0

Ostoskorisi on tyhjä

Voiko akne olla itseaiheutettu tai väärin diagnosoitu?

Voiko akne olla itseaiheutettu tai väärin diagnosoitu?

Moni lähtee hoitamaan aknea lääkekuurin avulla, mutta mitä jos kyseessä ei olekaan akne?

Jos iho-ongelma diagnosoidaan nopeasti juurisyitä ja ongelman taustoja selvittämättä, ajaudutaan ihoa tyypillisesti hoitamaan aivan väärin.

Seurauksena ihon kunto tyypillisesti ajautuu todella huonoksi eikä ongelman hoidossa saada toivottuja tuloksia, jolloin ajaudutaan umpikujaan.

Tämän päivän ylenpalttisen kosmetiikkatarjonnan, vaihtuvien trendien kuten korealaisen ihonhoidon ja somessa pyörivien loppumattomien ihonhoitohullutusten vuoksi näemme valitettavasti enenevissä määrin (vahingossa) itseaiheutettuja iho-ongelmia.

Ihonhoitotuotteita käytetään liikaa, ne ovat usein ihon luontaista tasapainoa horjuttavia ja ihoa hoidetaan vääränlaisilla tottumuksilla kuten liian hankaavasti tai liian usein.

Tyypillisimpiä väärin diagnosoituja iho-ongelmia ovat akne ja ruusufinni.

Nämä kaksi ongelmaa myös joskus sekoitetaan keskenään.

Lue myös Akne - kaikki mitä sinun tulisi tietää. 

Tämän lisäksi ihmiset aiheuttavat väärillä kosmetiikkavalinnoilla sekä liiallisella tai vääränlaisella hoitamisellaan itselleen tietämättään myös ihon herkistymistä, punoitusta, karheutta ja kuivumista. Tällaiset ongelmat yleensä myös eskaloituvat pitkällä aikavälillä pahemmiksi ongelmiksi.

Tässä artikkelissa kerromme:

✔️ Asiakkaamme Reetan tarinan itseaiheutetusta aknesta

✔️ Miten Reetta pääsi itseaiheutetusta aknesta eroon

✔️ Mistä aknen tai minkä tahansa iho-ongelman hoito tulisi AINA aloittaa

✔️ Mistä tunnistat itseaiheutetun iho-ongelman

Asiakkaamme Reetan tarina itseaiheutetusta aknesta

Reetta 21 v. tuli myymäläämme vuosia sitten hakien apua akneensa. Ongelma oli niin vakava, ettei hän kotona uskaltanut olla poikaystävänsä edessä edes öisin ilman meikkiä. Iho-ongelma kävi todella Reetan itsetunnon päälle.

Hän työskenteli sairaanhoitajana lääkärikeskuksessa ja oli kouluttautumassa sen ohella personal traineriksi, joten taustansa vuoksi hän ajatteli, että oli kokeillut jo kaiken mahdollisen aknen hoidossa terveellisistä elämäntavoista lääkekuureihin.

Reetan iho-ongelma johtui kuitenkin aivan vääränlaisesta puhdistustuotteesta, josta seurasi valtava ongelmien kehä!

👉🏻 Liian pesevä kasvojenpuhdistustuote (jonka hän oli ostanut, sillä paketin kyljessä sitä oli mainostettu hellävaraiseksi) aiheutti ihon tasapainon horjumisen

👉🏻 Tästä seurasi ihon kuivuminen ja ihon bakteerikannan horjuminen

👉🏻 Tästä seurasi hurja määrä finnejä

Lopulta ihon kunto oli niin epätasapainoinen ja epäpuhtauksia oli paljon, että hän päätyi saamaan akne diagnoosin iholleen.

Kun vaihdoimme hänen ihonhoitorutiininsa ihon luonnollista toimintaa palvelevaksi katosivat ongelmat vajaassa kahdessa viikossa!

Muistan edelleen elävästi kuinka Reetta tuli myymäläämme silmät itkuisina kertoen kuinka onnellinen hän oli, että hänen ihonsa oli kunnossa. Hän uskalsi vihdoin olla ilman meikkiä niin kotona kuin myös esimerkiksi kuntosalilla ja tämä oli hänelle todella iso asia.

Kamppailetko sinä aknen hoidon kanssa? Lue kuinka asiakkaamme Hanna ja Anniina pääsivät eroon aknesta sekä katso heidän ennen/jälkeen kuvat

Haluatko apua ihosi hoitoon tai epäiletkö, että sinulla voisi olla vahingossa itse aiheutettu iho-ongelma?

Tule meille ihotyyppianalyysiin, jossa saat apua ihosi hoitoon joko etänä tai paikanpäällä myymälällämme. Autamme sinua Reetan tavoin laittamaan ihosi hoidon oikeille raiteille! Saat meiltä täsmälliset sinulle räätälöidyt hoito-ohjeet, juuri sinun ihollesi oikeat tuotesuositukset sekä kuvauksen ihosi tilanteesta ja kunnosta. Lue lisää analyysistä täältä ja katso asiakkaidemme upeita muutoskuvia!

Myymälän ohessa sinua palvelee myös hoitolamme, jossa kokonaisvaltaiseen ihonhoitoon erikoistuneet kosmetologimme palvelevat sinua.

Miten itseaiheutetusta aknesta pääsee eroon?

Miten Reetan itseaiheutettu akne saatiin kuntoon?

Reetan ihonhoidossa lähdettiin liikkeelle hyvin tyypilliseen Twistbe ihonhoitometodi tyyliin: poistamalla ihonhoitorutiinista kuormitus ja ottamalla tilalle ihon luontaista tasapainoa tukevat tuotteet

Tätä kaikkea Reetan rutiinista jätettiin pois:

❌ Vaahtova puhdistusaine

❌ Misellivesi

❌ Apteekista ostettu kasvovoide

❌ Aamuinen pesu puhdistusaineella

❌ Liian usein toistuva puhdistus (Reetta puhdisti kasvot kolme kertaa puhdistusaineella: aamuisin, treenin jälkeen ja iltaisin).

Nämä tuotteet ja rutiinit Reetalle otettiin tilalle:

✅ Ihon luontaista tasapainoa kunnioittava puhdistusaine: Apeiron hellävarainen puhdistusmaito

✅ Epäpuhtauksia rauhoittava kasvovesi: Olivia Klein Hydra Toner, jonka Reetta suihkutteli puhtaalle iholle aamuin illoin

✅ Ihon tasapainon palauttava voide: Apeiron Intensive Care

✅ Best Seller öljy finnien hoitoon yöksi: Apeiron Jojobateepuuöljy

✅ Aamuisin Reetta pesi kasvot kevyesti vain kylmällä vedellä. Ainoastaan pahimpiin epäpuhtauksiin hän hieroi puhdistusainetta.

✅ Puhdistusainetta Reetta käytti vain iltaisin

✅ Treenin yhteydessä tapahtuva puhdistus yhdistettiin muihin rutiineihin: Jos Reetta kävi treenaamassa aamulla, hän teki aamun ihonhoitorutiinin vasta treenin jälkeen. Jos Reetta kävi treenaamassa iltapäivällä tai illalla, teki hän suoraan illan puhdistuksen ja hoitotuotteiden levityksen treenin jälkeen.

 

Noin kuukauden kuluttua Reetan iholle vaihdettiin normaalin ihon hoitotuotteet, sillä tämän jälkeen iholla ei ollut ollenkaan finnejä eikä hoitoa tarvinnut painottaa enää epäpuhtauksien hoitoon.

Tällaisessa tilanteessa monelle, kuten Reetallekin, Apeiron Jojobateepuuöljy jäi kuitenkin varatuotteeksi kylpyhuoneen kaappiin. Se on nopea SOS-tuote helpottamaan esimerkiksi kuukautisten yhteydessä tulevien satunnaisten finnien tai hormonaalisten näppyjen kanssa, vaikka iho muuten olisi kunnossa.

Tutustu myös kaikkiin ihonhoidon asiantuntijoidemme suosittelemiin aknen hoitotuotteisiin. 

Mistä aknen tai minkä tahansa iho-ongelman hoito tulisi AINA aloittaa

Jos (todennäköisesti tietämättäsi) sabotoit ihosi omaa kuntoa päivittäin käyttämilläsi tuotteilla tai vääränlaisilla rutiineilla, on ihoa vaikea tai lähes mahdotonta saada kuntoon lisäämällä rutiiniin uusia tuotteita tai esimerkiksi lääkekuurin avulla.

Twistbe ihonhoitometodin mukaisesti iho-ongelman hoito tulisi aina aloittaa lähestymällä ihonhoitoa systemaattisesti ja aloittaa poistamalla mahdolliset ongelmatekijät ihonhoitorutiinista.

Tämä tarkoittaa sitä, että iho-ongelman hoito aloitetaan poistamalla rutiinista ihon luontaista tasapainoa kuormittavat tekijät kuten vääränlaiset ihonhoitotuotteet ja ihonhoitorutiinit. Näitä voivat olla liian pesevä puhdistustuote ja liian usein toistuva pesu, kuten Reetalla.

Tämän jälkeen ihonhoitoon valitaan juuri oman ihon tarpeita vastaavat tuotteet ja varmistetaan, että kaikki iholle tehtävät hoitotoimenpiteet tukevat ihon luontaista tasapainoa.

Voit lukea metodista lisää artikkelista: Näin saat tuloksia ihonhoidossa: Twistbe ihonhoitometodi.

Jos sinulla on akne, kannattaa esimerkiksi aloittaa lukemalla artikkelimme: Miten hoitaa akneihoa oikein? Ihonhoidon asiantuntija kertoo - katso konkreettiset ohjeet!

Jos kaipaat apua itselle sopivien tuotteiden löytämisessä kysy rohkeasti ihonhoidon asiantuntijoiltamme sivun alareunassa löytyvän chatin kautta!

Mistä tunnistat itseaiheutetun aknen

Ei ole sattumaa, että Twistbe ihonhoitometodin vaiheet alkavat ns. Ulkoisesta ihonhoidosta. Kun ihonhoitorutiini laitetaan “Twistbe” kuntoon, saadaan poistettua turhat kuormitustekijät ja tätä kautta eliminoitua turhat itse aiheutetut ihon oireet ja erilaiset ongelmat. Näin näet mihin ihosi kunto asettuu!

Tunnistatkin itseaiheutetun iho-ongelman näin:

Jos olet laittanut ihonhoitorutiinii Twistbe-kuntoon ja iho rauhoittuu tätä kautta, tiedät, että sinulla on ollut kyseessä (vahingossa) itseaiheutettu iho-ongelma.

Jos puolestaan ihon oireilu jatkuu edelleen, on se kehosi tapa kertoa, että iho-ongelma johtuu jostain sisältäpäin kumpuavasta epätasapainotilasta. Tällaisia epätasapainotiloja voivat olla mm. Hormonaalinen tai suoliston epätasapaino, jolloin esimerkiksi akneoireista kärsivällä kyse voi olla hormonaalisesta aknesta.

Iho-ongelmat johtuvat tyypillisesti joko kehon sisältäpäin kumpuavista epätasapainotiloista tai vääränlaisista ihonhoitotottumuksista.

Ihonhoidon kuntoon laittamisesta on helpompi ja nopeampi aloittaa verrattuna “sisäiseen ihonhoitoon”, sillä kuten Reetan tapauksessa, siinä saadaan yleensä nopeammin tuloksia. Näin myös saadaan tunnistettua onko kyseessä ollut kosmetiikalla itseaiheutettu ongelma, joka on helposti korjattavissa!

Ruokavalio

Kärsitkö iho-ongelmista, mutta et ole saanut haluamiasi tuloksia sen hoidossa?

Tutustu iho-ongelmien hoitoon keskittyvään ruokavalio-oppaaseen, joka sisältää 21 iho-ongelmiin auttavaa reseptiä!

Mitä seuraavaksi? 

  1. Kaipaatko apua itsellesi sopivan tuotteiden löytämisessä? Kysy ihonhoidon asiantuntijoiltamme sivun alareunasta löytyvän chatin kautta tai tutustu asiantuntijoidemme suosittelemiin aknen hoitotuotteisiin. 
  2. Haluatko asioida meillä paikan päällä?Myymälämme yhteydestä löydät hoitolan. Voit varata suoraan ajan kasvohoitoon tai tulla myymäläämme shoppailemaan tuotteita. Osaava henkilökuntamme tarjoaa sinulle henkilökohtaista palvelua.
  3. Onko Twistbe sinulle uusi tuttavuus? Lue tarinamme täältä. Jos olet kiinnostunut ihosi hyvinvoinnista ja ostat kosmetiikkatuotteita, kannattaa ehdottomasti olla Twistbe kanta-asiakas! Kanta-asiakkaanamme saat edun jokaiseen ostokseesi, mutta se ei velvoita sinua mihinkään. Pääset lukemaan lisää täältä!

Huom: Tarinassa Reetan nimi muutettu

Veera Brückler
Veera Brückler

Twistben perustaja & ihonhoidon asiantuntija


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista