0

Ostoskorisi on tyhjä

Eroon ihon hilseilystä ilman kalliita voiteita ja vaikeita ihonhoitokikkoja

Eroon ihon hilseilystä ilman kalliita voiteita ja vaikeita ihonhoitokikkoja

Hilseilevä iho voi tuntua pahimmillaan kuin se olisi hiekkapaperia. Kiristävällä ja kuivalla iholla ei meikkikään oikein istu kauniisti ja juonteetkin tuntuvat näkyvän selvemmin.

Ihon ollessa huonossa kunnossa sitä helposti tulee sinkoiltua tuotteesta toiseen ilman selkeää suunnitelmaa toiveissa, että kunhan joku nyt vaan auttaisi tähän tilanteeseen.

Olet ehkä kokeillut ihon hilseilyyn erilaisia tuotteita, jotka lupaavat taikoa ihostasi pehmeän ja kosteutetun yhdessä yössä?

Mikään ihonhoitovinkki tai voide ei kuitenkaan ole tuonut helpotusta hilseilevälle, kuivan karhealle iholle. Rahaa kuluu hukkaan ja kylpyhuoneen kaapit täyttyvät turhista purkeista. Not Cool! Mikä siis avuksi?

Olemme auttaneet tuloksekkaasti lukuisia asiakkaitamme pääsemään eroon ihon hilseilystä!

Tässä blogissa annamme sinulle 4 täsmävinkkiää, joiden avulla saat ikävän hilseilyn, kuivuuden, ja kiristävyyden tunteen kuriin!

Vinkkiemme avulla voit lakata murehtimasta ihostasi ja nauttia sileästä sekä hyvinvoivasta ihosta!

Näiden 4 vinkin avulla ihosi näyttää tasaisemmalta, tuntuu pehmeämmältä sekä kimmoisalta ja meikkikin levityy paremmin! Sileän ihon kanssa on myös ihana olla itsevarmoin mielin ilman meikkiä!

Miksi iho hilseilee?

Syy ihon hilseilylle johtuu iholla olevan kosteuden ja rasvan puutteesta, joka on tyypillinen kuivan ihon haaste. Kuivassa ja hilseilevässä ihossa ihon uloin kerros ei toimi optimaalisesti ja iholta pääsee haihtumaan sille arvokasta kosteutta. Seurauksena kuolleet ja kuivat ihosolut takertuvat toisiinsa, joka näyttää hilseilyltä.

Ihon uloin kerros suojaa sen alla olevia eläviä soluja. Se sisältää sekoituksen kuolleita ihosoluja ja luonnollisia rasvoja, jotka auttavat pitämään kosteuden allaan.

Jos tämä iholle tärkeä kerros vaurioituu kosteutus haihtuu ja iho alkaa hilseillä. 

Ihon uloimman kerroksen toimintaa horjuttaa muun muassa vääränlainen tai puutteellinen ihonhoito, vääränlaiset ihonhoitotuotteet, lämpötilan vaihtelut, aurinko, mutta myös sisältäpäin kumpuavat tekijät.

Hilseily voi johtua myös ihosolujen uusiutumisprosessin häiriintymisestä.

Kuivasta ja hilseilevästä ihosta pääsee eroon poistamalla omasta rutiinista ihoa kuormittavat tekijät ja palauttamalla ihon uloimman kerroksen toiminta normaaliksi. Tämän voit tehdä seuraavan neljän vinkin avulla.

Vinkki 1: Valitse ihon puhdistustuote oikein

Hyvinvoivan ihon keskeisimmistä tekijöistä on sen oikeaoppinen puhdistus. Liian pesevät puhdistustuotteet ja liian usein toistuva puhdistus horjuttavat ihon luontaista tasapainoa ja kuormittavat ihoa.

Ne vievät mennessään sille tärkeän voiteluaineen, talin ja hyvät bakteerit horjuttaen ihon omaa puolustuskykyä, joka puolestaan johtaa kosteuden haihtumiselle, ihon kuivumiselle ja hilseilylle.

Valitse ihon puhdistukseen hellävarainen puhdistusmaito, -balsami tai voide, joilla saat puhdistettua ihon lempeästi.

Puhdistusgeelit ja -vaahdot ovat iholle usein liian peseviä ja suosittelemme niitä välttämään.

Vaikka kyljessä lukisi hellävarainen, sillä se ei kerro tuotteesta juurikaan mitään. Jos siis ihosi hilseilee ja käytössäsi on puhdistusgeeli tai -vaahto jätä se pois rutiinistasi.

Puhdistuksessa on myös hyvä huomioida, ettei sitä tee liian usein. Aamuisin iholle riittää pelkkä kevyt huuhtelu vedellä. Illalla iho kannattaa puhdistaa perusteellisemmin meikistä, liasta ja ilmansaasteista, jotta iho pysyy hyvinvoivana.

HUOM: Vältä myös pesemästä ihoa liian kuumalla vedellä.

Kuuma vesi kuivattaa ihoa ja vie mennessään sille tärkeitä rasvoja. Kädenlämpöinen vesi on iholle ihanteellisin!

Vinkki 2: Tuo iholle kosteutta oikeanlaisilla tuotteilla ja rutiineilla

Hilseilevä ja kuiva iho kaipaa sekä kosteutta (eng. hydration) ja rasvaa (eng. moisturizing). Kosteutta voi antaa iholle erilaisten raaka-aineiden avulla:

 1. Kukkaisvedet, aloe vera ja erilaistet kasvivedet tuovat iholle kosteutta. Niillä on myös enemmän ihonhoidollista hyötyä kuin ihan pelkällä vedellä.
 2. Näiden “nesteiden” kaveriksi hilseilevä ja kuiva iho kaipaa erityisesti humektantteja kuten glyseriiniä, hunajaa tai hyaluronihappoa. Nämä raaka-aineet sitovat iholle tehokkaasti kosteutta ja parantavat merkittävästi ihon kuntoa!
 3. Lisäksi ihon kosteutusta voi tehostaa myös muilla raaka-aineilla, jotka vaikuttavat ihon uloimman kerroksen tasapainoon ja tätä kautta parantavat ihon kosteutusta. Oiva esimerkki tällaisesta raaka-aineesta on probiootit ja esimerkiksi koivunmahla.

Näitä raaka-aineita löytyy kasvovesistä ja seerumeista. Kasvovesi ja seerumi ovat myös tuotetyyppeinä sellaisia, että ne ovat avainasemassa ihon kosteutuksessa.

Kasvovesi on itseasiassa ihonhoidon kulmakiviä ja keskeinen apu kuivuuden sekä hilseilyn hoidossa. Kasvovesi tulisi löytyä ihan jokaisen kylpyhuoneesta! Oikein valittu ja käytetty kasvovesi auttaa palauttamaan kuormittuneen, kuivan ja hilseilevän ihon tasapainoon.

Kasvovesi auttaa myös pitämään ihon hyvässä kunnossa ja tukee ihon hyvää kuntoa eri tavoin jokaisena eri vuodenaikana!

2 kasvovesi suositustamme hilseilevän ihon hoitoon:

 • BYBI Mega Mist -Kosteuttavin kasvovesi, johon olemme törmänneet. Mega Mist sisältää hyaluronihappoa enemmän, kuin useimmat seerumit ja on näin loistava valinta hilseilevän ihon hoitoon! Yksi asiakkaidemme rakastetuimmista tuotteista.
 • Pure=Beauty Birch Sap Mist -Kotimainen huipputuote, joka soveltuu erityisesti herkän, kuivan ja hilseilevän ihon hoitoon. Sisältää kaikkia niitä raaka-aineita, joita hilseilevän ihon hoitoon tarvitaan! Kosteuttaa tehokkaasti ja tekee ihosta sileän ja hyvinvoivan.

HUOM: Muista, että kasvovesi on ihon kosteutustuote!

Se suihkutetaan kuivalle ja puhtaalle iholle. Ihon ollessa hieman kostea kasvovedestä lisätään päälle muut hoitotuotteet. Lue lisää vinkkejä kasvoveden oikeaoppiseen käyttöön, kasvoveden kerrostamisesta ja missä järjestyksessä ihonhoitotuotteet käytetään.

Seerumilla saat syväkosteutettua ihoa, tuotua iholle lisää kosteuttavia ja kosteutta sitovia raaka-aineita ja näin ollen parannat merkittävästi ihosi kosteustasapainoa. Tästä seuraa tasaisempi, pehmeämpi ja sileämpi iho.

Seerumeita voisi ajatella ikään kuin ihonhoidon tehoboostereina tai ravintolisiä. Seerumia kannattaa siis käyttää tiettyyn tarpeeseen kuuriluontoisesti. Kuiva ja hilseilevä iho on loistava esimerkki tällaisesta tilanteesta.

2 seerumi suositustamme hilseilevän ihon hoitoon:

 • Flow Cosmetics Hyaluronihappo & Probioottiseerumi -Tämä on kerrassaan upea tuote! Huomaat eron todennäköisesti jo ensimmäisellä käyttökerralla! Kosteuttaa, vähentää ihon hilseilyä ja tekee ihosta kimmoisammaan. Erinomainen tuote palauttamaan ihon uloimman kerroksen tasapaino!
 • Pure=Beauty Hydra Booster + Hyalurnoihappo -Herkän, kuivan ja hilseilevän ihon seerumi. Syväkosteutuksen lisäksi kirkastaa ihoa. Sitoo kosteutta tehokkaasti ihoon tukien ja tehostaen käyttämäsi kasvoveden toimintaa.

Vinkki 3: Estä kosteutta haihtumasta iholta

Kun iholle laitetaan kosteutustuote, kuten kasvovesi ja/tai seerumi on niiden tuoma kosteus hyvä lukita iholle, jotta kosteus ei pääse siltä karkaamaan. Tähän hommaan kasvovoidetta parempi vaihtoehto on vedetön balsami.

Balsamit sisältävät kasviöljyjä, -vahoja, ja -voita, jotka kasvovoidetta paremmin suojaavat ihoa ja estävät tehokkaasti kosteutta haihtumasta.

Laadukkaat balsamit ovat myös pullollaan iholle tärkeitä rasvahappoja, joita hilseilevältä iholta usein kosteuden lisäksi puuttuu. Balsamit ovat siis hilseilevän ihon hoidossa avainasemassa!

3 Balsami suositustamme sinulle:

 • BYBI Babe Balm - Kevyt balsami, joka imeytyy hyvin iholle. Sheavoi suojaa ja sitoo kosteuden iholle. Babe Balmista löytyy myös ihoa ravitsevaa hibiskusta, rauhoittavaa kehäkukkaa sekä antioksidanttipitoista Q10, joka ehkäisee ikääntymismuutoksia ja silottaa ihoa.
 • Leahlani Bless Beauty Balm - Todellinen tehotuote, joka imeytyy nopeasti, suojaa ja vähentää ihon hilseilyä. Tämä herkullisen tuoksuinen balsami tekeekin ihostasi uskomattoman silkkisen! 
 • Balm Balm Ruusunmarjabalsami- Onko sinulla hilseilyn lisäksi iholla couperosaiholle tyypillistä punoitusta? Tämä balsami on silloin ihanteellinen. Ruusunmarja on nimittäin tehokas raaka-aine rauhoittamaan iholla olevaa punoitusta!

Vinkki 4: Hoida hilseilevää ihoa myös sisäisesti

Iholla oleva kuivuus ja hilseily voi vääränlaisen ja/tai puutteelisen ihonhoidon lisäksi johtua myös sisältäpäin kumpuavista tekijöistä ja siihen voit vaikuttaa sisäisesti tukemalla ihosolujen nesteytystä ja ravinteiden saantia.

Hilseilevä iho saa kosteutta kosmetiikan lisäksi myös mm. sisäisesti nautituista hyvälaatuisista rasvahapoista ja vedestä.

Juothan siis riittävästi vettä päivän aikana ja saathan ruokavaliostasi hyvänlaatuisia rasvoja? Hilseilevän ihon hoidossa kannattaa ruokavalioon sisällyttää runsaasti laadukkaita öljyjä, avokadoa ja pähkinöitä, joista ihosolusi saa myös sisäisesti hyviä rasvahappoja. Näin hilseilevä ihosi kiittää.

Lue lisää sisäisestä ihonhoidosta täältä.

Mitä seuraavaksi?

 1. Katso asiakkaidemme ennen ja jälkeen kuvia. 
 2. Lue lisää kuivan ihon hoidosta ravintolisillä
 3. Tilaathan jo uutiskirjeemme? Saat kerran viikossa inspiraatiota ihosi hoitoon, tiedon ensimmäisenä tarkouksista ja uutuuksista sekä etuja vain uutiskirjeen tilaajille. Tästä pääsetliittymään uutiskirjeen tilaajaksi. 

Lue myös

Ihon kosteutus: miten valitsen oikeat tuotteet?

Miksi iho kuivuu talvella? 

TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista