0

Ostoskorisi on tyhjä

TOP 5 suomalaiset kosmetiikan raaka-aineet

TOP 5 suomalaiset kosmetiikan raaka-aineet

Suomalaisista kosmetiikan raaka-aineista puhuttaessa tulee usein ensimmäisenä mieleen antioksidantti- ja vitamiinipitoiset marjat. Marjojen ohella Suomesta löytyy kuitenkin useita muitakin kiinnostavia kosmetiikan raaka-aineita. Tässä blogissa esittelemme viisi suomalaista raaka-ainetta, joihin tulet ihastumaan!

Kaura - ihoa rauhoittava ja hoitava raaka-aine

Kauraa hyödynnetään kosmetiikassa useassa eri muodossa, kuten öljynä, uutteena ja jauheena. Tunnistat kauran INCI-listasta Avena sativa -alkuisista raaka-aineista. Kauran sisältämä tärkkelys ja beetaglukaani ovat vastuussa kauran suojaavista ja kosteutta sitovista ominaisuuksista. Kaura tunnetaankin erityisesti herkälle iholle sopivana rauhoittavana ja kosteuttavana raaka-aineena. Lisäksi sillä on tulehdusta hillitseviä ominaisuuksia.

Löydät kauraa muun muassa näistä kotimaisista tuotteista: 

Ohra - antioksidanttinen ja hoitava raaka-aine

Tunnistat ohran INCI-listasta Hordeum vulgare -alusta. Esimerkiksi LUONKOS jauhedeodorantin ja kuivashampoon pohjana on hyödynnetty ohratärkkelystä, joka tekee tuotteiden koostumuksesta samettisen ja helposti levittyvän. Ohransiemenuute puolestaan suojaa ja uudistaa ihoa. Se on antioksidanttinen raaka-aine, joka neutraloi vapaiden radikaalien vaikutusta ihossa ja ennalta ehkäisee ikääntymisen merkkejä. 

Löydät ohratärkkelystä muassa näiden suomalaisten tuotteiden pääraaka-aineena: 

Betaiini - suojaa ihoa kuivumiselta ja kosteuttaa ihoa

Betaiini (INCI: betaine) on aminohappo, jota voidaan valmistaa muun muassa sokerijuurikkaasta. Älä kuitenkaan sekoita tätä ihoa kosteuttavaa, hoitavaa ja rauhoittavaa raaka-ainetta Cocoamidopropyl Betaiiniin, joka puolestaan on kookosöljystä johdettu pinta-aktiivinen eli ihoa pesevä aine. 

Voit bongata näistä tuotteista betaiinia: 

Savi - syväpuhdistusta kaipaavan ihon unelma raaka-aine

Savi puhdistaa tehokkaasti epäpuhtauksia samalla ihoa rauhoittaen. Savi on erinomainen raaka-aine kasvonaamioihin ja puhdistustuotteisiin. Savea hyödynnetäänkin laajasti ympäri maailmaa - hemmottele ihoasi esimerkiksi näillä savea sisältävillä kasvonaamiolla: 

Reconnecting Nature™ mikrobiuute - tutkittu, luontoyhteyttä vahvistava raaka-aine

Reconnecting Nature™ (INCI: Humus Extract) on Helsingin ja Tampereen Yliopistojen tutkijoiden metsämullasta kehittämä mikrobiuute. Se sisältää saman informaation kuin alkuperäinen metsämulta, mutta siitä on kuitenkin poistettu potentiaaliset taudinaiheuttajat, joita mullassa saattaa olla. Tutkimuksissa on todettu, että mikrobiuute vaikuttaa ihon mikrobiomin lisäksi positiivisesti myös suolistomikrobeihin nimenomaan ihon kautta käytettynä.

Löydät Reconnecting Nature mikrobiuutetta muun muassa näistä tuotteesta: 

Mitä seuraavaksi?

  1. Tutustu tästä LUONKOS-uutuuksiin.
  2. Tilaaathan jo uutiskirjeemme? Uutiskirjeemme tilaajana kuulet uutuuksista ensimmäisenä. Lisäksi saat kuukausittain vaihtuvan edun sekä webinaarikutsuja!
  3. Lue tästä blogipostauksesta lisää Reconnecting Nature mikrobiuutteesta ja MoiForest-uutuuksista.

Jenni Ylisirniö
Jenni Ylisirniö


Tilaa uutiskirje

Konkreettisia ihonhoitovinkkejä, vaihtuva kuukausietu vain tilaajille sekä tietoa uutuuksista ja tarjouksista