Kuivarasvaisen ihon hoito

30. 04. 2020

Kuivarasvaisen ihon hoito

Kuivarasvainen iho on muuten hyvin samantyylinen kuin sekaiho, mutta se rasvoittuu sekaihoa enemmän päivän mittaan sekä siinä esiintyy herkemmin tukkeumaa ja epäpuhtauksia. Kuivarasvainen iho on paksuhko ja ihohuokoset erottuvia. Kuivuus ilmenee kuivarasvaisella iholla tyypillisesti kiristelynä, mutta mahdollisesti myös hilseilynä. Kuivarasvaisen ihon kuivuuteen vaikuttaa merkittävästi kehon nestetasapaino.

Kuivarasvainen iho tarvitsee runsaasti kosteutusta sekä oikein valitut tuotteet, jotka eivät aiheuta ihohuokosien tukkeumaa ja epäpuhtauksia.

MITEN HOITAA KUIVARASVAISTA IHOA?

Tärkeää kuivarasvaisen ihon hoidossa on rauhoittaa ja puhdistaa tulehtuneita kohtia, tasapainottaa talin tuotantoa sekä kosteuttaa ihoa, jotta se ei tunnu kuivalta ja finnien määrää saadaan tällä tavalla kontrolloitua.

Ihon puhdistus
Puhdista iho iltaisin maitomaisella, öljymäisellä tai balsamimaisella puhdistusaineella. Voit tehostaa puhdistusta musliiniliinalla, mutta jos epäpuhtauksia on iholla paljon niin muista vaihtaa tai pestä liina jokaisen käyttökerran jälkeen. Ihon kunnosta riippuen aamulla riittää puhdistus pyörittelemällä kasvot esimerkiksi konjac sienen kanssa. Mikäli iholla on paljon epäpuhtauksia kannattaa silloin iho puhdistaa myös aamuisin puhdistustuotteen kanssa.

Kasvovesi
Suosi sellaisia tuotteita, jotka supistavat ihohuokosia, hillitsevät talirauhasten toimintaa sekä hillitsevät epäpuhtauksia. Suosittelemme ehdottomasti kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa ihon kuntoa. Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote.

Kasvojen kosteutus jos ihon pintaa kiristää ja se rasvoittuu
Aamuisin iholle levitetään ohut kosteusvoide kasvovedestä kosteille kasvoille. Lisäksi ihoa kannattaa ravita jo aamulla hyvälaatuisella kylmäpuristetulla kasviöljyllä esimerkiksi jojoba-, iltahelokki-, tai ruusunmarjaöljyllä, sillä tämä usein tasapainottaa ihon talintuotantoa sekä yleisesti ihon toimintaa. Tarkkaile ihoasi ja tutki auttaako tämä vähentämään rasvoittumista. Vältä kuitenkin komedogeenisiä öljyjä kuten kookosöljyä. Iltaisin voit levittää kasvoveden päälle seerumin ja kasvoöljyn.

Kasvojen kosteutus jos iholla on epäpuhtauksia

Levitä aamuisin ja iltaisin iholle kasvovedestä kosteille kasvoille seerumi epäpuhtauksien hillitsemiseksi ja tämän päälle hyvälaatuinen kasvoöljy.

KUIVARASVAISEN IHON TEHOHOITO

Epäpuhtauksia ja finnejä ennaltaehkäisemään sekaihoa on hyvä kuoria lempeästi kerran viikossa. Kevyt rakeinen tai entsyymikuorinta ovat sekaiholle erinomaisia valintoja. Käytä lisäksi syväpuhdistavaa naamiosta kirkastamaan ihoa ja pitämään ihohuokoset terveenä.

Käytä seerumeita, kun haluat boostata ihonhoitorutiiniasi esimerkiksi puhdistava, kirkastava ja/tai kosteuttava tuote.

KUIVARASVAISEN IHON HOITAMINEN SISÄISESTI JA ELINTAPAVALINNOILLA

Mikäli iholla on paljon tulehtuneita näppylöitä, syö tulehdusta sammutavia hyviä omega-3 rasvahappoja. Näitä saat esimerkiksi Puhdistamon chia-siemenistä. Mikäli ostat kuivarasvaiselle iholle räätälöimämme valmiin ihonhoidon setin, saat mukaan kaupan päälle Diplomiravintoneuvoja Annina Francioson ohjeet kuivarasvaisen ihon hoitoon ruokavalion avulla.

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat kuivarasvaiselle iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Kuivarasvaiselle Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi