Ikääntyvän ihon hoito

30. 04. 2020

Ikääntyvän ihon hoito

Vaikka kaikki ihotyypit luonnollisestikin ikääntyvät halusimme huomioida ikääntyvän ihon omana osionaan. Olemme koonneet tähän artikkeliin muutamia peruspiirteitä, joita iholle tapahtuu ikääntyessä.

Ikääntyessään iho ei ole enää yhtä sileä ja kiinteä kuin nuorena. Ihon uloin kerros ohenee, siitä tulee haavoittuvaisempi ja ihon pinnalla alkaa näkyä ryppyjä.

Ikääntymisen alkamiselle ei voi, tai ole tarpeen, antaa tarkkaa lukua, sillä siihen vaikuttaa merkittävästi iän lisäksi muun muassa stressin ja palautumisen suhde, arjen kuormitus sekä muut elintavat kuten ruokavalio ja liikunta.


Luonnollisen, biologisen ikääntymisen myötä kollageenin, elastaanin ja fibroplastisolujen määrä vähenee noin 30 vuoden iästä alkaen. Ennenaikainen ikääntyminen nopeuttaa ikääntymisen merkkien ilmaantumista ja siihen vaikuttaa ennenkaikkea edellä mainitsemamme elintapasidonnaiset tekijät.

Lisäksi UV -säteily on yksi merkittävimmistä ihoa ennenaikaisesti vanhentavista tekijöistä, joka jokaisen kannattaa huomioida ihonhoidossa nuoresta alkaen. 
Ihon vanhenemiseen vaikuttavat merkittävästi myös vapaat radikaalit ja antioksidantit. Voit lukea aiheesta blogipostauksemme:

Vapaat radikaalit & ihon ennenaikainen vanheneminen

Kerromme sinulle siinä erittäin käytännönläheisesti, miten nämä vaikuttavat ihon kuntoon ja mitä voit niiden osalta tehdä jarruttaaksesi vanhenemista. Niiden solutason vaikutus on nimittäin yllättävän suuri.

KOSKA ALOITTAA IKÄÄNTYVÄN IHON TUOTTEIDEN KÄYTTÖ?

Kuten edellä kuvasimme ei ole varsinaisesti tarpeellista määritellä ikää, jolloin alla suosittelemiamme ikääntyvän ihon tuotteita tulisi alkaa käyttää. Keskeisempää on ihosi kunto ja tarpeet.

Ikääntyvä iho kaipaa ihonhoitotuotteilta tehokasta kosteutusta ja ravinteita.

Muun muassa C -vitamiinilla, peptideillä sekä retinolilla on tutkimusten vahva näyttö ikääntymisen merkkien kuten juonteiden ja velttouden hoidossa.


Vanheminen kuuluu elämään ja mielestämme se on kaunista. Olisi todella luonnotonta tavata esimerkiksi 50-vuotias nainen ilman yhden yhtä naururyppyä.

Ikääntyessään iho tarvitsee kuitenkin sekä ravinnon että kosmetiikan avustamana lisää kosteutta ja ravintoaineita. Ikääntyvä iho voi olla samanaikaisesti kuiva tai vaikkapa couperosaiho, jolloin näiden ihotyyppien mukaiset hoito-ohjeet tulisi myös huomioida.

MITEN HOITAA IKÄÄNTYVÄÄ IHOA?

Puhdistus
Iho tulisi puhdistaa puhdistusöljyllä, -balsamilla, -maidolla tai -voiteella. Voit hyödyntää puhdistuksessa musliiniliinaa tai konjac-sientä. Aamuisin riittää vain kevyt vesihuuhtelu, et siis tarvitse aamuisin puhdistusainetta. Poista ihonhoitorutiinista vahvasti pesevät tuotteet kuten puhdistusvaahdot ja -geelit, sillä ne horjuttavat ihon luontaista toimintaa ja saattavat riisua iholta liikaa rasvoja, joista jo lähtökohtaisesti on pulaa ikääntyvällä iholla.

Kasvovesi
Puhdistuksen jälkeen käytä runsaasti kosteutta iholle sitovaa kasvovettä aamuin illoin. Voit tarvittaessa kerrostaa kasvovettä extrakosteutusta antaaksesi. Tämä tekee huomattavan parannuksen ihon kuntoon, oli sitten kyseessä ikääntyvä seka- tai kuiva iho. Suosittelemme ehdottomasti kasvoveden käyttöä, sillä hyvälaatuinen kasvovesi on yksi merkittävin tapa parantaa ihon kuntoa. Kasvovesi suihkutetaan puhdistetulle ja kuivalle iholle aamuin illoin. Kun kasvot ovat vielä hieman kosteat kasvovedestä levitetään iholle kosteutustuote.

Kosteutustuotteet
Aamuisin iho kosteutetaan kasvovoiteella oman mieltymyksen mukaan. Halutessasi voit lisätä tipan kasvoöljyä voiteen päälle jos iho tuntuu kuivalta. Iltaisin kasvoveden päälle kannattaa levittää tehohoitotuote kuten seerumi ja tämän päälle oman ihon tarpeisiin sopiva kasvoöljy.

IKÄÄNTYVÄN IHON TEHOTUOTTEET

Iltaisin kasvoille kannattaa käyttää iholle kosteutta sitovia seerumeita, joiden raaka-aineina on esimerkiksi hyaloronihappoa, hunajaa ja glyceriniä. Seerumin päälle kannattaa käyttää kasvoöljyä, joka sisältäisi runsaasti ikääntyvää ihoa ravitsevia raaka-aineita kuten välttämättömiä rasvahappoja, skvalaania, vitamiineja ja antioksidantteja.

Viikkohoitoon kannattaa käyttää entsyymi- ja hedelmähappokuorintoja sekä puhdistavia naamioita. Kosteuttavat naamiot ovat oiva tapa ravita ihoa! Näitä kannattaa käyttää 1-2 kertaa viikossa.

Osaatko sinä valita juuri omalle ihollesi sopivat tuotteet?

Me TwistBellä ymmärrämme mitä iho tarvitsee biologian näkökulmasta ja mitkä raaka-aineet vastaavat tähän tarpeen. Meidät tunnetaan siitä, että saamme asiakkaillemme uskomattomia tuloksia ihonhoidossa ainutlaatuisen ja ihon luontaiseen toimintaan perustuvan ihonhoitometodimme ja tarkan raaka-aine tuntemuksemme ansiosta.

Tuloksien lisäksi meille on tärkeää, että tuotteet eivät kuormita ihoasi, kehoasi tai ympäristöä. Ymmärrämme, että kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole aikaa perehtyä tuotteiden ainesosalistoihin. Siksi me TwistBellä olemme tehneet tämän työn puolestasi.

Me olemme asiantuntijoita, jotta sinun ei tarvitse olla.

Helpottaaksesi sinun arkea ja saadaksesi ihosi haluamasi kuntoon TwistBen ihonhoidon asiantuntijat Kati ja Veera ovat koonneet parhaat ikääntyvälle iholle sopivat tuotteet yhdelle sivulle. Klikkaa alta tutustumaan tuotteisiin.

Voit myös ladata ilmaisen ihonhoito-oppaamme, jossa käymme vielä läpi miten vältät 3 yleisintä iho-ongelmia aiheuttavaa virhettä.

Tuotteet Ikääntyvälle Iholle Lataa ihonhoito-opas
Kirjoittaja:
TwistBe Kokonaisvaltaisen ihonhoidon asiantuntijasi


Liity postituslistalle

Suomi