka sisältää kaiken mitä tarvitse saadaksesi parempia tuloksia akneihon hoidossa. Setti sisältää myös hoito-ohjeet ja kuvauksen miten sinun kannattaa hoitaa ihoa aamuin illoin. Tutustu settiin tästä.
  2. Haluatko kuulla mitä asiakkaamme sanovat meistä? Lue kuvallisia arvosteluja tästä.
  3. Haluatko varmistaa jatkossa, että saat toimivimmat vinkit ihosi hoitoon sekä parhaat tarjoukset suoraan sähköpostiisi? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja et jää paitsi ajankohtaisista vinkeistä sekä huikeista tarjouksista.

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista