0

Ostoskorisi on tyhjä

Gua sha - 10 syytä kokeilla

Gua sha - 10 syytä kokeilla

Oletko jo kuullut gua shasta? Tämä ihonhoidon trendi on valloittanut maailmaa etenkin viime vuosina. Moni saattaakin pohtia, miten siitä voi hyötyä, jaksaako sitä tehdä ja kuinka kauan ihoa pitää hoitaa, jotta voi nähdä tuloksia. Jos toiveenasi on kirkastaa ja kiinteyttää ihoa sekä päästä eroon turvotuksesta, niin gua sha voi tarjota sinulle tähän avun. Lue kuitenkin tämä blogi ennen gua shan aloittamista - kerromme, mitä sinun tulisi ottaa huomioon ja ohjeistamme sinua sopivan välineen valinnassa.

Mitä gua sha on?

Gua sha tulee sanoista gua, joka viittaa kaapimiseen, raaputtamiseen ja hankaamiseen sekä sha, joka tarkoittaa punoittavaa jälkeä tai petekiaa. Se on yli tuhannen vuoden ajan Aasiassa ja erityisesti Kiinassa käytetty itsehoitomuoto, jonka juuret ovat kiinalaisessa lääketieteessä.

Perinteisessä gua shassa liikutaan ylhäältä alaspäin tai ulospäin. Kosmeettisessa gua shassa ihoa käsitellään molempiin suuntiin huomioiden lymfakierto sekä ihon liftaus, kiinteytys ja hemmottelu. 

Gua sha -hoito vapauttaa jännityksiä lihaksissa ja faskioissa sekä parantaa hoidettavan alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Perinteisessä gua shassa ja erityisesti vartalolle hoidettavalle alueelle ilmestyy punaisia jälkiä. Muistathan, että kasvoille tehtävässä gua sha -hoidossa ei ole tarkoitus aiheuttaa punaisia jälkiä iholle, vaikka pientä punoitusta voikin hetkellisesti esiintyä hoidon yhteydessä. Käsittelyn jälkeen olo on elinvoimainen ja virkeä, sillä gua sha parantaa myös qin eli elämänenergian virtaamista meridiaanikanavissa. Gua sha rentouttaa hermostoa, jonka myötä jännityksetkin laukeavat. Se on hyödyllinen hoitomuoto esimerkiksi migreenistä, pääkivusta, niska- ja selkäkivuista sekä stressistä kärsiville.

Kuka tahansa voi hoitaa itseään kotona gua shalla. Gua sha on tehokas hoitomuoto kasvoille ja se tuo välittömästi omaan ihonhoitoon hoitalatasoisia, näkyviä tuloksia.

Mitä hyötyä gua sha käsittelystä on?

 1. Aktivoi ihon verenkiertoa: hapettunut veri kulkeutuu ylöspäin ihon pintakerroksiin ravitsemaan kudoksia ja ihosoluja, jolloin iho uusiutuu nopeammin
 2. Vilkastuttaa lymfanesteiden kiertoa, jolloin kuona-aineiden kuljetus tehostuu
 3. Poistaa turvotusta kasvoilta ja silmien alta
 4. Kirkastaa ja ”avaa silmiä”
 5. Tehostaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa
 6. Silottaa ryppyjä ja kiinteyttää veltostunutta ihoa
 7. Poskien ja leukalinjan piirteet sekä kasvojen muoto piirtyvät kauniimmin esille
 8. Parantaa aineiden imeytymistä ihoon
 9. Voi vähentää epäpuhtauksia
 10. Voi vähentää pigmenttiläiskiä

Kuinka nopeasti huomaan gua shan hyödyt?

Voit aloittaa parin minuutin käsittelyllä, sillä jo sen avulla saat hyötyjä ja voit nähdä välittömiä tuloksia kasvoillasi! Kuten juoksulenkin tai hieronnan, myös gua shan jälkeen olo tuntuu erilaiselta. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, ettei vielä yksi juoksulenkki tai gua sha -käsittely johda huippukuntoon. Toisaalta hyvä juoksukunto tai kiinteämpi iho ei edellytä pitkää lenkkiä tai gua sha -hoitoa joka päivä. Sen sijaan, avain tuloksiin niin kunnon kohotuksessa kuin gua shaamisessa on säännöllisyys. Kun et aseta itsellesi liian suuria tavoitteita pitkistä, päivittäisistä gua sha -hoidoista, vaan teet vähän aikaa kerralla, on todennäköisempää, että jaksat tarttua gua sha -lastaasi tai jaderullaasi yhä uudestaan. 

Kun säännöllinen rutiini gua shaamiseen löytyy, voit huomaamattasi pidentää käsittelyaikaa. Ryppyjen hoito ja pitkäaikaisten tulosten saaminen vaativat säännöllistä käsittelyä, mutta kärsivällisyys palkitaan. 

Millainen gua sha väline sopii minulle?

Valikoimamme gua shat ovat ihonhoidon asiantuntija Katja Kokon perusteellisen vertailun ja kokeilun lopputulos. Täydellisesti käteen sopivat, hyvän pidon omaavat ja laadukkaat gua shat tehostavat nykyistä ihonhoitorutiiniasi. Millaisia tuloksia haluat saavuttaa? Katso alta sopiva vaihtoehto ja siihen sopiva väline!

 • Olen kiireinen ja haluaisin nopeita tuloksia - Valitse Jaderulla. Sillä on hyvä käsitellä myös hartiat jos tekee paljon istumatyötä.
 • Haluan eroon silmän alueen turvotuksesta - Valitse Niva-Lusikka, se on ykköstyökalu silmänympärysiholle. Siron muotoilun ansiosta sopii myös epäpuhtauksien ja tulehdusten yhteydessä käytettäväksi.
 • Haluan tehostaa etenkin kasvojen ihon hoitoa - Valitse Lahja-lasta, se on monipuolinen lasta kasvojen gua shaamiseen. Lahja-lastan avulla saat hoidettua myös leukalinjaa ja purulihaksistoa, mikä tekee erityisen hyvää, jos narskuttelet hampaita yöllä tai kärsit niska-alueen jännityksestä.
 • Haluan käsitellä kasvojen lisäksi vartalon ja pään - Valitse Lovi-kampa tai Jalo-lasta. Näissä oleva sahalaitareuna on täydellinen hiuspohjan käsittelyyn ja tuntuu kerrassaan taivaalliselle.

Miten käytän gua sha -välineitä?

Tee gua sha -käsittely normaalin ihonhoitorutiinisi päätteeksi. Kosteuta iho ensin kasvovedellä ja levitä sitten iholle kasvoöljyä. Laadukas kasvoöljy on paras liukaste ja tärkeä osa gua shata, käsittely tuntuu miellyttävältä. Voit halutessasi käyttää seerumia ja kosteusvoidetta normaalisti ennen gua shan aloittamista.

Gua shassa käytettävä kasvoöljy kannattaa valita oman ihotyypin mukaan. Jos sinulla on helposti punoittava couperosa-iho, valitse Balm Balm Ruusunmarjaöljy. Ikääntyvälle iholle sopii BYBI Supercharge öljyseerumi ja rasvoittuvalle tai sekaiholle suosittelemme Laponien kasvoöljyä. Vartalon iholle sopii luonnollisesti parhaiten vartaloöljy. Puhdista gua sha -välineet käytön jälkeen saippualla ja vedellä ja kuivaa ne huolellisesti.

Mitä muuta tulee huomioida?

Älä tee gua shata, jos sinulle on tehty pistoshoitoja kolmen kuukauden sisään. Mikäli sinulla on akne, ruusufinni, perioraalidermatiitti tai ihottumaa, älä käsittele ihoa tulehtuneen ihoalueen päältä. Voit kuitenkin käsitellä ihoa näiden alueiden alta ja ympäriltä alaspäin tai korvaa kohti suuntautuvilla liikkeillä. Tämä alapuolen alaspäin suuntautunut liike auttaa tehostamaan lymfakiertoa ja puhdistamaan ihoa sisältäpäin.

Jos haluat tietää lisää, kuuntele alta mielenkiintoinen podcast, jossa Veera ja Kati haastattelevat Katja Kokkoa gua shan saloista:

Tutustu asiantuntijoidemme suosituksiin:


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista